|

23. Kolo: Biegl svojí premiéru v letošní sezoně oslavil velmi přesvědčivým výkonem a kanonádou 2:9 na ledě Jičína!

Ve 23. Kole KLM se střetl domácí Jičín s hostujícím Trutnovem. Hosté měli výborné nástupy do každé třetiny a nakonec zvítězili 2:9. Pěti body se blýskl Petr Chytráček (3+2).

JCNTRU
Jičín
23. Kolo
Jičín
15.01.2014
18:00
2:9
(0:3, 0:3, 2:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 44. Hladík (Houser), 55. Krupka (Weiss) - 1. Chytráček (Veselý, Luštinec), 4. Kozák (Šimoníček, Zelenka), 18. Luštinec (Chytráček, Veselý), 21. Veselý (Karlík, Chytráček), 23. Janoušek (Smékal), 25. Vacek (Zelenka), 41. Zelenka (Procházka, Kozák), 49. Chytráček (Veselý, Luštinec), 56. Chytráček (Kozák)

Vyloučení: 9:5, Využití: 0:2, Střely na branku: 19:28

Jičín: Pivrnec (od 4. Beneš) - Kaulfus, Najman, Anděl, Moucha, Houser, Starý, Krupka, Abel, Weiss, Mizera, Hladík, Hloušek J., Nový, Haken, Kysela, Mašek, Hloušek L.

Trutnov: Biegl (Škop) - Karlík, Junek, Procházka, Kozák, Poul, Vaněk - Veselý, Chytráček, Luštinec - Mašek, Šimoníček, Zelenka - Vacek, Janoušek, Smékal

Trutnovští hokejisté nastoupili do středečního zápasu bez trojice zraněných - Perutek (otřes mozku), Antonín (otřes mozku) a Zítka (vyhozené rameno). Do branky se letos poprvé postavil Radovan Biegl a předvedl vyníkající výkon.

Trutnov o své výhře rozhodl zejména už v první třetině. Na domácí Jičín vlétl jako uragán a po trefách Chytráčka a Kozáka musel ve 4. minutě opustit branku domácí Pivrnec. Potom se Jičín dostal do dvou vyložených šancí, ovšem Haken i Weiss narazili na s chutí chytající Biegla, který problémy řádně vyřešil a kotouč za sebe nepustil. Do přestávky se trefil ještě Luštinec, který využil přesilovou hru pěti proti třem - 0:3.

I druhá třetina byla v režii hostujícího Trutnova. Ihned v 21. minutě se trefil Veselý, ve 23. minutě se prosadil Janoušek a šestou branku v 25. minutě vstřelil Vacek - 0:6. Jičín pak měl výhodu přesilové hry, ale střelba končila na připraveném Bieglovi.

Třetí třetina patřila opšt hostům, ale domácím se podařilo alespoň dvakrát kosmeticky upravit výsledek. Ve 41. minutě využil přesilovou hru Zelenka - 0:7. Ve 44. minutě se k dorážce dostal domácí Hladík a snížil - 1:7. Ve 49. minutě se po přihrávce Veselého trefil Chytráček a po něm znovu korigoval domácí Krupka - 2:8. Poslední slovo měli hosté a Chytráček po nádherně provedeném blafáku završil svůj další hattrick a další proti Jičínu - 2:9. Reportáž: Redakce