|

První vítězství v sezóně!

Ve třetím soutěžním utkání Trutnov konečně dokázal zvítězit a získat tak kýžené body do tabulky. Zápas proti Bílině přinesl ustrašený výkon domácího týmu, mnoho zvratů a především výhru 3:2 , která znamená posun v tabulce směrem vzhůru a snad je předzvěstí kvalitních výkonů a posunu alespoň do první desítky! Zápas zhodnotil asistent trenéra Radovan Biegl.

TRUBLN
Trutnov
5.

08.10.2014
18:00
3:2
(1:0, 1:0, 1:2)
Bílina
Branky a nahrávky: 16. Chytráček (Luštinec, Březina), 31. Luštinec, 59. Šimoníček (Veselý) – 47. Procházka (Havlůj), 56. Brandejský (Veselý, Trubenekr)

Vyloučení: 3:5

Rozhodčí: Kareš - Špringl, Pechánek

Diváci: 408

Trutnov: Čáp (M. Veselý) - Antonín, Voženílek, Chaloupka, Poul, Karlík, Kozák, Junek -Veselý, Šimoníček, Janoušek, Březina, Chytráček, Luštinec, Perutek, Mašek, Zítka, Smékal, Vacek

Bílina: Chabr (Horák) – Havlůj, Veselý, Brettschneider, Kunrt, Bittner, Machač, Polák – Přeučil, Zika, Šikl, Trubenekr, Sekerka, Zdeněk, Brandejský, Musil, Čmolík, Šrámek, Petráš, Piewak, Procházka, Markulinec, Jirkovský.

Trutnovští hokejisté si až ve třetím utkání vychutnali radost z výhry a ze tří bodů. V utkání s Bílinou dlouho kontrolovali výsledek, ale pak přišly komplikace a srovnání skóre. Výhru vystřelil Šimoníček až v samotném závěru.

První třetina nabídla velmi opatrný hokej. První šance ale přišla paradoxně už ve druhé minutě. Přeučil dostal kotouč od Ziky, ale ani dvě dorážky mu nestačily na skórování. Domácí hokejisté se otrkali v polovině třetiny a šanci Luštince chytil hostující Chabr. První branka přišla v 16. minutě. Přečíslení vyřešil přihrávkou Luštinec, kotouč propasova na Chytráčka a ten otevřel bekhendem gólový účet utkání - 1:0. Do konce první třetiny zahrozili ještě hosté, ale dorážka Markulince za záda nováčka Čápa v brance domácích neprošla.

Druhá třetina byla z pohledu domácí strany už lepší, ale stále se jim nedařilo proměňovat svoje šance. Tu první zmařil Perutek, když hráli domácí přesilovou hru. Po něm si zuby vylámal na hostujícím brankáři i Šimoníček. Ve 31. minutě se kotouč dostal na hůl Luštince, ten přejel modrou čáru a vypálil tak tvrdě, že Chabr musel lovit kotouč z branky - 2:0. Bílina si vypracovala několik šancí, které však vždy skončily na připraveném Čápovi.

Třetí dějství nabídlo velmi napínavou a dramatickou zápletku. Nejprve domácí Mašek neproměnil slibnou šanci a napálil pouze vyrážečku Chabra. Poté přišla první branka hostujícího týmu. Ve 47. minutě vyhrála Bílina vhazování a přesně vypálil Procházka - 2:1. Po devíti minutách přišel šok v podobě vyrovnání. Nenápadnou akci vymyslel hostující Veselý a vyrovnávací branku vstřelil Brandejský - 2:2. Hráči Trutnova však nesložili zbraně a dál usilovali o plný počet bodů. Necelé dvě minuty před koncem si vzal kotouč Šimoníček, z prostoru mezi kruhama vypálil a k radosti všech trutnovských příznivců se trefil klinicky přesně - 3:2. Bílina poté zkusila hru v power-play, ale na vyrovnání to nestačilo.

Hokejisté Trutnova tak sbírají první tři body za výhru 3:2. Další utkání je čeká v sobotu, na ledě Žďáru nad Sázavou. Mužstvo Trutnova doznává dalších změn. Kádr do konce sezóny opustil obránce Poul (studijní důvody), na zkoušku přišel obránce Souček (M. Boleslav), brankář Michal Veselý, kterého všichni moc dobře známe, ze Slavie Praha se vrátil obránce Junek a na zkoušce jsou v Trutnově

Ohlasy po utkání

Asistent trenéra Radovan Biegl:

Z naší strany se jednalo o nepříliš povedené utkání, ze kterého lze vyvodit tři pozitivní závěry. Velmi dobrý výkon předvedl při své druholigové premiéře v brance Josef Čáp. I po vyrovnávací brance hostů kluci dokázali strhnout vedení na svou stranu a tři body zůstaly v Trutnově. Jinak mi náš výkon připadal křečovitý a nervózní. Nedobrý pohyb, nedůraz v koncovce, minimální úspěšnost v osobních soubojích, zbytečně komplikovaná hra v obraném pásmu a tristní efektivita přesilových her. Na všech těchto činnostech musíme zapracovat, jelikož v sobotním utkání proti Žďáru nad Sázavou by nám předvedený výkon jako v zápase s Bílinou na body nestačil.

Tři body jsou doma a je třeba zapomenout.

Reportáž: redakce