|

SF 1: Neskutečné dvě třetiny Trutnova a opět padla "desítka"! Trutnov porazil Hronov 10:2!

Domácí hokejisté přivítali v rámci prvního semifinále svého soupeře z Hronova. Hostující celek si odváží prohru 10:2. Utkání provázela výborná atmosféra a do Pro Hockey arény zavítalo 628 diváků! Děkujeme!

TRUHRN
Trutnov
SF 1
Trutnov
27.01.2013
17:00
10:2
(1:1, 4:0, 5:1)
Hronov
Branky a nahrávky: 18. Luštinec (Poul, T. Veselý), 23. Chytráček (Luštinec, T. Veselý), 38. Šimoníček (Zelenka), 39. Chytráček (Luštinec), 40. Filip (Šimoníček, Zelenka), 48. Mašek (Kašák), 49. T. Veselý (Procházka), 51. Perutek (Mašek), 52. Luštinec, 60. Kašák (T. Veselý) - 14. Dudadík (Fišer), 55. Hubáček (Polák)

Vyloučení: 5:4, Využití: 0:1, V oslabení: 1:0, Střely na branku: 32:24

Rozhodčí: Veinfurter - Petr, Votroubek

STAV SÉRIE: 1:0

Trutnov: Biegl (M. Veselý) - Antonín, Procházka, Poul, Seidl, Synek, Karlík - Filip, Šimoníček, Zelenka - T. Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Mašek, Kašák - Vlček

Hronov: Kolbaba (od 52. Mráček) - Hornyš, Borůvka, Daňo, Táborský, Vybíral, John, Franců Mich., Ježík - Vítek, Hubáček, Šakarov, Fišer, Martinec, Polák, Franců Mar., Bartoň, Dudadík, Rojšl, Ansorge

První semifinálové utkání dopadlo debaklem hostujícího Hronova. Tento výsledek by netipl ani jeden z bookmakerů na světě. Domácí hokejisté sice prohrávali, ale výsledek utkání otočili a opět vstřelili desítku. K vidění byla i perfektní divácká kulisa, na utkání do Pro Hockey arény přišlo 628 diváků, děkujeme!

Začátek zápasu hodně napověděl vývoji celého zápasu. Úvodní tlak Trutnova hosté ustáli a poté se pomalu, ale jistě, začali tlačit do šancí, které likvidoval výborný Biegl v brance Trutnova. Ve 14. minutě hrál Hronov přesilovou hru a bleskově ji využil. Dudadík dostal přesný pas od Fišera a obstřelil ležícího obránce Trutnova bezchybně - 0:1. Domácí se tlačili do branky, ale branka z toho dlouho nepadla. Jasné gólovky měli na svých hokejkách Luštinec, Filip a Chytráček, ale ani jeden z nich kotouč za záda Kolbaby nedostali. V 18. minutě sehrála druhá formace Trutnova rychle vhazování ve svém obranném pásmu. Tomáš Veselý zablokoval protihráče, kotouče se chopil Poul a s nutnou dávkou štěstí se kotouč dostal k Luštincovi. Trutnovský rychlík opět nabral svou nadpřirozenou rychlost a blafákem do bekhendu se nemýlil - 1:1.

Druhá třetina začala v roli domácího celku. Rychlá kombinace, na jejímž konci stál Chytráček skončila krásnou brankou - 2:1. Domácí si oddechli, ale poté přišel neuvěřitelný tlak Hronova. V 31. minutě měli hosté výhodu muže v poli, když na trestné lavici seděl domácí hráč. Ve vyložené šanci se ocitl Polák, ale jeho pokus zachránil skokem do prázdné klece Poul. Ihned se k dorážce dostal Fišer, ale tomu do střely padl Seidl. O několik málo sekund později měl tutovku Fišer, ale nejprve trefil ležícího Antonína a dorážku mu chytil Biegl. Trutnovští poté předvedli závěr, jak se patří. V 38. minutě převedla první pětka výborné napadání, kotouče se chopil Zelenka, přihrál Šimoníčkovi a ten prostřelil Kolbabu - 3:1. V 39. minutě našel Luštinec úplně osamoceného Chytráčka, který se svou bombou do horní části branky prosadil po druhé - 4:1. Dvacet šest sekund před koncem druhé třetiny se Trutnov prosadil po páté. Domácí první pětka předvedla opět bezchybný forčeking. Zelenka vybojovaný kotouč naservíroval Šimoníčkovi, ten si počkal a svým pasem předložil gólovou nabídku Filipovi. Domácí hráč si kotouč ještě potáhl a skóroval naprosto do prázdné branky - 5:1. Hronov odjížděl do kabin se svěšenými hlavami.

Třetí dějství bylo pro diváky jak z pohádky. Domácí dokázali svůj tlak přetavit v branku až ve 48. minutě. Kašák ujel s Maškem dva na nikoho, prvně jmenovaný udělal kličku a puku se zhostil Libor Mašek, který bezchybně skóroval - 6:1. Ve 49. minutě vyslal Stanislav Procházka nahrávku přes všech pět hráčů Hronova, kotouč se dostal k Tomáši Veselému a ten kličkou do forhendu zvýšil náskok Trutnova - 7:1. V 51. minutě zafungovala opět spolupráce třetí pětky. Mašek čekal tak dlouho, až našel nikým nehlídaného Perutka, který svou střelou překonal Kolbabu a vyhnal ho z branky - 8:1. Devátou branku přidal Jakub Luštinec, který okamžitou střelou švihem, nad lapačku Mráčka, rozvlnil síť - 9:1. Hosté poté taky dali branku. Hubáček dostal kotouč od Poláka a svou střelou přes obránce Trutnova překvapil Biegla v brance - 9:2. Poslední slovo měli ale opět domácí. Ve vlastním oslabení poslal do brejku Tomáš Veselý svého spoluhráče Kašáka, který bezchybně, blafákem do bekhendu, překonal Mráčka a vstřelil desátou branku - 10:2.

Kdo by to čekal? Řekneme to znovu, asi nikdo! Trutnov se tak po výborném zápase ujímá vedení v sérii 1:0 a ve středu putuje na led Hronova, kde to utkání bude naprosto jiné. Děkujeme vám za dnešní návštěvu a podporu v hledišti Pro Hockey arény a těšíme se na vás ve středu v Hronově! Bojujeme pro to, co nám patří!

Ostatní výsledky:

Semifinále č. 2: Vrchlabí 3:2 Nové Město (Stav série: 1:0)

Ohlasy po utkání

Rozhovor s Petrem Chytráčkem

Rozhovor s Jiřím Zelenkou

Předzápasový rozhovor s Ondřejem Poulem

Reportáž: Redakce