|

1. SF: Drama rozhodli domácí ve třetí třetině! Trutnov se ujímá vedení v sérii!

První semifinálové utkání se hrálo v Pro Hockey Aréně v Trutnově. Domácí HC BAK Trutnov přívítal hosty z Nového Města. Po vyrovnaných dvou třetinách, kdy se domácím nedařilo proměnit svoje šance, nakonec přišlo rozhodnutí osm minut před koncem. Trutnov se ujímá vedení v sérii 1:0.

TRUNME
Trutnov
1. SF
Trutnov
16.02.2014
17:00
2:1
(0:0, 1:1, 1:0)
Nové Město
Branky a nahrávky: 22. Janoušek (Smékal, Poul), 52. Antonín (Mašek, Kozák) - 38. Škoda (Reichmann, Plíhal)

Vyloučení: 4:7, Využití: 0:1, Střely na branku: 29:16

Diváci: 375

Stav série: 1:0

Trutnov: R. Biegl (Škop) - Antonín, Kozák, Karlík, Junek, Poul, Procházka - Mašek, Šimoníček, Zítka - Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Janoušek, Smékal

Nové Město: Z. Biegl (Bláha) - Jakl, Hejduk, Marša, Ditrich, Plíhal, Dufek - Praus, Kodym, Hudeček, Chmělík, Vlček, Řehák, Reichmann, Škoda

Bezbranková první třetina

Trutnovští hokejisté se po deseti dnech oblékli do zápasových dresů a představili se na svém ledě v prvním semifinálovém utkání. Nevýhodou domácích byla dlouhá pauza, kdy měli velmi intezivní přípravu, ale nesehráli žádné utkání. V tom měli hosté z Nového Města obrovskou výhodu, ale začátek utkání tomu moc nenapovídal. Zápas opět okořenil souboj Bieglů v brance. Na domácí straně Radovan a na druhé straně jeho synovec Zdeněk.

Trutnovští Draci vlétli na led s jasným cílem a od začátku se ho snažili plnit. První příležitost na změnu skóre měl domácí Perutek, ale jeho dorážka šla pouze do betonů Zdeňka Biegla. Nové Město mělo první šanci v 9. minutě, ale se střelou Vlčka neměl Radovan Biegl žádný problém. Při přesilové hře pálil od modré Antonín, jeho střelu Z. Biegl vyrazil a na dorážku Maška už bohužel nedošlo. První pětka Trutnova stála i u zrodu další šance a to přímo po vhazování. Mašek vyhrál v útočném pásmu čistě buly a střela Šimoníčka trefila pouze hostujícího brankáře. Obrovskou příležitost měl po nahrávce Karlíka Luštinec, ale jeho nájezd skončil pouze na břevně branky Spartaku.

Rychlý úvod Trutnova a využitá přesilová hra Spartaku

Druhá třetina patřila herně opět domácím, ale po skončení druhé dvacetiminutovky svítilo na tabuli vyrovnané skóre. Již ve 22. minutě se podařilo domácím otevřít skóre. Perutek vyhrál vhazování v obraném pásmu, Poul se Smékalem posunuli kotouč na Janouška, který z brejku prostřelil hostujícího brankáře přesně pod vyrážečku - 1:0. Domácím vstřelená branka pomohla a dále se dostávali do šancí. Ovšem růžky vystrčili i hosté. V přesilové hře nejdříve pálil Marša a odražený kotouč dorážel Kodym, ovšem domácí Radovan Biegl vystřihl dva pohotové zákroky a šanci zneškodnil. V další šanci se ocitla velmi s chutí hrající třetí pětka. Janoušek našel mezi kruhy Perutka, ten vypálil, ale trefil hostujícího Dufka. Příležitost měl v domácí přesilové hře Procházka, který vyslal velmi nepříjemný projektil na branku Spartaku, ale Zdeněk Biegl jeho střelu chytil a na následnou dorážku už nedošlo. Hosté srovnali dvě minuty před druhou sirénou. Od modré vypálil Plíhal, kotouč se od domácího brankáře odrazil na hůl Reichmanna a do branky ho doklepl Škoda - 1:1. Domácím obdržená branka vzala vítr z plachet a do konce druhé třetiny si už šanci nevytvořili.

Drama rozhodl "sváteční střelec"

Ve třetí třetině se už Nové Město moc do šancí nedostávalo a bylo to zapříčiněné spolehlivou obranou Trutnova. V první šanci stál domácí Luštinec, ale Biegla trefil pouze do lapačky. Když Veselý objel branku, dostal se do šance Chytráček, ale jeho pokus minul branku. Trutnovský tlak se stupňoval a hostům docházely síly. Příležitost na zvrat utkání měl Šimoníček, ale jeho pokus chytil Zdeněk Biegl. Rozhodnutí přišlo v 52. minutě. Kozák vystřelil od modré čáry, kotouč se přes Maška dostal k Antonínovi a ten ho dorazil za záda bezmocného brankáře Spartaku - 2:1. Komplikace přišli čtyři minuty před koncem, když byl vyloučen domácí útočník za faul vysokou holí. Hosté se pokusili o srovnání, ale střela Pruse a dorážka Kodyma skončila v rukavicích Radovana Biegla. Obrovskou šanci na pojišťovací gól měl po přihrávce Poula domácí Perutek, ale jeho rychlé zakončení trefilo bohužel tyčku. V závěrečné power-play se hosté do šance nedostali a domácí tak mohli slavit první a zaslouženou výhru v sérii.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova ve středu, 19.2.2014 od 18:00, na stadionu Nového Města. Děkujeme všem za podporu a těšíme se opět na vás! Reportáž: Redakce