|

Parádní atmosféra, krásný hokej. Derby ale zvládlo lépe Vrchlabí.

V posledním utkání tohoto roku zajížděl Trutnov na led rivala z Vrchlabí. Vyhrocené derby zvládli lépe domácí a hosty porazili v poměru 6:2.

VCHTRU
Vrchlabí
20.
Zimní stadion Vrchlabí
20.12.2014
18:00
6:2
(2:0, 4:1, 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 8. Filip (Lenoch), 19. Jirků (Fořt), 22. Šťastný (Filip, Jakubec), 31. Matějka (Skočovský), 35. Skočovský (Vlach), 35. Šťastný (Lenoch, Filip) – 25. Perutek (Junek, Chytráček), 60. Veselý (Luštinec).

Rozhodčí: Kareš – Hurita, Urupčík

Vyloučení: 11:6, Využití: 1:0, v oslabení: 1:0

Diváci: 2197

Vrchlabí: Neužil (56. Sobotka) – Hamerský, Lenoch, Skočovský, Jebavý, Klement, Hlaváč, Kadavý – Jakubec, Filip, Šťastný, Vlach, Bláha, Matějka, Jirků, Urban, Fořt, Oppelt, Srnský, Marks

Trutnov: Čáp (35. Kukin) – Vácha, Škvor, Dufek, Voženílek, Karlík, Junek, Chaloupka, Souček – Kozák, Veselý, Šimoníček, Březina, Poulíček, Janoušek, Luštinec, Koutník, Chytráček, Smékal, Perutek, Svoboda

Podkrkonošské derby mezi Vrchlabím a Trutnovem nabídlo velmi pěknou diváckou kulisu a také nám nabídlo osm branek. Šest z nich bylo do sítě hostujícího Trutnova a pouze dvě do sítě domácího Vrchlabí. Utkání bylo několikrát přerušeno, ale na jeho konci se domácí mohli radovat ze tří bodů.

Úvodní třetina nabídla velmi strhující podívanou. Lépe na tom byl Trutnov, který se mohl radovat hned v 7. minutě, ale šanci Poulíčka zneškodnil Neužil. Vzápětí však využili domácí nepozornost trutnovské obrany a volný kotouč doklepl za záda Kukina Filip - 1:0. Hosté přidali a domácí nestíhali. V polovině první třetiny sudí Kareš neuznal branku hostujícího Trutnova a vzápětí jim nabídl přesilovou hru pět na tři. Největší příležitost měli Vácha, Šimoníček a poté Poulíček, ale ani jeden z hostujícího celku na Neužila nevyzrál. A jak tomu v hokeji bývá, přišel trest z hokejek domácích. Krásnou přihrávku od Fořta zužitkoval Jirků a Vrchlabí se radovalo po druhé - 2:0. V čase 19:43 mělo Vrchlabí zahájit přesilovou hru, ale hlavní sudí Kareš poprvé utkání přerušil a poslal oba dva týmy do šaten.

Po pauze a úpravě ledu se nejprve dohrálo dějství první a za sedmnáct sekund se skóre neměnilo. To se však změnilo po změně stran. Domácí Šťastný využil další chyby v domácí obraně a s hosty to už vypadalo opravdu zle - 3:0. O tři minuty později však přišla blesková akce Trutnova. Po vhazování pálil Junek a kotouč za záda Neužila dopravil Perutek - 3:1. To bylo však ze strany hostů na dlouhou dobu vše. Domácí začali úřadovat, ačkoliv Trutnov měl další dvě přesilové hry pěti proti třem. V 31. minutě chyboval hrubě Poulíček, Skočovský našel Matějku a ten vstřelil čtvrtou branku Vrchlabí - 4:1. O čtyři minuty později přišla další chyba hostů a do brejku se dostala dvojice Vlach a Skočovský a druhý jmenovaný akci zakončil klinicky přesně - 5:1. Poslední hřebíček do rakve hostujícího celku přidal Šťastný, který tečoval střelu Lenocha přímo pod horní tyčku Kukina a vyhnal ho z branky - 6:1.

Třetí třetina byla více o tom, co se děje v hledišti, než na ledové ploše. Hostující fanoušci si zápas doslova užívali. Transparenty, choreo, ale také zábavní pyrotechnika. Zejména poslední zmíněný fakt se nelíbil vrchlabským příznivcům a také sudímu Karešovi, který utkání stále přerušoval, kvůli bezpečnosti hráčů. Když už se začalo hrát, Trutnov stihl výsledek korigovat. Luštinec přihrál Veselému a ten prostřelil Sobotku, který na poslední čtyři minuty vystřídal Neužila - 6:2.

Hostující Trutnov se tak musel po druhé v sezoně před Vrchlabím sklonit a všechny body zůstaly v Elektromont Aréně ve Vrchlabí. My děkujeme všem trutnovským příznivcům za parádní atmosféru a za neutuchající podporu a těšíme se na další utkání v novém roce 2015. DĚKUJEME! Reportáž: Redakce