|

Finále č.4:Trutnov se snažil, ale marně. Mistrem se stalo Vrchlabí.

Čtvrté utkání bylo nakonec i to rozhodující. Trutnovští hokejisté poslední zápas prohráli a sezona jim tak končí. My vám děkujeme za neskutečnou podporu a práce pro nás nekončí I nadále vás budeme informovat pomocí i webu i Facebooku o dění v klubu i v týmu.

VCHTRU
Vrchlabí
F4
Vrchlabí
24.02.2013
17:00
6:4
(1:2, 2:1, 3:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 4. Oppelt (R. Svoboda, Bláha), 24. Hamerský, 27. Jirků, 44. Fořt (Jakubec), 53. Pulec (Weiss), 54. Jakubec (Urban) - 12. Luštinec (T. Veselý), 20. Seidl, 33. Luštinec (TS), 59. Šimoníček (Chytráček)

Vyloučení: 5:11, navíc Procházka (TRU) 5+TH, Využití: 3:1, V oslabení: 1:2, Střely na branku: 31:33

Rozhodčí: Veinfurter - Lučan, Svoboda

Diváci: 1972

Konečný stav série 3:1

Vrchlabí: Z. Biegl (Effemberk) - Hlaváč, Provazník, Hamerský, Lochman, Pulec, Boušek, Zázvorka - Jakubec, Urban, Fořt - Oppelt, Bláha, R. Svoboda - Lepka, Jirků, Weiss - Marek, Blažej

Trutnov: R Biegl (M. Veselý) - Antonín, Procházka, Seidl, Karlík, Malinský - Březina, Šimoníček, Zelenka - T. Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Filip, Mašek - Kašák, Vlček

Nedělní utkání nabídlo opět divácky atraktivní utkání. Dvě třetiny byl stav vyrovnaný a v té třetí Vrchlabí vstřelilo tři branky a ukončilo tak celou sérii. Černou kaňku na tomto zápase má sudí Veinfurter, který toto utkání suveréně nezvládl, tak jako Samek a Machač.

Prvních deset minut v první třetině bylo v režii domácího Vrchlabí. V první šanci se ocitl Oppelt, ale jeho střelu i následnou dorážku Bláhy chytil hostující Biegl. Hosté se nemohli dostat k vážnější šanci, střela Luštince z dálky ale nadělala domácímu Bieglovy velké starosti. První slovo o stavu skóre měli domácí. Bláha vystřelil, první střelu Oppelta Biegl ještě chytit stihl, ale na dorážku byl už krátký - 1:0. Hosté se však nevzdali a i přes drtivý tlak se dostali do zápasu. Obrovskou chybu domácí obrany potrestali hosté ve 12. minutě. Tomáš Veselý se dostal za obránce Vrchlabí, načasoval svou přihrávku na Luštince, který zametl kotouč za domácího brankáře - 1:1. Hosté se touto brankou dostali zpět do tempa a od té chvíle byli na hřišti lepší. V 18. minutě byl vyloučen domácí hráč a hostujícím se tak naskytla výhoda přesilové hry, kterou také využili. Fořt namazal Seidlovi na modrou čáru, hostující obránce vystřelil a jeho střela skončila v horním levém rohu branky - 1:2.

Do druhé třetiny měli opět aktivnější vstup domácí. Druhé dějství se ukázalo jako klíčové, hned z mnoha důvodů a okamžiků. Ve 23. minutě byl nepochopitelně vyloučen Antonín a současně s ním i Procházka. Přesilovou hru využil Hamerský, který se svou střelou švihem nemýlil - 2:2. O tři minuty později už domácí opět vedli. Jirků si sebral kotouč u mantinelu, proskočil před branku a střelou pod horní tyčku vstřelil vedoucí branku - 3:2. První klíčový moment přišel ve 32. minutě. Procházka si vzal kotouč za brankou a byl třikrát faulován (hákování, hákování a podražení). Ani po tom, co byl hostující obránce podražen, nezvedl sudí Veinfurter ruku, aby signalizoval faul. Procházka byl tak frustrovaný, že vystřelil směrem k domácí střídačce, kde hlavní sudí projížděl (netrefil nikoho, pouze mantinel). Arbitr okamžitě Procházku poslal do šatny a sebral mu registrační průkaz - trest ve hře a trest do konce hry. Hosté tak hráli opět v oslabení. Ve 32. minutě spálil obrovskou šanci Luštinec, který se řítil sám na domácího brankáře, přestřelil. Ve 33. minutě tentýž hráč unikl domácí obraně a byl faulován Bouškem, sudí nařídil trestné střílení. Hostující Luštinec si sebral kotouč, rozjel se a vystřelil - celý stadion viděl tyčku, dle videa je to zcela zřejmé, ale hlavní sudí ukázal do branky - 3:3. Vrchlabí hrálo poté opět přesilovou hru, tu však nevyužilo a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.

Hostující celek přijel pouze s pěti obránci, včetně hrajícího trenéra Malinského. V té době byl už vyloučen Procházka a do utkání nemohli nastoupit Poul (zranění) a Synek (nemoc). Na hosty tak čekal velmi těžký úkol. Ihned první šanci hostí spálil Luštinec, který minul branku Vrchlabí. Ve 43. minutě při vlastním oslabení ujel po pravém mantinelu Jakubec, nastřelil kotouč směrem k brance, kde ho se štěstím tečoval Fořt - 4:3. Krutý trest pro hosty přišel vzápětí. Na trestné lavici seděl hostující útočník a při signalizované výhodě se trefil Pulec - 5:3. Hosté byli zaskočení, ale stále se snažili vývoj zápasu otočit. V 54. minutě však bylo předčasně rozhodnuto. Kotouč dostal mezi kruhy Jakubec a střelou po ledě překonal hostujícího Biegla - 6:3. Krutý konec pro hosty ještě stihl zkorigovat hostující Šimoníček, který zakončil svůj blafák do forhendu klinicky přesně, ale už bylo pozdě - 6:4.

Ve čtvrtém utkání tak Vrchlabí zvítězilo a mohlo se radovat z mistrovského titulu. Opět ale utkání nese několik špatných událostí. Ta první byla ihned po zápase, kdy domácí fanoušek slovně napadal stojícího Radovana Biegla a poté i Jiřího Malinského. Zrovna tito dva hráči a legendy českého hokeje si takové chování nějakého "fanouška" nezaslouží. Po odchodu z utkání byl fyzicky napaden funkcionář trutnovského klubu. "Fanoušek" domácích ho ze zadu nejprve chytil a poté udeřil pěstí do obličeje. Domácí pořadatelská služba nečinně stála opodál a smála se. Při odchodu jednoho z rodičů se svým potomkem byla dítěti strhnuta trutnovská šála a poté vyhozena. Myslíme si, že tohle "nejslušnější fanoušci" nedělají, tak jako to o sobě ti vrchlabští říkají.

Chceme poděkovat všem fanouškům Trutnova, doslova všem od prvního do posledního, kteří celou sezonu, nebo jen na finále, chodili a fandili a tlačili tak svůj tým k úspěchu. Bohužel se to letos nepodařilo, ale není všem dnům konec a své želístka v ohni stále máme. Nebudeme dělat předčasné závěry, sezona je sice u konce, ale stále nás čekají SPOLEČNÉ okamžiky, které prožijeme na kluzišti i mimo něj. Děkujeme vám za podporu, právem vám patří poděkování, protože tuto sezonu jste byli nejlepší publikum všech dob a doufáme, že tomu bude i tak nadále. A nezapomeňte, stále bojujeme pro to, co nám patří, ikdyž už ne na ledě! Děkujeme!

Během následujících dní vás budeme informovat o tom, co se bude dít. Plánujeme společnou rozlučku s fanoušky, která bude zřejmě v Pro Hockey Aréně v Trutnově. Dále vám přineseme zhodnocení celé sezony, rozhovory, video rozhovory a další zajímavé věci. Přestože sezona na ledě skončila, i tak vás budeme informovat o tom, co hráči dělají - například informace ze sezony Inline hokeje, kde několik našich hráčů bude působit. Těšte se, bude co číst! Reportáž: Redakce