|

Domácí premiéru Trutnov nezvládl !

Trutnovským hokejistům vstup do sezóny bohužel nevyšel. V prvním kole podlehli na domácím ledě týmu Kobra Praha 6:2. Trutnovští si tak na své první druholigové body budou muset počkat minimálně do soboty 20.9. 2014, kdy odcestují na led Nymburka.

TRUKOB
Trutnov
1.
Pro Hockey Aréna Trutnov
13.09.2014
18:00
2:6
(0:4, 2:0, 0:2)
Kobra Praha
Branky a nahrávky: 30. Březina, 35. Škvor (Chytráček, Březina) - 9. Evan (Čurda, Jakeš), 13. Čurda (Evan), 13. Eis (Slanina), 15. Kocman (Strnad), 53. Malý (Kalla, Kocman), 54. Eis (Slanina)

Vyloučení: 4:9 navíc Jakeš (KOB) 10 OT, Využití: 2:0

Rozhodčí: Kareš - Tasch, Potůček

Trutnov: Jeschke (Čáp) - Poul, Chaloupka, Antonín, Voženílek, Dufek, Škvor - Vacek, Janoušek, Smékal (od 15. Kozák) - Veselý, Chytráček, Březina - Perutek, Mašek, Zítka - Tatar

První utkání v nové II.ligové sezoně na vlastním ledě HC BAK Trutnov nezvládl. Prohrál s pražskou Kobrou 6:2.

Utkání rozhodla první třetina, tu domácí prohráli 0:4. Trutnov nezvládl první dějství, nervozita, nezkušenost, zbrklost a unáhlenost provázela výkon, který domácí hráči v první třetině zápasu předváděli. Silově hrající Kobra dělala v osobních soubojích domácím hráčům značné potíže. Trutnov se tak musel hned v úvodu dvakrát bránit, což napomhlo tlaku hostí. Obdržené branky domácí tým značně demoralizovali a od dalších branek ho zachránila první siréna.

Po návratu z kabin nastoupil na led jiný tým. Aktivní přístup, bruslení, napadání a bojovnost zdobila domácí hráče. To činilo týmu hostí značné obtíže a tak přišlo několik, benevolentích, dvouminutových vyloučení za úder do oblasti hlavy a krku. Přesilové hry dokázali hráči Trutnova využít jen z části a především proto se skóre zcela nevyrovnalo. Po brankách Březiny a Škvora opět domácí tým začal věřit v možný bodový zisk a na výkonu všech hráčů to bylo vidět. Na cestě do kabin o druhé přestávce tak mohlo být domácí družstvo se svým výkonem v uplynulé třetině, kterou vyhrálo 2:0, spokojeno.

Do třetí třetiny domácí tým nastupoval s touhou po vyrovnání. Bohužel z přemíry snahy pramenily drobné chyby a především vyloučení. Dvěma šťastnými brankami Kobra definitivně zlomila vůli Trutnovských hokejistů a odvezla si tak zasloužené vítězství 6:2.

Domácím hráčům nelze upřít bojovnost a nasazení v posledních dvou třetinách. Ovšem k vítězství v této soutěži je za potřebí vyrovnaný výkon v celém zápase. Snahou hráčů tak zcela jistě bude navázat na výkon z minulého zápasu a získat v utkání s Nymburkem, který se odehraje na ledě Nymburka v sobotu 20.9.2014 první druholigové body. Reportáž: Redakce