|

Z Jindřichova Hradce s prázdnou...

Trutnov v sobotním utkání na ledě Jindřichova Hradce prohrál 2:4. K úspěchu Drakům nepomohlo ani rychlé vedení. Domácí vědomi si své nelehké pozice v tabulce s vypětím všech sil Draky porazili. Trutnovští si tak doufejme spraví chuť v domácím utkání proti Jablonci v sobotu 21.2. od 18:00.

JHRTRU
Jindřichův Hradec
32.
Zimní stadion Jindřichův Hradec
14.02.2015
18:00
4:2
( 2:1, 0:0, 2:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 13. Trummer (Šperger, Novák), 17. Šesták (Šperger, Dvořák), 46. Šperger (Novák), 60. Trummer (Šperger) - 5. Luštinec (Junek), 60. Voženílek

Rozhodčí: Jechoutek - Klouček, Štětina D.

Diváci: 285

Vyloučení: 6:6, navíc Procházka (JHR) 10 min. OT.

Využití PP: 1:0

Góly v oslabení: 0:0

Poměr střel: 25:34 (6:17, 10:7, 9:10)

Jindřichův Hradec: Kůdela - Procházka, Tržil, Novák, Dvořák, Kadlec, Hájek - Mazanec, Lazorišák, Voříšek - Šperger, Bárta, Trummer - Tomšík, Šesták, Milotinský - Jasanský.

Trutnov: Čáp (Jeschke) - Souček, Kozák, Dufek, Voženílek, Karlík, Junek, Chaloupka, Zítka, Perutek, Veselý, Šimoníček, Březina, Smékal, Janoušek, Luštinec, Koutník, Chytráček, Vacek.

Trutnovští hokejisté do zápasu vstoupili velice dobře. V páté minutě se do vedení dostali zásluhou Luštince, který střelou nad lapačku nedal Kůdelovi šanci. Prvních deset minut bylo z pohledu Trutnova velice podařených. Pak ale přišly dvě rychlé branky domácího celku a hra se vyrovnala. První třetina tak vyzněla herně pro Trutnov, gólově se však prosadili domácí lépe.

Druhá třetina se nesla v duchu neproměněných šancí. Jak Trutnov, tak Hradec měl slibné brankové příležitosti, ale oba brankáři byli bezchybní. Nutno podotknout, že některé příležitosti trutnovských hráčů byly vyloženě tutové. Bohužel žádnou z nich nedokázali Draci přetavit ve vyrovnávací gól, a tak druhá třetina skončila stejným poměrem jako ta první, tedy 2:1 ve prospěch Vajgaru.

Do třetí třetiny Draci nastupovali s přesvědčením, že zápas dotáhnou do zdárného konce. A opět nechybělo mnoho a mohlo být vyrovnáno. Bohužel namísto vyrovnání přišla další rána v podobě branky domácího ŠPERGERA. Ten prošel hostující obranou a jeho nepovedené zakončení nakonec doklouzalo mezi betony Jeschkeho až za brankovou čáru. Vajgaru dvoubrankové vedení dodalo klid na hokejky a ten zbytek utkání zvládl bez větších příležitostí Trutnova. Draci v samém závěru sice sáhli po hře bez brankáře, bohužel kontaktní ani vyrovnávací branku tato snaha nepřinesla. Naopak odkrytou klec Trutnova trefil TRUMMER a o výsledku bylo rozhodnuto. V poslední minutě sice ještě Draci Vajgar zatlačili do obrané třetiny a ranou od modré se prosadil Voženílek, ale domácí to morzelo pramálo jelikož tři body i tak zůstali v Hraci. Reportáž: Redakce