|

ČF 2: Trutnov si vybojoval středeční mečbol! Z Paky vezou Draci výhru 3:5!

Ani druhé utkání nebylo pro hosty z Trutnova jednoduché. Paka opět ukázala, že je to výborný soupeř. Trutnov je ale zkušenější tým s lepším fyzickým fondem a to se opět projevilo. Draci si odvážejí výhru 3:5. Dvě branky vstřelil Daniel Filip.

NPATRU
Nová Paka
ČF2
Nová Paka
13.01.2013
17:00
3:5
(2:3, 0:0, 1:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 1. Krátký (Příkazský, Hric), 18. Slabý (Šebek), 52. Zvolenský (Hloušek) - 2. Procházka (Perutek), 9. Seidl (Luštinec, Chytráček), 13. Filip (Šimoníček, Zelenka), 43. Filip, 60. Šimoníček

Vyloučení: 7:3, Využití: 1:1, Střely na branku: 18:35

Rozhodčí: Martínek - Hidvéghy, Votroubek

Diváci: 420

STAV SÉRIE: 0:2

Nová Paka: Bouška (od 9. Jeřábek) - Kulhánek, Erspeka, Pour, Štěpán, Krátký, Zvolenský, Příkazský, Hric, Slabý, Plecháč, Horyna, Štajner, Šebek, Barbora, Hloušek, Pilař, Jebavý

Trutnov: Biegl (Pech) - Antonín, Synek, Poul, Seidl, Procházka, Karlík - Filip, Šimoníček, Zelenka - T. Veselý, Chytráček (od 32. Vlček), Luštinec - Perutek, Mašek, Kašák

Druhé čtvrtfinálové klání se odehrálo v Nové Pace. Na horké půdě dokázali hosté vyhrát a odnesli si tak další důležitý bod v této sérii a ve středu má Trutnov na domácím ledě možnost tuto sérii ukončit.

Vítězství Draků se nerodilo vůbec lehce. Ihned po nástupu na led domácí vstřelili úvodní branku. Skrumáž za brankou vyřešil Příkazský, který přihrál na úplně volného Krátkého a ten Biegla prostřelil mezi betony - 1:0. O minutu a pár sekund později se ke kotouči dostal Perutek, svým pasem našel najetého Procházku, který propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1. V 9. minutě měli hosté výhodu jednoho muže v poli. Luštinec přihrál Seidlovi, ten si najel s kotoučem na osu hřiště, švihem vypálil a překonal domácího brankáře - 1:2. Domácí vystřídali brankáře, ale nebylo jim to moc platné. Ve 13. minutě ujela dvojice Filip - Šimoníček a s Jeřábkem si pohráli takovým způsobem, že zakončující Daniel Filip měl naprosto prázdnou branku, kterou samozřejmě trefil - 1:3. Domácí stihli ještě do přestávky korigovat. Při přesilové hře si spoza branky vyjel Slabý a z otočky vypálil. Kotouč se otřel o brusle hostujícího obránce tak nešťastně, že Biegl už nemohl zareagovat - 2:3.

Druhá třetina žádnou branku nenabídla. První šanci na vyrovnání měli domácí, ale Zvolenský tentokrát recept na Biegla nenašel. Trutnov měl příležitost, když ujel Zelenka se Šimoníčkem, ale jejich kombinaci chyběla přesnost. Trutnov hrál poté přesilovou hru, ale střely Seidla a Luštince v brance Nové Paky neskončily. Druhé dějství bylo hodně opatrné a lépe ho zvládla Nová Paka, avšak nedokázala vyrovnat.

Třetí třetina byla opět napínavá až do konce. Ve 43. minutě zamkli hosté domácí Paku v jejich obranné třetině. Po neustálém tlaku a pokusu o vstřelení branky, se ujala náhodná střela. Filip si povodil za brankou Kulhánka, vyjel z rohu za branku a lehkým nahozením překonal Jeřábka - 2:4. Ve 45. měli hosté výhodu přesilové hry 5 na 3, ovšem k žádné lepší šanci se nedostali a mohlo je to pěkně mrzet. Poté měl ještě Trutnov jednu výhodu přesilové hry, 5 na 4, ale ani tu nedokázali hosté proměnit. No a co se nepovedlo Trutnovu, tak se povedlo domácím. V 52. minutě se ocitl sám před Bieglem domácí tahoun Zvolenský, stáhl si kotouč do bekhendu a snížil na rozdíl jediné branky - 3:4. Nová Paka si vzala v čase 59:15 oddechový čas a odvolala poté brankáře. Po velkém závaru a zákrocích Poula s Antonínem, se do brejku dostal Šimoníček a pohodlně pečetil skóre utkání - 3:5.

Trutnovští hokejisté se tak ujímají vedení v sérii 2:0 a ve středu, 16.1.2013 od 18:00, sehrají možná poslední zápas čtvrtfinále. Děkujeme za vaší podporu a těšíme se na další utkání!

Ostatní výsledky:

Jaroměř 3:6 Vrchlabí (stav série: 0:2)

Hronov 5:2 Třebechovice p/O (stav série: 2:0)

Jičín 3:1 Nové Město n/M (stav série 1:1) Reportáž: Redakce