|

ČF 3: Padla "desítka", Luštinec opět lámal rekordy a Trutnov postupuje do semifinále!

Třetí zápas ČF dopadl celkem jasně - 10:1 pro domácí. Trutnovský kanonýr Luštinec změnil dva rekordy. Hattricku dosáhl sedmi minut a svůj počet bodů v zápase zaokrouhlil na 6 (4+2). V zápase nebyl po zadu ani Chytráček (1+3) a první branku v sezóně vstřelil obránce Jiří Antonín. Trutnov nyní čeká na svého soupeře do seminfinále.

TRUNPA
Trutnov
ČF3
Trutnov
16.01.2013
18:00
10:1
(5:1, 4:0, 1:0)
Nová Paka
Branky a nahrávky: 2. Luštinec (T. Veselý), 5. Luštinec (T. Veselý), 9. Vlček (Procházka, Šimoníček), 9. Luštinec (Chytráček, T. Veselý), 14. Šimoníček (Procházka), 31. Antonín, 32. Chytráček (Luštinec, Poul), 32. Perutek (Mašek), 39. Luštinec (Chytráček, Filip), 56. Poul (Chytráček, Luštinec) - 4. Slabý

Vyloučení: 5:7, Využití: 2:0, Střely na branku: 30:17

Rozhodčí: Veselý - Řezníček, Zeman

Diváci: 523

KONEČNÝ STAV SÉRIE: 3:0

Trutnov: Biegl (od 15. M. Veselý) - Antonín, Procházka, Poul, Seidl, Karlík, Synek - Filip, Šimoníček, Vlček - T. Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Mašek, Kašák

Nová Paka: Jeřábek - Kulhánek, Ersepka, Pour, Štěpán, Krátký, Zvolenský, Příkazský, Slabý, Plecháč, Horyna, Štajner, Šebek, Barbora, Šťastný

Kdo by čekal, že domácí hokejisté budou mít tak jednoduché poslední utkání? Asi nikdo... Bez Jiřího Zelenky, který měl pracovní povinnosti v HC Sparta Praha, nastoupili domácí hráči ke třetímu čtvrtfinále ve skvělé formě.

Utkání více méně rozhodla již první třetina. Gólový účet načala druhá pětka domácích. Ve 2. minutě si Veselý sebral kotouč v útočném pásmu, našel naprosto volného Luštince a ten načal svůj galavečer přesnou střelou do víka - 1:0. Nová Paka se ale nelekla a ihned ve 4. minutě bylo srovnáno. Slabý dostal kotouč do jízdy a prostřelil Biegla - 1:1. V 5. minutě vyhrál čistě vhazování Veselý, kotouč dostal trutnovský snajpr Luštinec a stejným zakončením, jako prvně, se opět nemýlil - 2:1. V 9. minutě hráli domácí přesilovou hru a využili ji naprosto famózně. Šimoníček si počkal s kotoučem u mantinelu, našel na modré Procházku, ten přesným pasem vyzval Vlčka, který se příklepem prosadil pod vyrážečku Jeřábka - 3:1. V 9. minutě dokončila trutnovská "#69" svůj hattrick. Chytráček nabruslil po mantinelu a předložil pas na Luštince, který se opět mohl radovat - 4:1. Hosté byli velmi zaskočeni a v poskládané sestavě už nekladli moc odpor. Ve 14. minutě chybovala obrana hostí, čehož využil střelou pod vyrážečku domácí kapitán Jirka Šimoníček - 5:1.

Druhé dějství přineslo další čtyři branky. Tu první vstřelil v 31. minutě domácí obránce Antonín. Antonín si počkal, až se mu rozestoupí obrana Nové Paky, natáhl, zamířil, vypálil a vymetl pavučinu Jeřábkovy branky - 6:1. Byla to teprve první branka domácího obránce v této sezoně! Ve 32. minutě poslal dlouhý pas Poul na Luštince, ten sklepl na Chytráčka a domácí miláček publika si došel až před branku, kde s ledovým klidem přesně zakončil - 7:1. Ani ne o minutu později zafungovala spolupráce třetí pětky domácích. Mašek nádherně přihrál na Perutka a ten nedal brankáři Paky ani malinkou šanci - 8:1. Ve 39. minutě si z vlastního pásma narazil Luštinec s Chytráčkem, přejel modrou čáru a golfákem vstřelil svou čtvrtou branku - 9:1.

Domácí fanoušci se dožadovali desáté branky, ale ta dlouho nechtěla padnout. První šanci dát "desítku" měl Šimoníček, ale jehopokus Jeřábek chytil a dokonce sáhl i na dorážku Filipa. Právě Daniel Filip ani nadvakrát hostujícího strážce svatyně nepřekonal. Další příležitost měl po přihrávce Veselého Poul, ale stejně jako Filip, ani dvakrát kotouč za záda Jeřábka nedostal. V 51. minutě měl šanci Mašek, jeho střela ale také brankou neskončila. V 56. minutě načal krásnou akci Luštinec, zavezl kotouč do útočného pásma a přenechal ho Chytráčkovi. Domácí forvard si počkal, našel najetého Poula a ten svou střelou pod vyrážečku vstřelil desátou branku - 10:1. Domácí si pohodlně dokráčeli pro jasné vítězství a postup do semifinále.

Konečný stav série je tedy 3:0 (2:1, 5:3 a 10:1). První dvě utkání Nová Paka hrála skvěle, poslední zápas už však byl v jasné režii domácích. Nová Paka se předvedla ale ve skvělém světle a nemá se za co stydět. Přejeme do Nové Paky štěstí do dalších bojů!

Trutnov má v neděli volno, ve středu také a za týden v neděli začíná na domácím ledě semifinále. S kým budou domácí hrát? Tajenku může rozluštit již v neděli Spartak Nové Město, které vede nad Jičínem 2:1 na zápasy. Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na další tažení v boji za návratem do II. ligy! Děkujeme!

Ostatní výsledky:

Vrchlabí 5:2 Jaroměř (konečný stav série 3:0)

Třebechovice 5:8 Hronov (konečný stav série 0:3)

Nové Město n/M 3:0 Jičín (stav série 2:1) Reportáž: Redakce