|

5. Kolo: Trutnov veze z Paky velmi důležité tři body!

V 5. kole se trutnov představil na ledě Nové Paky. Tři minuty před koncem rozhodl utkání hostující Tomáš Veselý.

NPATRU
Nová Paka
5. Kolo
Nová Paka
27.10.2013
17:00
3:4
(2:2, 1:1, 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 5. Zvolenský (Slabý, Kollman), 19. Jebavý (Sucharda), 31. Hloušek (Nádvorník, Štěpán) - 3. Kozák, 8. Šimoníček, 24. Luštinec (Šimoníček), 57. Veselý (Zelenka, Chytráček)

Vyloučení: 4:4 + Ersepka (NPA) 5+TH, Využití: 1:0



Nová Paka: Effemberk (Dressler) - Ersepka, Pour, Plecháč V., Štěpán, Mádle, Plecháč P. - Zvolenský, Kollman, Slabý - Sucharda, Havelka, Nádvorník - Hloušek, Jebavý, Dressler

Trutnov: Škop (Vich) - Kozák, Malinský, Vaněk, Karlík, Poul, Veselý - Zmítko, Šimoníček, Luštinec - Perutek, Chytráček, Zelenka - Mašek, Vondřejc, Zítka

Hokejisté Trutnova zajížděli v neděli na led Nové Paky, kde věděli, že to nebude nic jednoduchého. V loňské sezoně tam prohráli 5:2 a ani teď nebyli v nejlepším rozpoložení. Kvůli nedostatku obránců byl do obrany převelen Tomáš Veselý, který splnil svůj úkol na jedničku.

Úvodní třetina nabídla vyrovnaný hokej. Lépe začali hosté. Ve 3. minutě vystihl rozehrávku Nové Paky hostující Kozák a příklepem otevřel skóre - 0:1. O dvě minuty později měli ale domácí výhodu přesilové hry a tu využil po skrumáži před Škopem Zvolenský - 1:1. Trutnov šel do vedení opět v 8. minutě. Luštinec zavezl kotouč do útočného pásma, kde se ho zmocnil Šimoníček a překonal domácího brankáře - 1:2. Do konce první třetiny bylo ale srovnáno. V 19. minutě zužitkoval přihrávku Suchardy domácí Jebavý a vyrovnal - 2:2.

Druhé dějství už na branky nebylo tak atraktivní a nabídlo pouze dvě. Ihned ve 24. minutě zafungovala spolupráce v prvním útoku. Šimoníček přihrál do jízdy Luštincovi, který bez problémů překonal Effemberka - 2:3. Poté měli hosté dvě šance, které však spálili a skóre se nezměnilo. Ve 31. minutě domácí srovnali. Hloušek vyjel s kotoučem zpoza branky a překvapil svojí střelou Škopa - 3:3.

Třetí třetina začala velkým náporem Trutnova, který se rval o tři body. Bohužel však nemohl najít recept na brankáře Effemberka, který všechny jejich pokusy chytil. Tři minuty před koncem si však vybral slabší chvilku. Zelenka našel Veselého, který nekompromisně vystřelil Trutnovu tři body - 3:4. Domácí to zkoušeli ještě v power-play, ale skórovat se jim nepovedlo. Naopak necelou minutu před koncem, po odpískání, domácí Ersepka napadl pěstí do obličeje hostujícího Luštince a dostal trest ve hře. Tento zadák Nové Paky nebude stát před DCK po prvé, protože již v minulé sezoně byl potrestán zastavením činnosti.

Trutnovští hokejisté tak slaví po 60. minutách v Nové Pace tři body a jsou to velmi důležité tři body ze hřiště soupeře. Když hosté chtěli poděkovat svým věrným fanouškům, došlo k něčemu naprosto neuvěřitelnému. Domácí funkcionář přeběhl ledovou plochu, chopil se hadice a začal stříkat ledovou vodu na hostující kotel, ptáte se proč? Protože hostující fanoušci začali pouštět prskavky. Když se hostující fanoušci chtěli dostat ze zaplaveného sektoru pryč, začali je mlátit domácí "pořadatelé"? "fanoušci"?, to nikdo neví a již zmíněný domácí funkcionář stále kropil vodou fanoušky Trutnova. Za zmínku také stojí počínání domácích fanoušků, kteří mají NEPOCHOPITELNĚ svůj kotel přímo vedle střídačky hostujícího mužstva. Dvě minuty před koncem lítali na hostující střídačku kelímky, sprosté urážky, plivance atd... Nová Paka nezvládla pořádání včerejšího utkání, při kterém došlo k vážnému porušení návštěvního řádu. Lidé, kteří zasahovali při "sprchování" hostujících fans, nebyli označení jako pořadatelé, tudíž nemají žádné právo, takto činit! Chtěli bychom vidět směrnice, požární směrnice, kde se stříká voda na fanoušky, kteří drží prskavky. Reportáž: Redakce