|

Drak svázal kozla na koleje !

Trutnov odváží z favorizovaného Kolína dva body za výhru 2:1 v prodloužení. Rozhodující branku vstřelil v 2. minutě nastaveného času Březina. Dnešní úspěch byl vystavěn především na vynikájícím výkonu brankáře Čápa, který za svá záda pustil jen jednu střelu.

KOLTRU
SC Kolín
12.
Zimní stadion Kolín
15.11.2014
17:00
1:2 pr.
(0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 29. Luštinec (Junek,Veselý), 62. Březina - 46. Šafránek (Hanzl)

Vyloučení: 6:12 diváci:780

SC Kolín: Moravec (Sejpal)- Pácal, Muláček, Hanzl, Skokan, Barták, Kulhánek, Procházka- Semirád, Šafránek, Jankovský, Morkes, Kadlec, Ježek, Malý, Mejzr, Valášek, Navrátil, Klíma,Zumr, Hlavatý

Trutnov: Čáp (Biegl) – Škvor, Procházka, Voženílek, Chaloupka, Karlík, Junek, Souček – Veselý, Janoušek, Březina,– Bartoň, Kastner, Luštinec – Perutek, Chytráček, Zítka – Kozák, Mašek

Kolín byl v dnešním utkání favoritem, trutnovští hokejisté však vstupovali do utkání s jasným cílem podat maximální možný výkon a soupeře co nejvíce potrápit. Výborně fyzicky připravený kolínský tým měl v první třetině mírnou bruslařskou převahu a také více ze hry. Šance však byly na obou stranách hřiště, ovšem brankáři byli bezchybní. V první třetině tak diváci, kterých se na kolínském zimním stadionu sešlo 780, gól neviděli.

Druhá třetina stejně jako ta první přinesla pohledný rychlý hokej, a hra byla z pohledu Trutnova při nejmenším vyrovnaná. Zásadním rozdílem oproti první třetině byla změna skóre. V přesilové hře Jakub Luštinec ukázkově clonil před domácím brankářem a odměna za tuto černou práci přišla v podobě střely Junka, která se otřela o trutnovského kapitána a skončila v brance. Trutnov si tak po druhé třetině odnášel do kabin zasloužené jednobrankové vedení.

Do třetí třetiny nastupovali hokejisté Trutnova s cílem hrát ze zabezpečené obrany a využít chyb soupeře. Kolín do třetího dějství doslova vlétl a s vervou se snažil o vyrovnání . Proti tomu však byl výborně chytající Josef Čáp , který domácí útočníky přiváděl k šílenství a nechybělo mnoho, aby se z ochozů kolínské haly, do které zavítali také trutnovští fanoušci (tímto jim srdečně děkujeme), linulo “ČÁP NA HRAD“ . Trutnovské obraně se zprvu dařilo efektivně odolávat kolínským výpadům, ovšem v 45. minutě byl proti Šafránkovu důrazu bezmocný i dosud bezchybný „Mág“ Čáp. Nutno podotknout, že byl do branky vtlačen i s kotoučem a hostující obrana měla velké štěstí, že „Čapíno“ není podobného ražení jako Radovan Biegl a jejich nedůraz opětoval pouze zoufalým pokrčením rameny, nikoliv svižnou ranou holí. Po zbytek třetiny se hrál bojovný hokej poznamenaný jednostrannými rozhodnutími hlavního rozhodčího, který Trutnov v druhé polovině třetí třetiny téměř nenechal zahrát v plném počtu. Trutnovská obrana v čele s Čápem, ale již další inkasovanou branku obětavým výkonem nepřipustila. Zápas tak dospěl do prodloužení.

První střídání v nastaveném čase, se stejně jako závěr třetí třetiny, odehrálo v obrané třetině Trutnova. Kolín tak v domnění, že bude v tomto trendu nadále pokračovat nastoupil k dalšímu střídání. Z omylu je ale v čase 61:19 vyvedl Ondřej Březina, který svým pohybem donutil domácího obránce k chybě, získal kotouč a v následném přečíslení překonal domácího brankáře. Rozhodl tak o osudu utkání, bonusový bod putuje do Trutnova a oslavy s fanoušky, kteří vážili cestu do Kolína mohly naplno propuknout.

Nejlepším hráčem utkání trutnovského celku byl zcela po zásluze vyhlášen Josef Čáp.

Trutnovští Hokejisté děkují svým fanouškům a těší se na další shledání v domácím prostředí. Nejlépe již v zápase s Moravskými Budějovicemi v pondělí 17.11. od 18:00. Reportáž: Redakce