|

Trutnov se dál veze v přípravě na vítězné vlně! Opět to odnesla Litomyšl...

V předposledním přípravném utkání si Trutnov poradil s Litomyšlí. Tentokrát na svém ledě ji porazil 5:2.

TRULIT
Trutnov
Přátelský
Trutnov
22.09.2013
17:00
5:2
(3:0, 1:1, 1:1)
Litomyšl
Branky a nahrávky: 4. Veselý (Luštinec, Vaněk), 11. Šimoníček (Mašek), 17. Luštinec (Chytráček), 23. Malinský (Perutek, Luštinec), 49. Zmítko (Antonín) - 26. Vágner (Dospěl), 56. Dospěl (Vágner)

Vyloučení: 6:11 navíc Fink (LIT) 10+10 OT do konce utkání, V oslabení: 1:0

Trutnov: Škop (Od 31. Vich) - Antonín, Vaněk, Malinský, Poul, Karlík - Mašek, Šimoníček, Zmítko - Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Vondřejc, Zítka

Litomyšl: Kalousek - Fink, Vágner, Velehradský, Ospalo, Dospěl, Lustyk, Jankovský, Vomočil, Dvořák, Peška, Sokol, Uhlíř

Trutnovští hokejisté sehráli odvetné utkání s Litomyšlí na svém ledě, tuto neděli. Hokejisté zeleno-bílých barev si s hosty opět poradili a zvítězili 5:2. Do utkání nastoupilo pouze pět obránců, včetně hrajícího trenéra Malinského, který byl hodně vidět a dokonce vstřelil branku.

První třetina začala velkým náporem domácích hokejistů. Hned v prvních dvou minutách měli tutovky Šimoníček a Chytráček, ale ani jeden z nich Kalouska nepřekonal. To se povedlo až ve 4. minutě. Těsně po vypršení trestu hostujícího hráče se ke kotouči dostal Veselý a bekhendem překonal po prvé Kalouska - 1:0. Hosté měli poté velkou šanci, když se sám na branku řítil Jankovský, toho však vychytal Škop. Druhou branku přidali domácí v 11. minutě. Mašek našel Šimoníčka a ten přesnou střelou zvýšil na 2:0. Třetí branku vstřelil Trutnov v 17. minutě. Chytráček vybídl k brejku Luštince a ten jako vždy, zakončil svůj nájezd po svém a přesně - 3:0.

Druhé dějství pokračovalo ve stejném stylu, jako první třetina. V přesilové hře nejdříve napálil Poul tyčku, ale o minutu později se skóre nakonec měnilo. Perutek jel sám na branku, kotouč se mu zamotal mezi nohama, přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Malinského a hrající trenér Trutnova se nemýlil - 4:0. S hosty to vypadalo zle, ale přesto se snažili s výsledkem něco udělat. O tři minuty později se ve skrumáži nejlépe zorientoval Vágner a propálil Škopa - 4:1. Poté měla Litomyšl výhodu přesilové hry 5 na 3, ale skórovat nedokázala. To se v oslabení málem povedlo Trutnovu. Malinský trochu bassebalovým způsobem přihrál do brejku na Luštince, ale ten trefil pouze horní tyčku a poté síť za brankou.

Třetí třetina se odehrávala více méně z povinnosti, protože hostující hráči, v té době už bez vyloučeného Finka, hráli pouze na jedenáct hráčů, což jim sebralo všechny možné síly. Větší šanci měl na své hokejce Chytráček, ale toho v nájezdu zneškodnil Lustyk. Domácí se přeci jen ještě jednou radovali. Ve 49. minutě si Zmítko najel mezi kruhy a švihem překonal nádherně Kalouska - 5:1. Konečné slovo měli na svých hokejkách hosté. PO kombinaci v útočném pásmu se trefil Dospěl - 5:2. Více už třetí třetina nenabídla.

Hokejisté Trutnova tak stále drží neporazitelnost v přípravě a za týden přivítají HC Závodní Hokejovou Pardubice. Tento zápas nabídne velmi atraktivní souboj. Na lavičce "Závodky" je ex-trutnovský trenér Jaromír Jindřich, v sestavě pak najdeme obránce Rejzka, útočníky Jindřicha, bratry Šejbovy a brankáře Truhláře, který také působil v Trutnově jako Jindřich ml. a Rejzek. Utkání se hraje 29.9.2013 od 17:00 hodin v trutnovské Pro Hockey Aréně. Těšíme se na vaši návštěvu! Reportáž: Redakce