|

10. Kolo: Vich vytvořil nový klubový rekord a už 120 minut nedostal branku! Trutnov se raduje z dalších tří bodů!

V 10. kole hostil domácí HC BAK Trutnov hostující HC Náchod. Hosté nevstřelili ani jednu branku a domácí se v Pro Hockey Aréně radují z dalších tří bodů a z upevnění první pozice v tabulce.

TRUNAC
Trutnov
10. Kolo
Trutnov
17.11.2013
17:00
3:0
(1:0, 1:0, 1:0)
Náchod
Branky a nahrávky: 19. Karlík (Luštinec), 24. Zítka (Poul), 42. Chytráček (Luštinec)

Vyloučení: 3:7, Využití: 1:0, Střely na branku: 26:16

Diváci: 322

Trutnov: Vich (Škop) - Antonín, Kozák, Karlík, Vaněk, Poul, Procházka - Zmítko, Vondřejc, Zelenka - Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Mašek, Zítka - Janoušek

Náchod: Luňák (Navrátil) - Hendrich, Hradecký, Kosík, Špetla, Jurča, Pánek, Zeman, Leeder, Janoušek, Petr, Macháň, Javůrek, Rail, Škoda, Verner, Šejnoha

Další utkání a další tři body, to je dnešní bilance utkání proti Náchodu. Domácí Trutnov s přehledem utkání ovládl a nakonec vyhrál 3:0. Rekord klubu vytvořil brankář Michal Vich, když ve dvou po sobe jdoucích zápasech vychytal dvě nuly a svou neprůstřelnost zvýšil na 120 minut.

První třetina začala ze strany hostí velmi opatrně a domácí čekali, s čím hosté vyrukují. První šanci měli domácí a jmenovitě Procházka. Ten ujel se Zítkou dva na jednoho, ale vytěžil z toho pouze přesilovou hru. Z té však branka nepadla. Nejblíž k tomu měla dvojice Poul a Perutek. Prvně jmenovaný vystřelil a Perutek kotouč tečoval do břevna. Další šanci měli domácí v polovině první třetiny, ale Chytráčkovo zakončení skončilo těsně mimo branku. Náchod hrozil z protiútoků, konkrétně dvojice Petr a Šejnoha, ovšem čelili výtečnému Vichovi. Skóre otevřeli domácí v přesilové hře v 19. minutě. Luštinec našel na modré stojícího Karlíka, ten si s kotoučem popojel, napřáhl a dělovou ránou překonal Luňáka, div neprotrhl síť - 1:0.

Druhé dějství začalo lépe pro domácí. Trutnov ihned od prvních minut na ledě hrozil a Luňák měl v brance co dělat. Ve 24. minutě poslal Poul přesný pas od svojí branky na Zítku, ten ze svého nájezdu vytěžil maximu a překonal Luňáka střelou pod lapačku - 2:0. Euforie domácích mohla skončit ve 29. minutě když sám na branku v oslabení upaloval Jurča. Jeho nájezd však s přehledem Vich chytil. Další šanci hostujícího Náchoda měl Macháň, ale jeho střelu Vich viděl a nekompromisně schoval do své lapačky.

Třetí třetina byla vyrovnaná, ale skórovat se povedlo domácím. Ihned ve 42. minutě rozjela kolotoč druhá pětka Trutnova, Luštinec našel Chytráčka, ten proskočil mezi dvěma hráči Náchoda a střelou pod horní tyčku překonal Luňáka - 3:0. To už bylo s hosty zle, ale stejně jako Jičín, svoje zbraně nesložili. Obrovskou příležitost měl hostující Petr, který jel sám na Vicha, ale jeho střelu Vich opět chytil. Další příležitost na změnu skóre měl Janoušek, ale jeho dorážka skončila pouze na betonech domácího strážce svatyně. Další branky nepadly a tak se Trutnov raduje z dalších tří bodů, kterými upevňuje pozici v tabulce - zůstává tedy první.

Trutnov zvládl na výbornou obě utkání s těžkými soupeři - Jičín a Náchod. Skóre 7:0 hovoří za své a 6 bodů také. Další utkání sehrají hokejisté Trutnova na ledě Nového města nad Metují, tuto středu 20.11.2013 od 18:00. Děkujeme všem divákům za podporu! Reportáž: Redakce