|

1. Baráž: Trutnov vyhrál v Milevsku a ujímá se vedení v sérii!

První utkání baráže zvládl Trutnov na jedničku! V Milevsku přečkali hosté tlak a využili šance. Skvělý výkon podal Radovan Biegl.

MILTRU
Milevsko
Baráž o II. Ligu ČR
Milevsko
24.03.2014
18:00
1:4
(0:1, 1:0, 0:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 24. Pouch (Nevolný) – 10. Šimoníček (Mašek, Luštinec), 53. Šimoníček (Veselý, Luštinec), 56. Šimoníček, 60. Luštinec (Procházka)

Vyloučení: 6:5 navíc Urbanec a Fořt (oba MIL) 10 minut OT, Využití: 0:1

Stav série: 0:1

Milevsko: Pipek (Škubal)- Procházka, Srdínko, Štych, Bartůněk, Štěrba, Hlinka- Urbanec, Descy, Fořt- Novotný (od 30. Novák), Hamerle, Homolka- Nevolný, Pouch, Drda- Król, Korous, Sumerauer

Trutnov: Biegl (Škop)- Antonín, Junek, Procházka, Poul, Malinský- Luštinec, Šimoníček, Mašek- Smékal, Janoušek, Perutek- Veselý, Chytráček, Zitka

Začátek zápasu odpovídal významu baráže. Oba týmy začaly s opatrnou taktikou a tak oba gólmani museli čelit jen propagačním střelám. Do první vážnější šance se dostal po průniku podél levého mantinelu domácí Lukáš Drda, ale střelou k bližší tyči hostujícího brankaře Biegla nepřekvapil. Na druhé straně se po chybné rozehrávce Aleše Nevolného ocitl mezi kruhy volný Smékal, ale Václav Pipek v milevské brance puk vyrazil. Ani přesilovky na obou stranách žádný vzruch nepřinesly. V oslabení naopak zahrozil milevský Václav Pouch, ale po nájezdu z levé strany branku minul. Těsně po návratu vyloučeného domácího hráče Trutnov získal vedení. Luštinec našel na levém kruhu zcela volného Maška. Jeho ránu Václav Pipek reflexivně vyrazil před sebe, kde se Šimoníček prosadil proti dvěma milevským obráncům a z dorážky dostal puk do branky - 0:1. Ve 14. minutě zakončil hostující Chytráček svůj průnik střelou z levého kruhu, Václav Pipek puk zastavil. Milevsko pak stupňoval svůj tlak a čím dál častěji zůstávalo usazeno v útočném pásmu. Vynutilo si druhý soupeřův faul, ale znovu svoji přesilovku znehodnotilo zbytečným přestupkem proti pravidlům. Při hře ve čtyřech na obou stranách poslal Václav Pouch od brankové čáry zpětnou přihrávku na modrou Romanu Štěrbovi, jehož projektil Biegl zastavil. Milevsko si pak znovu připravilo možnost v oslabení, když Jakub Hamerle přihrál puk za obránce před branku Davidu Homolkovi, který však také Biegla nepřekonal.

Na začátku prostřední části mohl Trutnov své vedení navýšit, když Luštinec ujel všem, ale sám proti brankaři trefil tyčku. Namísto toho přišlo milevské vyrovnání. Václav Pouch s Alešem Nevolným přehráli protihráče v rohu, dostali se s pukem před branku, kde Biegl střelu Aleše Nevolného vyrazil, ale na dorážku Václava Poucha už nestačil - 1:1. Vyrovnání domácí tým ještě více nabudilo a začal si vytvářet velký tlak. Trutnov evidentně fyzicky zaostával a jeho hráči si v kritických chvílích pomáhali častým poleháváním na ledě, což jim hlavní sudí přerušováním hry toleroval. V 25. minutě našel David Decsy z otočky u protější tyčky Josefa Urbance, který nepřehodil gólmanův beton. Po následném vhazování trefil Josef Urbanec horní tyč hostující branky. Za minutu vystřelil zpoza obránce Václav Pouch, Biegl betonem puk vytěsnil. V polovině zápasu David Decsy poslal střílenou přihrávku před branku, kotouč se dostal až k tyči, kde byl volný Josef Urbanec. Jeho první střela zasáhla brankaře, druhá skončila vysoko nad. Po vyhraném vhazování Václavem Pouchem vypálil Aleš Nevolný, Biegl vyrazil. V milevské přesilovce našel Daniel Bartůněk z rohu před brankou Ivo Nováka, ani ten na gólmana nevyzrál. V 37. minutě neuspěli s dorážkami před brankou Aleš Nevolný ani Lukáš Drda. Stejný hráč pak šikovně pronikl do útočného pásma, ale z levého kruhu Biegla neprostřelil. Milevsko pak svoji převahu zastavilo samo dvěma zbytečnými fauly, které navíc byly doplněny osobními tresty. Pro Trutnov z toho vyplynula téměř půlminutová dvojnásobná početní výhoda, kterou však Milevsko bezpečně ubránilo.

Druhá přestávka Trutnovu pomohla. V posledním dějství byl Milevsku vyrovnanějším soupeřem. Měl i první příležitost, když Václav Pipek musel likvidovat střelu Šimoníčka po buly. Hra se poté vrátila k obrazu z první části. Oba celky pozorně bránily a čekaly na chybu soupeře. V polovině třetiny přišly na obou stranách. Ivo Novák obkroužil branku, našel před ní zcela volného Lukáše Sumerauera, jehož první střelu Biegl vyrazil a druhá skončila nad brankou. Na druhé straně se protáhl mezi obránci Perutek, ale Václav Pipek na poslední chvíli zasáhl. Z protiakce poslal puk na branku Roman Štěrba, když jej mezi kruhy ještě tečoval Lukáš Drda, avšak jen do Biegla. Rozhodující chvíle zápasu přišla v 53. minutě. Po zbytečném útočném faulu a dalším obranném dostal Trutnov druhou přesilovku 5 proti 3, tentokrát v délce 1:41 minuty a využil jí. Od modré vystřelil Luštinec, ale puk skončil vedle branky. Odrazu od zadního mantinelu však využil Šimoniček a u tyčky s notnou dávkou štěstí procpal přes brankařův zásah puk do branky - 1:2. Milevsko pak sice ubránilo zbývající jednoduchou hostující přesilovku, ale po ní dokonal dílo zkázy Daniel Bartůněk, který chybnou rozehrávkou poslal do brejku Šimoníčka, jenž svůj hattrick završil přesnou střelou do horního rohu - 1:3. Milevsko se ještě snažilo vyrovnat, ale soupeř opírající se o výborného brankaře Biegla žádné zdramatizování nepřipustil. Neujala se tak teč Davida Homolky po střele Tomáše Novotného zpoza kruží a nepomohla ani dlouhá hra bez brankaře, ke které Milevsko přistoupilo už 2,5 minuty před koncem. Ze závarů před brankou domácí tým nic nevytěžil a navíc půlminutu před koncem chyboval ve středním pásmu a Luštinec pohodlně dojel s pukem až do opuštěné brány - 1:4.

Bohužel i v zápase s Trutnovem se opakoval stejný scénář z řady zápasů základní části. Milevsko nebylo horším týmem, v tomto utkání spíše naopak. Znovu doplatilo na svojí střeleckou nemohoucnost a také nedisciplinovanost. Trutnov opět dokázal, že hlavně díky gólmanovi jen málo inkasuje a také ve svých řadách byl schopen najít střelce. Tyto dva základní hokejové prvky mu stačily na vítězství. Reportáž: hcmilevsko2010.cz, Radek Kolín, Redakce