|

BAK Cup 2013: Trutnov vykročil vítězně. Jonsdorfer smetl 7:2!

První utkání turnaje BAK Cup 2013 dopadlo lépe pro domácí hokejisty z Trutnova, kteří si poradili s německým Jonsdorferem v poměru 7:2. Do utkání nastoupila nová posila domácích, Jindřich Zítka a uvedl se bravůrně, vstřelil jednu branku.

TRUJHF
Trutnov
BAK Cup 2013
Trutnov
06.09.2013
17:00
7:2
(2:1, 3:0, 2:1)
Falken
Branky a nahrávky: 14. Vondřejc (Smékal), 16. Chytráček (Luštinec), 25. Zítka (Šimoníček), 25. Luštinec (Vaněk, Poul), 39. Perutek (Smékal, Vondřejc), 48. Janoušek (TS), 50. Perutek (Luštinec) - 9. Sekera (Lamis), 60. Hrubý (Sekera)

Vyloučení: 8:14, Využití: 1:0, V oslabení: 1:0

Rozhodčí: Veinfurter - Veselý, Schánil



Trutnov: Vich (Škop) - Antonín, Kozák, Vaněk, Poul, Karlík, Junek - Janoušek, Šimoníček, Zítka - Chytráček, Zmítko, Luštinec - Perutek, Vondřejc, Smékal

Falken: Aaltonen (Wolfermann) - Rösler, Reichardt, Kohl, Schimming, Hähnel, Fischer, Lilik, Brezina, Weise, Schüfer, Lamis, Sekera, Pěkný, Hrubý, Schwartz, Wagner, Ross

První utkání turnaje BAK Cup 2013 dopadlo lépe pro domácí mužstvo, které si s chutí zastřílelo a vyprovodilo německý Jonsdorfer sedmi brankami. Do utkání nastoupila nová posila Jindřich Zítka, který přišel na zkoušku z Olomouce.

První třetina začala velkým tlakem domácího mužstva, které bylo doslova hladové po gólu. V první šanci se ocitl Chytráček, ale jeho pokus minul branku. Po něm stál v tutové šanci Zítka, ale ani ten brankáře Aaltonena nepřekonal. Jonsdorfer se dostal k první šanci až v 9. minutě a hnedka to skončilo brankou. Odražený kotouč od domácího obránce doklepl za záda Vicha Sekera - 0:1. Svěřenci trenérů Malinského a Biegla se ale nezalekli a pokračovalo v tlaku. Ten se jim povedlo proměnit v branku ve 14. minutě. Smékal výborně zavezl kotouč po pravém mantinelu, našel před branku najíždějícího Vondřejce, který všechny překvapil rychlou střelou do horní části branky - 1:1. V 16. minutě fauloval hostující Fischer domácího Poula a přesilovou hru se Trutnovu podařilo využít. Luštinec si zatáhl kotouč za branku, našel výborně postaveného Chytráčka, který střelou z první překonal brankáře Jonsdorferu - 2:1.

Druhá třetina nabídla tři branky a všechny tři byly do sítě německého celku. Tu první vsítil v 25. minutě nováček v sestavě Jindřich Zítka. Šimoníček pasem zpoza branky našel novou domácí akvizici, která si blafákem do bekhendu smlsla na hostujícím brankáři - 3:1. V téže minutě padla další branka. Poul si vyměnil kotouč s Luštincem, přehrál na levou stranu na Vaňka a ten vybídl opět Luštince k brejku a domácí snajpr se nemýlil - 4:1. Jonsdorfer si vyžádal oddechový čas. Od této situace se hra německého celku výrazně změnila - Jonsdorfer přitvrdil, což ale domácím moc nevadilo. V 39. minutě předvedla krásnou kombinaci domácí třetí pětka. Vondřejc přihrál Smékalovi, ten si objel branku, našel Perutka no a ten se trefil s naprostou noblesou - 5:1.

Třetí dějství se spíše dohrávalo v poklidném tempu a hlavně domácí hráči se snažili vyhýbat tvrdým střetům. Ve 48. minutě, při vlastním oslabení, vypíchl kotouč Röslerovi domácí Zítka, přihrál do brejku Janouškovi a ten byl faulován. Sudí Veinfurter bez váhání nařídil trestné střílení. Po poradě u střídačky si Janoušek vzal kotouč, počkal a trefil se Aaltonenovi přímo mezi nohy - 6:1. Poslední branku domácích přidal Perutek. Luštinec mu nabil mezi kruhy a domácí štírek „golfákem“ prostřelil hostujícího strážce svatyně - 7:1. Jonsdorfer stihl pouze a jenom korigovat a to 17 sekund před koncem, kdy se trefil Hrubý - 7:2.

Trutnovští hokejisté tak vykročili vítězně a německý Jonsdorfer jasně přehráli. Děkujeme všem fanouškům za návštěvu a těšíme se na zítřejší utkání, které se hraje od 19:30 proti Chrudimi. Reportáž: Redakce