|

Ze Žďáru opět s prázdnou!

Ke čtvrtému přípravnému utkání se HC BAK Trutnov vypravil na led Plamenů ze Žďáru nad Sázavou. V sestavě Trutnova se objevil i extraligový matador Tomáš Divíšek, avšak ani on prohře nezabránil. Silná sestava domácích Plamenů, jenž na zvučná jména také není skoupá, dokázala zvítězit 4:3.

SENTRU
Ždár nad Sázavou
4.
Zimní stadion Žďár nad Sázavou
20.08.2014
18:00
4:3
(1:1, 2:0, 1:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 2. Plachý (Padělek, Kunstmüller), 34. Plachý (Padělek, Kunstmüller), 39. Hron (Dítě), 49. Staněk (Plachý) - 2. Janoušek (Divíšek), 56. Luštinec (Březina), 57. Smékal (Kozák)

Vyloučení: 4:3, Bez využití:

Ždár nad Sázavou: Sláma – Smejkal, Jícha, Pleva, Šír, Jan, Vítek M., Staněk – Kunstmüller, Dítě, Plachý (C), Zídek, Hron, Gregar, Šimon, Čejka, Fúzik, Vítek D., Kotlík, Man, Padělek

Trutnov: Čáp (Jeschke) – Voženílek, Kozák, Dufek, Karlík, Konečný – Březina, Chytráček, Luštinec (C)- Perutek, Mašek, Zítka - Veselý, Divíšek, Janoušek - Tatar, Vacek, Smékal

I když zápas ve Žďáře nad Sázavou přinesl zlepšení výkonu trutnovských hokejistů, na vítězství to nestačilo. Vyrovnaný výkon v první třetině zastínily výpadky ve druhé části. V závěru se sice Trutnov dostal do kontaktu dvěma rychlými brankami, ale na vyrovnání již nedosáhl.

Trutnov, ač značně posílen o extraligovou ikonu Tomáše Divíška, výkonostně pokulhával za svým soupeřem. Rozdíly byly patrné především v důrazu, rychlosti, přesnosti a chvílemi i nasazení. Přesto byl Trutnov silné sestavě Žďáru důstojným soupeřem, o čemž vypovídá i konečný výsledek.

Zápas byl opět přínosem a poukázal na další možnosti zlepšení. Srovnání s elitním druholigovým týmem, jakým bezpochyby Plameny jsou, trutnovští hokejisté snesli "jen" v některých pasážích. Ovšem právě na nich lze začít stavět. Ještě tři týdny má parta pod vedením trenéra Malinského, aby svůj výkon pozvedla na druholigovou úroveň. Vzhledem k vzestupné výkonnosti celého týmu zatím do budoucnosti hledíme optimisticky.

Trutnovského fanouška zajisté potěší, že výkon předvedený ve Žďáře by zaručil bezproblémové vítězství v předešlém přípravném utkání. Nicméně na "KDYBY" se hokej nehraje a na kontě Trutnova v kolonce body zůstává osamocená dvojka za výhru na nájezdy proti hradecké juniorce.

Na webových stránkách Žďáru nad Sázavou máte možnost zhlédnout fotografie ze zápasu a popis gólových situací. Reportáž: Redakce