|

SF 3: Trutnov dokázal porazit Hronov i ve třetím utkání a zaslouženě postupuje do finále!

19 utkání, 19 výher a z toho 6 výher v Play Off. Taková je bilance hokejistů Trutnova, kteří dokázali po třech zápasech ukončit semifinálovou sérii s Hronovem. Poslední utkání bylo dramatické až do konce, ale domácí hokejisté ho zvládli a mohou tak slavit postup do finále! PŘIDÁNO VIDEO

TRUHRN
Trutnov
SF 3
Trutnov
03.02.2013
17:00
4:3
(2:0, 0:2, 2:1)
Hronov
Branky a nahrávky: 11. Zelenka (Filip, Šimoníček), 12. Chytráček (Luštinec, T. Veselý), 52. Kašák (Karlík), 57. Zelenka (Filip) - 29. Táborský (Fišer), 34. Hornyš (Franců Mar., Daňo), 54. Hubáček (Daňo)

Vyloučení: 5:6 navíc Ježík (HRN) 10 minut OT, Využití: 0:2, Střely na branku: 32:23

Rozhodčí: Pahulák - Karlík, Šmika

Diváci: 702

KONEČNÝ STAV SÉRIE: 3:0, do Finále postupuje HC BAK Trutnov

Trutnov: Biegl (M. Veselý) - Antonín, Procházka, Poul, Seidl, Karlík, Synek - Filip, Šimoníček, Zelenka - T. Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Mašek, Kašák

Hronov: Kolbaba (Exner) - Hornyš, Borůvka, Táborský, Daňo, Vybíral, Ježík - Vítek, Fišer, Polák, Franců Mar., Franců Mich., Martinec, Ropický, Hubáček, Dudadík

Hokejisté Trutnova neměli poslední krok do finále jednoduchý. Soupeř z Hronova nepřijel vůbec s tím, že by měl prohrát a podle toho, to taky celý zápas vypadalo. Vítězství Trutnova a postup do finále vystřelil tři minuty před koncem Jiří Zelenka.

Třetí semifinálové utkání začalo v poklidném tempu. Trutnovští hokejisté se tlačili do šancí, ale svůj tlak v branku stihli proměnit až v polovině první třetiny. Ještě předtím, měl Hronov dvě vyložené šance. Tu první zneškodnil Biegl Fišerovi a v druhé stál Hubáček, který také Biegla nepřekonal. Hronovskou nepřesnost potrestali domácí. Krásná akce první pětky Trutnova přinesla úvodní branku. Šimoníček vybojoval kotouč pro Filipa, ten v úniku dva na jednoho našel úplně volného Zelenku, který střelou bez přípravy otevřel skóre - 1:0. O minutu později už to bylo o dvě branky. Krásná souhra v útočném pásmu a spolupráce trojice Tomáš Veselý - Jakub Luštinec - Petr Chytráček skončila brankou posledně jmenovaného - 2:0. Do přestávky se Hronov nestihl prosadit a domácí hlídali dvoubrankový náskok.

Druhá třetina nebyla podle představ domácích a podle toho to také vypadalo. Hronov zjednodušil a hlavně totálně zpomalil hru. Byli to ale hosté, kteří dokázali své příležitosti proměnit. V přesilové hře pět na tři, konkrétně v 29. minutě, pálil od modré Táborský a jeho střela překvapila všechny, včetně Biegla v brance - 2:1. O pět minut později bylo srovnáno. Martin Franců vystřelil z pravé strany, odražený kotouč se dostal k volnému Hornyšovi a ten přes padající obránce Trutnova srovnal - 2:2. Domácí se rychle oklepali a mohli vstřelit rozdílovou branku. Těsně před sirénou si mezi kruhy sjel s kotoučem Stanislav Procházka, ale kotouč mu přeskočil čepel a z šance nic nakonec nebylo.

Třetí třetina nabídla strhující podívanou a dramatickou zápletku. Dlouho branka nepadla, obě mužstva dobývali branky, ale marně. To se povedlo až domácím a to běžela 52. minuta. Karlík si sjel pro kotouč do vlastního pásma, dlouhým pasem našel Kašáka, který si jednou rukou obhodil oba obránce Hronova a svůj únik zakončil klinicky přesně - 3:2. Domácí hokejisté i fanoušci byli ve varu, ale poté přišlo zbytečné vyloučení, útočný faul a šest minut před koncem měl Hronov výhodu přesilové hry. Přesilovka hostí moc dlouho ale netrvala. Čistě vyhrané vhazování, kotouče se zmocnil Daňo, vypálil a jeho střelu tečoval mezi betony Biegla hronovský Hubáček - 3:3. Trutnov se ale nechtěl smířit s tím, že by utkání nevyhrál po šedesáti minutách. Domácí prostě Hronovu nechtěli dát šanci tuto sérii jakkoliv zdramatizovat. Běžela 57. minuta, když se do úniku dostal obránce Karlík, jehož střela skončila na plexisklu za brankou. K odraženému kotouči se dostal Šimoníček, svým pasem našel Filipa, který svůj blafák zakončil pouze do Kolbaby. Kotouč, který ležel před hostujícím brankářem, našel zkušený matador Jiří Zelenka a zasunul ho za záda brankáře Hronova - 4:3. Trutnovská Pro Hockey Aréna vybouchla nadšením, ale ještě nebyl všemu konec. Hronov si vzal minutu a půl před koncem oddechový čas a následně odvolal brankáře. Devět sekund před koncem se kotouč po vhazování dostal k Táborskému, který vyslal tvrdou ránu na Biegla, tu však domácí brankář s přehledem chytil. Hronov se k vyrovnání už poté nedostal.

Hokejisté Trutnova tak po třech vítězných zápasech postupují do finále. S kým bude finálová série? To ještě nevíme. Hokejisté Vrchlabí dnes na svém ledě podlehli Novému Městu n/M po nájezdech 3:4. Takže na soupeře si musíme minimálně do středy počkat. Jedno je jasné, že Trutnov dokázal udělat další těžký krok za návratem do II. ligy. Děkujeme všem fanouškům, kteří dnes na utkání přišli a dokázali domácí hráče vyburcovat k vítězství a postupu do finále! Děkujeme! Těšíme se opět na vás!

Ohlasy po utkání

3. Semifinále hodnotí trenér Hronova, Josef Bahník

3. Semifinále hodnotí útočník Trutnova a střelec třetí branky Pavel Kašák

3. Semifinále hodnotí útočník Trutnova Daniel Filip

Reportáž: Redakce