|

1. Kolo: Trutnov veze z Jaroměře tři body!

První utkání letošního ročníku KLM Mužů dopadlo lépe pro hosty z Trutnova. Draci si odvážejí tři body za výhru 2:5.

JARTRU
Jaroměř
1. Kolo
Jaroměř
13.10.2013
17:00
2:5
(0:2, 0:2, 2:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 50. Novotný (Hrabica, Koblížek), 51. Bujňák - 10. Veselý (Chytráček, Poul), 18. Chytráček, 23. Vondřejc (Perutek, Zítka), 30. Šimoníček, (Perutek), 42. Luštinec (Poul)

Vyloučení: 12:4, navíc Dudadík (JAR) 5+TH, Využití: 1:1



Jaroměř: Bernart (Vacek) - Bujňák, Dostál, Koblížek, Merkl, Kotrč, Ježík - Vejman, Křepinský, Hamáček - Dudadík, Podzimek, Hrabica - Kukal, Novotný, Krause - Svoboda, Karel, Světlík - Pekárek

Trutnov: Vich (Biegl) - Antonín, Vaněk, Karlík, Poul, Malinský, Kozák - Mašek, Šimoníček, Zelenka - Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Vondřejc, Zítka - Smékal, Vacek

První utkání nového ročníku KLM Mužů skončilo lépe pro trutnovské hokejisty. Ty dorazili do Jaroměře v téměř kompletní sestavě. Chyběl brankář Škop, který si ještě dnes odpykával trest z loňské sezony, svůj trest si odpykává Procházka, Seidl je nemocný. V utkání tedy nastoupil i Jiří Malinský a dorazil také Jiří Zelenka.

První třetina začala pro Trutnov výborně. Hostující hráči se do domácích okamžitě pustili a nenechali jim ani kousek ledu zadarmo. Střely domácích byly vypouštěny ze středního pásma a brankář Vich je bez problémů chytal. Změna skóre mohla přijít v 5. minutě, když Chytráček vybízel Veselého, ten však minul odkrytou branku. Vše ale hostující útočník napravil v 10. minutě. Poul vystřelil kotouč po mantinelu, tam ho ztečoval Chytráček na Veselého a trutnovské levé křídlo se střelou pod horní tyčku nemýlilo - 0:1. Jaroměř měla poté vyloženou šanci, na jejímž konci stál Hrabica, ale branku Vicha netrefil. Trest pro domácí přišel v 18. minutě. Poul vyhodil kotouč do středního pásma, kde se domácí obránci srazili tak, že k volnému kotouči se dostal Chytráček, který blafákem mezi nohy zvýšil skóre utkání - 0:2. Pro domácí velmi krutý trest. Do konce třetiny měl ještě šanci domácí Hamáček, ale toho bravurně vychytal Vich.

Druhé dějství začalo ve stejném duchu, jako to první. Hostující Trutnov se na domácí vrhl takovým stylem, že Jaroměř začala faulovat. Trest za častá vyloučení přišel ve 23. minutě. Perutek našel Vondřejce a ten se svou střelou trefil naprosto přesně - 0:3. S domácími bylo zle, ale Trutnov nepolevil. Ve 30. minutě nabil Perutek Šimoníčkovi a ten tvrdou střelou překonal Bernarta - 0:4. Další trest pro domácí přišel ve 34. minutě. Domácí Dudadík opět vytáhl zákrok ze své škatulky trestů a Zítka se po jeho zákroku odporoučel na nosítkách do nemocnice. Domácí útočník vyfasoval pětiminutový trest a sudí Lučan mu poté odebral registrační průkaz. V pětiminutové přesilovce měli hosté výhodu i další přesilové hry, tudíž pět na tři. Karlík pálil těsně mimo, Chytráček Bernarta nepřekonal a to se nepovedlo ani Luštincovi. V šanci byli i domácí, ale Hrabica však Vicha nepřekonal.

Třetí třetina se vlekla v tempu častých vyloučení a přesilovek hostů. Ve 42. minutě vybídl Poul k brejku Luštince a hostující střelec nedal domácímu brankáři žádnou šanci - 0:5. O minutu později mohl hostující snajpr přidat další branku, když ho fauloval Dostál. Z trestného střílení však branka nepadla a skóre zůstalo bez změn. Domácí se tlačili více a více do šancí. Hrabica v úniku však ztroskotal na bezchybném Vichovi. Branka přišla až v 50. minutě. Hrabica se dostal k doraženému kotouči, ten předložil Novotnému, který ho zametl do odkryté branky - 1:5. O minutu později se od modré čáry trefil s nutnou dávkou štěstí domácí Bujňák - 2:5. Před koncem utkání ještě měli domácí výhodu trestného střílení, když Poul obranným zákrokem zastavil Světlíka. Domácí útočník si však vylámal zuby na výtečném Vichovi, který bez problému jeho střelu chytil. Navíc se domácí ani hosté už nezmohli a první tři body v sezoně putují do Trutnova.

Trutnov zvládl s přehledem vstup do letošní sezony a odvezl si z Jaroměře po zásluze všechny tři body. Stav Jindřicha Zítky je stabilizovaný a měl by být hospitalizován v náchodské nemocnici. Další utkání sehrají hokejisté Trutnova na domácím ledě, ve středu 16.10.2013, od 19:00 a budou hostit Jičín. Reportáž: Redakce