|

2. Kolo: Drama až do konce a zápletka jménem prodloužení! Trutnov udolal Jičín!

Ve druhém kole KLM se utkali domácí HC BAK Trutnov a hostující HC Jičín. Utkání nabídlo velmi strhující a dech beroucí závěr a zápletku v prodloužení. Domácí nakonec Jičín udolali 4:3 a připisují si dva body do tabulky.

TRUJCN
Trutnov
2. Kolo
Trutnov
16.10.2013
19:00
4:3 pr.
(0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)
Jičín
Branky a nahrávky: 40. Vaněk (Šimoníček), 46. Chytráček (Luštinec), 60. Šimoníček (Luštinec), 63. Šimoníček (Zelenka) - 17. J. Hloušek (Kysela), 32. Weiss (Krupička), 59. Houser

Střely na branku: 32:21, Vyloučení: 4:7, Využití: 2:1

Rozhodčí: Machač - Řezníček, Janovský

Diváci: 276

Trutnov: Vich (Škop) - Antonín, Vaněk, Karlík, Poul, Kozák, Malinský - Mašek, Šimoníček, Zelenka - Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Vondřejc, Zítka - Vacek, Smékal

Jičín: Pivrnec (Šec) - Kaulfus, Anděl, Mooucha, Houser, Starý, Buchar, Abel, Weiss, Mizera, J. Hloušek, L. Hloušek, Nový, Kysela, Krupička, Mašek

Středeční utkání v trutnovské Pro Hockey Aréně nabídlo velmi dramatický souboj. Jičín přijel do Trutnova s těžkou defenzivou a domácí dlouho nemohli skórovat. Utkání nakonec dospělo do prodloužení, kde domácí využili přesilovou hru.

První třetina začala ze strany hostů opatrně. Jičín nahazoval kotouče do útočné třetiny a čekal na svou šanci, až domácí udělají chybu. Trutnov mě velké problémy s překonáním obranného valu Jičína, ale stále bojoval a snažil se překvapit Pivrnce v bance hostí. První šanci měla domácí druhá pětka, když se k dorážce dostal Luštinec, ale Pivrnce nepřekonal. Když neskórovali domácí, povedlo se to hostům. V 17. minutě kryl první střelu jičínského útočníka Vich, ale k dorážce se dostal Jan Hloušek a nemýlil se - 0:1. A překvapení bylo na světě. Jičín se zatáhl hodně do obrany a hrozil jen sporadicky. Domácím se nedařilo překonat hostujícího brankáře a do kabin se po první siréně šlo za stavu 0:1.

Druhé dějství už bylo o poznání lepší a domácí se více dostávali do šancí. Tu první měl na hokejce Luštinec, ale z jeho otočky branka nepadla. Poté obkroužil branku Vondřejc, ale ani ten nezasunul kotouč za záda Pivrnce. Ve 32. minutě hráli hosté přesilovou hru a tu také využili. Tutovku Krupičky chytil Vich naprosto famózně, ovšem kotouč do branky dorazil nikým nehlídaný Weiss - 0:2. To už bylo s domácími zle. Trutnovu se stále nedařilo překonat hostujícího strážce svatyně. Chytráček si najel pro kotouč po pravém mantinelu, ale jeho nájezd skončil v náruči Pivrnce. Po chybě hostující obrany pálil tvrdě Zelenka, ale kotouč opět v brance neskončil. Tři sekundy před druhou sirénou ale Šimoníček našel před brankou stojícího Vaňka, který vstřelil svůj první gól v trutnovském dresu - 1:2. Tato branka byla velmi důležitá.

Třetí třetina už byla víceméně v režii domácích, kteří Jičín zatlačili do obranné třetiny a k ničemu je nepustili. Ve 45. minutě hráli domácí přesilovou hru a poradili si s ní náramně. Luštinec přihrál na Chytráčka, který nekompromisně zavěsil a vyrovnal - 2:2. Jičínu docházeli síly a domácí postupně zvyšovali svůj tlak. V obrovské šanci byl domácí Perutek, ale svou střelou našel jen lapačku Pivrnce. Po Perutkovi pálil také Vondřejc, ale ani jeho pokus v brance neskončil. Ve 49. minutě nastřelili hosté tyč a z protiútoku nedal obrovkou šanci domácí kapitán Šimoníček. V 55. minutě byl hostující obranou faulován domácí rychlík Luštinec a došlo k trestnému střílení. Tak jako v Jaroměři, domácí snajpr byl neúspěšný. Trutnov i po tomto neúspěchu dál Jičín tlačil až do 59. minuty. V této minutě ujeli hosté do přečíslení, Houser vystřelil a narazil do Vicha, se kterým se kotouč doplazil až za brankovou čáru - 2:3. Velmi studená a hořká sprcha pro domácí... ti však nesložili zbraně a minutu a půl před koncem třetí třetiny odvolali brankáře. Tento zužitkoval domácí kapitán Šimoníček, který svou střelou přes chumel hráčů vymetl pavučinu v levém rohu hostující klece - 3:3.

V prodloužení se začalo hrát opatrně, tak jak tomu bývá. Hosté se hnali za kotoučem a domácího obránce Poula fauloval Krupička. Ten na trestné lavici poseděl necelou minutu. Zelenka sehrál akci společně s Malinským a Luštincem a na konci této souhry byla gólová střela Šimoníčka - 4:3.

Trutnov si tak ve druhém zápase letošního ročníku KLM připisuje dva body za výhru v prodloužení. Nutno dodat, že domácí bojovali opravdu až do konce, do posledních sil a Jičín hrál výborně v obraně. Další utkání sehrají Draci na ledě neporaženého Náchoda, tuto neděli, od 17:00 hodin. Těšíme se na vás a děkujeme za dnešní podporu, byli jste opět úžasní! Reportáž: Redakce