|

Čtyřbrankový náskok? Žádná výhoda! Trutnov vedl a nakonec prohrál v prodloužení...

Trutnov ve středečním utkání podlehl týmu Řisut. Bohužel ani čtyřbrankový náskok Drakům nestačil. V průběhu poslední dvacetiminutovky dokázali domácí náskok Trutnova vymazat a v následném prodloužení definitivně rozhodli o osudu utkání. Vedení 2:6 tak přineslo Trutnovu pouhý bod. Díky ustrašenému výkonu a čtyřem vyloučením v řadě Trutnov zbytečeně přišel o dva body.

RISTRU
HC Řisuty
26.
Zimní stadion Slaný
21.01.2015
18:00
7:6 pr.
(1:2, 2:4, 3:0 - 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 9. Krpata (Brém, Kraus), 23. Náprstek (Machač), 38. Machač (Náprstek, Vlček), 47. Krpata (Bunda), 53. Kraus (Bílek), 58. Landa (Bílek, Vlček), 65. Vlček (Machač) – 7. Chytráček (Koutník, Šimoníček), 10. Luštinec (Veselý), 24. Koutník (Kozák), 24. Karlík (Luštinec), 29. Březina (Koutník, Kozák), 34. Březina (Kozák)

Do středečního utkání vstoupili trutnovští hokejisté pravou nohou. Za první polovinu zápasu nepouštěli soupeře do výraznějších gólových příležitostí a celkový obraz hry vyzníval jednoznačně lépe pro Draky. Když v 35. minutě zápasu vedl Trutnov 6:2 nastal v zápase nevídaný zlom. Namísto hladkého průběhu zbytku utkání se kterým v danou chvíli trutnovští hráči počítali přišel šok.

Za laxní výkon který přineslo sebeuspokojení hráčů, ještě do konce druhé třetiny přišel trest v podobě branky na 6:3. I přes tento výpadek Draci odcházeli do kabin jako lepší tým s náskokem tří branek na soupeře.

Třetí třetina však namísto zodpovědného a vyrovnaného výkonu přinesla totální "blackout". Trutnovští nejen, že v průběhu poslední dvacetiminutovky přišli o vedení, ale v následném prodloužení dokonce ztratili i celý zápas. Série zbytečných vyloučení dostala Draky pod tlak o co nedokázali Řisuty v přesilových hrách dokonal Trutnov sám vlastní nedůsledností. Je pravdou, že branky Řisut padly s notnou dávkou štěstí a střelci se na ně příliš nenadřeli, ale pokud by Trutnov předváděl výkon jako v prvních dvou dějstvích k ničemu takovému by nedošlo.

Vzhledem k okolnostem a průběhu utkání je výsledek zápasu zklamáním, ale každý bod je důležitý a v konečném zůčtování může mít cenu zlata. Před zápasem by trutnovští bodem z venku zajisté nepohrdli. Reportáž: Redakce