|

28. Kolo: Trutnov zakončil základní část galavečerem v Hronově! Biegl se blýskl čistým kontem!

V rámci 28. Kola zavítali hokejisté Trutnova do Wikov Arény v Hronově. Hosté vyhráli v poměru 0:6, Radovan Biegl si připsal čisté konto a mladíček Smékal tři body (1+2).

HRNTRU
Hronov
28. Kolo
Hronov
05.02.2014
18:00
0:6
(0:2, 0:1, 0:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 2. Perutek (Janoušek), 20. Šimoníček (Smékal, Kozák), 35. Smékal (Šimoníček), 49. Zítka (Kozák), 57. Chytráček, 60. Veselý (Chytráček, Smékal)

Vyloučení: 10:7 navíc Luštinec (TRU) 5+OK, V oslabení: 0:1, Střely na branku: 18:34

Hronov: Kudrna (Kolbaba) - Hornyš, Mlateček, Kozák, Hubáček, Ropický, Franců Mich., Rojšl, Borůvka, Vítek, Glos, Šafář, Exner J., Pištora, Suk

Trutnov: Biegl (Škop) - Antonín, Kozák, Karlík, Junek, Poul, Procházka - Mašek, Šimoníček, Zítka - Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Janoušek, Smékal

Trutnovští hokejisté zakončili základní část velmi přesvědčivým výkonem v Hronově. Radovan Biegl nedovolil, aby Trutnov inkasoval a třemi body se blýskl mladíček Smékal (1+2). Do utkání nenastoupil nemocný Vacek, omluveni byli Zelenka a Zadina (pracovní povinnosti).

První třetina nabídla nejvíce zajímavých okamžiků. Už po minutě a půl byl do konce utkání vyloučen hostující Luštinec, který atakoval hokejkou domácího Kozáka. Trutnov tedy musel hrát pětiminutové oslabení. Toho ovšem hosté blesku rychle využili. Janoušek se dostal do protiútoku, vystřelil a odražený kotouč do branky dorazil Perutek - 0:1. Domácí byli opaření a nedařilo se jim usadit v útočném pásmu. Trutnov si úvod zkomplikoval ještě o minutu později, kdy za podražení putoval na trestnou lavici Kozák. Hronov se nadechl k tlaku, ale výborným zákrokem se blýskl Biegl a střelu Vítka zneškodnil. Trutnov ustál všechny oslabení domácích a mohl si zkusit i přesilovou hru. V početní výhodě však šance nebyly. Před koncem první třetiny se kotouč dostal k Šimoníčkovi a ten rychlou a přesnou střelou vymetl růžek Kudrnovy branky - 0:2.

Druhá třetina začala lépe pro hosty. První šanci měla dvojice Janoušek - Perutek, ale jejich souhru vyřešil lapačkou Kudrna. V přesilové hře měli šanci i hronovští, ale dorážku Glose si vychutnal pohotovou lapačkou Biegl. Skóre se měnilo až pět minut před přestávkou. Šimoníček našel přesným pasem Smékala a ten Kudrnu s přehledem překonal - 0:3. Domácí se snažili o korigování stavu, ale vždy narazili na připraveného Biegla.

Třetí dvacetiminutovka byla už pouze v roli hostujícího celku. Ve 49. minutě dostal kotouč do jízdy Zítka a příklepem překonal Kudrnu - 0:4. Hronovu docházely síly a Trutnov se stále tlačil do šancí. Šanci měla třetí pětka zeleno-bílých, ale Janoušek byl podražen a došlo k trestnému střílení. To však hostující mladík neproměnil, Kudrna vytáhl velmi kvalitní zákrok. V 57. minutě si kotouč vzal do svých rukou Chytráček, obkroužil branku a pohodlně kotouč zasunul za Kudrnu - 0:5. Poslední slovo měli opět hosté. Čtyřicet sekund před koncem dostal mezi kruhy přesný pas Veselý a vymetl stejný růžek branky, jako Šimoníček 0:6.

Trutnovští hokejisté tak po velmi přesvědčivém výkonu porazili Hronov a teď mají až do 16.2.2014 zápasové volno. Čtvrtfinálové série začínají tuto neděli. První dvojice je Jičín-Nová Paka a druhá je Nové Město n/M a Hronov. Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na vás v Play-Off! Reportáž: Redakce