|

SF 2: Trutnov si opět zastřílel a v neděli má mečbol na ukončení série!

Ve druhém utkání semifinále mezi Hronovem a Trutnovem padlo jedenáct branek, sedm do sítě domácího Hronova. Trutnov si tak odváží výhru 4:7 a v neděli může sérii ukončit a slavit tak postup do finále.

HRNTRU
Hronov
SF 2
Hronov
30.01.2013
18:00
4:7
(1:2, 1:5, 2:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 14. John, 26. Daňo (Fišer, Borůvka), 50. Borůvka (Daňo, Fišer), 60. Franců Mich. (Vítek, Hubáček) - 12. Perutek (Kašák, Mašek), 20. Šimoníček (Zelenka), 24. Zelenka (Šimoníček, Filip), 26. Kašák (Mašek, Perutek), 28. Luštinec (Chytráček), 30. Filip (Antonín), 30. Mašek (Perutek)

Vyloučení: 5:6, Využití: 3:1, V oslabení: 0:1, Střely na branku: 24:22

Rozhodčí: Martínek - Votroubek, Novák

Diváci: 600

STAV SÉRIE: 0:2

Hronov: Kolbaba (28. - 32. Mráček) - Borůvka, Hornyš, Táborský, Ježík, Daňo, John - Vítek, Hubáček, Polák, Fišer, Dudadík, Bartoň, Franců Mar., Franců Mich., Rojšl, Ansorge

Trutnov: Biegl (od 41. M. Veselý) - Antonín, Procházka, Poul, Seidl, Synek, Karlík - Filip, Šimoníček, Zelenka - T. Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Mašek, Kašák - Vacek, Kozák

Druhé utkání semifinálové série mezi Trutnovem a Hronovem se hrálo na menším kluzišti ve Wikov aréně. Domácí byli na začátku zápasů aktivnější, ale branky padali opět do jejich sítě. Domácí odvrátili debakl až ve třetí třetině, kdy vstřelili dvě branky a snížili na konečný stav 4:7.

Jak jsme již napsali, úvod se povedl více domácím. Trutnov čekal, co domácí předvedou a bylo z toho pár šancí. Nejprve střílel z pravé strany Vítek, ale Biegl stál tam, kde měl. Poté obrovskou tutovku spálil Bartoň. Hosté se dostali do první větší šance až v 7. minutě, ale Luštinec pálil mimo. Ve 12. minutě už ale branka padla a bylo to z hokejek hostí. Při přesilové hře sehrála trutnovská třetí pětka jednoduchou kombinace a po přihrávce Maška a dorážce Kašáka, se ke kotouči dostal Perutek a uklidil ho do branky - 0:1. Vedení však hostujícímu Trutnovu moc dlouho nevydrželo. Ve 13. minutě napřáhl ke střele John a bylo srovnáno - 1:1. Hosté ale začali více bruslit a napadat a patnáct sekund před první sirénou dali branku. Zelenka našel najetého Šimoníčka, který blafákem do forhendu vykoupal Kolbabu v brance Hronova - 1:2.

Druhá třetina byla na branky bohatší. Ve 24. minutě se prosadili opět hosté. Aktivní Šimoníček vybojoval kotouč, přihrál si s Filipem a luxusní přihrávkou nabyl Zelenkovi, který si zkušeně poslal kotouč na bekhend a zakončil - 1:3. Poté se Hronovu naskytla příležitost přesilové hry, kterou také využil. Daňo tečoval kotouč těsně před Bieglem a bylo to jen o jednu branku - 2:3. Ovšem hostující hokejisté poté předvedli neuvěřitelných pět minut. Ve 26. minutě zamíchala trojice Mašek - Perutek - Kašák domácí obranou natolik, že posledně jmenovaný uklízel přihrávku Maška téměř do prázdné branky - 2:4. Ve 28. minutě dostal nahrávku od Chytráčka Luštinec, počkal si a střelou švihem rozvlnil síť - 2:5. Ve 30. minutě našel Antonín svou přihrávkou Filipa, ten si počkal, zamířil, vypálil a vymetl šibenici - 2:6. Tvrdý direkt zasadili hosté domácím o 40 sekund později. Perutek krásně našel Maška, ten si přihrávku zpracoval a klinicky přesně zakončil - 2:7. Hosté potom mohli přidat ještě další branky, ale únik Luštince ani dorážka Chytráčka brankou neskončili.

Třetí dějství už Trutnov hrál tak, aby ubránil výsledek a pošetřil síly na další utkání. Ihned po nástupu se ale v přesilové hře prosadili domácí. Od modré pálil přesně Borůvka - 3:7. Poslední branku přidali domácí až 58 sekund před koncem, také v přesilové hře. Vítek od mantinelu vystřelil, kotouč se odrazil k Michalovi Franců a ten ze vzduchu pečetil skóre utkání - 4:7.

Trutnov si tak odváží další bod a vede už v sérii 2:0. Sérii s Hronovem bude chtít ukončit už v neděli, 3.2.2013, kdy od 17:00 nastoupí na svém ledě v Pro Hockey aréně. Chtěli bychom poděkovat všem hostujícím fanouškům, kteří vytvořili domácí atmosféru a dohnali tak trutnovské hokejisty k dalšímu vítězství! Děkujeme, jste úžasní! Reportáž: Redakce