|

1. Předkolo baráže: Fyzicky náročné utkání zvládli lépe domácí. Trutnov porazil David Servis!

1. Utkání předkola baráže o II. Ligu mezi domácím HC BAK Trutnov a hostujícím HC David Servis Č. Budějovice zvládli lépe hokejisté domácích barev. Po výhře 3:1 vstupují do sobotní dovety s výhodou tří bodů. V utkání se blýskl Libor Mašek, který vstřelil dvě branky.

TRUDCB
Trutnov
1. Předkolo baráže
Trutnov
19.03.2014
18:00
3:1
(1:0, 1:1, 1:0)
DS Č. Budějovice
Branky a nahrávky: 13. Mašek (Luštinec), 35. Mašek (Šimoníček), 46. Šimoníček (Procházka) - 33. Hanzal (Bombic)

Vyloučení: 4:7 navíc Luštinec (TRU) 10 OT, Střely na branku: 27:27

Rozhodčí: Kareš - Šmika, Bosák

Diváci: 488

Trutnov: Biegl (Škop) - Antonín, Kozák, Malinský, Karlík, Poul, Procházka - Mašek, Šimoníček, Luštinec - Veselý, Chytráček, Zelenka - Perutek, Janoušek, Smékal - Zítka

DS Č. Budějovice: Kučera (Kavka) - Bombic, Brus, Cikán, Chaloupka, Tupý, Radouch, Vomela - Fousek, Čížek, Fleišman, Hanzal, Heindl, Janda, Říha, Dan. Mikeš, Dal. Mikeš, Pražák, Rob, Suchánek, Šulčík

Trutnovští hokejisté nastoupili do prvního předkola baráže o II. Ligu v kompletní sestavě v čele s Radovanem Bieglem. Hostující mužstvo přijelo také kompletní, se všemi oporami - Rob, Šulčík, Bombic atd.

Tvrdý úvod hostů a úvodní branka domácích

Hostující mužstvo po daleké cestě mělo skvělý vstup do utkání. Již po prvním vhazování tvrdě sestřelil Suchánek domácího Kozáka a naznačil tak, jakým způsobem se bude celý zápas ubírat. Trutnov se ale David Servisu nezalekl a ustál úvodní tlak. V první šanci se ocitl kdo jiný, než nejproduktivnější hráč hostů - Šulčík. Ten však svoje zakončení podcenil a proti němu stál připravený Biegl. První šanci Trutnova měl Petr Chytráček, který vystřelil na Kučeru a hostující brankář se štěstím kotouč vyrazil. Domácí udeřili ve 13. minutě. Luštinec vyřešil závar před brankou, přihrál na Maška a ten otevřel skóre utkání - 1:0. Hostující celek pokračoval dál ve velmi tvrdé hře. Slibnou příležitost měl ke konci třetiny Rob, ale branku Biegla minul. Do kabin šli domácí s jednobrankovým vedením.

Nevyužité přesilovky, branka v oslabení a desetiminutový trest

Jak skončila první třetina, tak pokračovala ta druhá. Hosté ještě více přitvrdili, ale domácí opět drželi se soupeřem krok. V první šanci byl ihned po vhazování hostující Šulčík, který dostal pas do brejku, ale blafákem do forhendu Biegla nepřekonal. Obrovskou šanci měli domácí v 25. minutě, ale ani Janoušek, ani Smékal nedokázali dopravit kotouč za Kučeru. Hosté hrozili z protiútoků a z přesilovek. V té jedné pálil od modré Chaloupka, odražený kotouč měl na hokejce Hanzal, ale Biegla nepřekonal. V polovině druhého dějství se domácím naskytla přesilová hra pět na tři. V té měl největší příležitost Šimoníček, ale odražený kotouč netrefil tak jak chtěl. A přišel trest od David Servisu. Poul špatně vystřelil, kotouč dostal do jízdy Hanzal a i přes snahu obou obránců Trutnova překonal Biegla - 1:1. Trutnov ovšem pokračoval dál ve stejném tempu a hostům začaly docházet síly. V 35. minutě šli domácí opět do vedení. Šimoníček našel lépe postaveného Maška a ten se trefil po druhé, opět klinicky přesně - 2:1. V 38. minutě dohrál Luštinec čistě Chaloupku, který nebyl na střet připraven a domácí kapitán vyfasoval dvouminutový trest plus osobní trest na deset minut. Hostující útočníci byli velmi rozčileni a jeden z nich stihl ještě Luštince knokautovat loktem do obličeje. Domácí nakonec vytěžili z 38. minuty přesilovou hru čtyři na tři, když o chvilku později Šulčík narazil ze zadu Poula. Ovšem jako v té předchozí přesilové hře, tak i v této, domácí nic nevymysleli a Kučeru moc neohrozili. Trutnov tedy skončil druhé dějství opět s jednobrankovým vedením.

Posledních dvacet minut v režii Trutnova

V poslední třetině diktovali tempo domácí. Na hráče David Servisu dolehla únava a bylo to vidět jak v pohybu, tak i ve hře tělem. Souboje už českobudějovičtí moc nedohrávali, a když, tak na hranici faulu. Trutnov výborně bruslil a tlačil se do šancí. První příležitost měl ihned z kraje třetí třetiny Chytráček, ale Kučeru nepřekonal. Ve 45. minutě vystřelil Procházka, k dorážce se dostal Šimoníček a dal Trutnovu dvoubrankový náskok - 3:1. Hosté se snažili o zvrat, ale marně. V dobré pozici byl Hanzal, který si obhodil domácího obránce, ale kotouč za Biegla nepropasoval. V další šanci byl domácí Smékal, ale v poslední chvíli mu sjel kotouč z čepele a k zakončení nedošlo. Domácí hráli v poslední třetině velmi disciplinovaně a nedovolili David Servisu výhodu přesilové hry. Utkání bylo téměř rozhodnuté a sudí Kareš nařídil trestné střílení po faulu na Šimoníčka - to už bylo pouhých deset sekund do konce. Šimoníček zkoušel střelu mezi nohy, ale Kučera byl připraven a nedovolil domácím lepší výsledek než 3:1.

První utkání předkola baráže o II. Ligu zvládli lépe hokejisté Trutnova. David Servis předvedl velmi kvalitní výkon, nejlepší co jsme v letošní sezoně u soupeřů viděli. Odveta se hraje v sobotu na ledě Č. Budějovic od 18:00. Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na vás i nadále! Reportáž: Redakce