|

Dvě třetiny byly v režii domácích, ale nakonec to bylo drama! Trutnov porazil Novou Paku!

V předehrávce kola hostil domácí Trutnov hosty z Nové Paky. Utkání nakonec dopadlo lépe pro domácí, kteří vyhráli 4:2. Zápas byl okořeněn akcí "Let plyšáka", kdy domácí fanoušci naházeli na led okolo 400 plyšových hraček - děkujeme!

TRUNPA
Trutnov
24. Kolo
Trutnov
21.12.2012
18:00
4:2
(1:0, 2:0, 1:2)
Nová Paka
Branky a nahrávky: 16. Šimoníček (Zelenka), 22. Chytráček (T. Veselý, Poul), 24. Chytráček (Kozák), 60. Zelenka - 45. Zvolenský (Štěpán, Slabý), 50. Hric (Ersepka, Šebek)

Vyloučení: 4:4 navíc Zvolenský (NPA) 10 minut OT, Střely na branku: 35:20

Rozhodčí: Samek - Burýšek, Rada

Diváci: 315

Trutnov: M. Veselý (Biegl) - Antonín, Synek, Poul, Seidl, Procházka, Kozák - Filip, Šimoníček, Zelenka - T. Veselý, Chytráček, Luštinec (od 41. Kašák) - Perutek, Mašek, Vlček - Janoušek, Smékal, Vacek

Nová Paka: Jeřábek (Věchet) - Štajner, Plecháč, Ersepka, Pour, Štěpán, Konečný, Rejl, Zvolenský, Slabý, Šebek, Barbora, Kulhánek, Kastner, Mašek, Nedvídek, Sucharda, Hric, Hloušek, Kruch

Předehrávku utkání, které se mělo konat mezi svátky, zvládli lépe domácí. Vedení 3:0 ale stihli hosté zdramatizovat. Po první třetině se uskutečnila akce "Let plyšáka", kdy fanoušci naházeli na led okolo 400 plyšových hraček, postaviček! Děkujeme Vám! Hračky putují do mateřských center v Trutnově, kde je předají hráči osobně!

Utkání začalo velmi opatrně. Již v 1. minutě měli hosté výhodu přesilové hry, která však neskončila ani brankou, ani výraznějším tlakem. První šanci měli domácí, kdy ujel po mantinelu Jakub Luštinec, kotouč nestihl dojet hostující brankář, ale domácímu střelci zhatil radost hostující obránce, který kotouč chytil. Poté měli v 8. minutě výhodu přesilové hry domácí. Nejprve střílel Poul, kotouč se odrazil k Luštincovi, který opět našel Poula, ale domácí obránce kotouč do branky neprostřelil. Zanedlouho byl ve vyložené šanci domácí Šimoníček, ale jeho kličku přečetl hostující strážce svatyně. Skóre se měnilo až v 16. minutě. Zelenka si všiml naprosto volného Šimoníčka, který švihem přesně trefil odkrytou část branky Nové Paky - 1:0.

Druhá třetina byla v roli domácích. Již ve 22. minutě předvedla druhá pětka Trutnova akci, na jejímž konci stál Chytráček, který se svým pokusem nemýlil - 2:0. Hosté byli zaskočeni a na jejich hře to bylo hodně znát. Žádnou větší šanci si Nová Paka nevytvořila a naopak domácí byli aktivní. Již o dvě minuty později, nabídl Kozák kotouč Chytráčkovi a domácí střelec se znovu trefil přesně - 3:0. Další šanci měl domácí obránce Seidl, kterého našel Luštinec, ale jeho pokus chytil Jeřábek do náruče. V druhé polovině druhé třetiny přenechal Mašek kotouč Procházkovi, ale jeho střela mezi tyče nemířila. Když ani Luštinec s Veselým na hostujícího Jeřábka nevyzráli, do kabin se šlo za tříbrankového vedení Trutnova.

Třetí třetina začala opět náporem Trutnova. Sám před brankou stál Seidl, ale jeho lehká teč za zády hostující brankáře neskončila. V další vyložené šanci byl Kašák s Veselým, ale ani oni dva brankáře Nové Paky nepřekonali. Hosté trestali ve 45. minutě. Spolupráci se Slabým a Štěpánek využil šťastnou brankou hostující Zvolenský - 3:1. Domácí se nezalekli a postupovali dál s dvoubrankovým náskokem. Ten mohl zvýšit domácí Chytráček, ale jeho pokus nejdříve Jeřábek vyrazil a dorážku Veselého chytil také. Smolný a velmi kontroverzní moment přišel v 50. minutě. Domácí obránci Antonín se Synkem se nešťastně srazili a hrozilo to, že Synek rozřízl Antonínovi hlavu. Hlavní sudí Samek hru nepřerušil, i přes vážnost střetu. Kdo hru přerušil, byl čárový Burýšek, ovšem po jeho hvizdu se trefil Hric a zaskočení domácí nevěřili vlastním očím, když Samek ukázal směrem do branky - 3:2. Po obdržené brance se Nová Paka herně zlepšila, ovšem po sérii vyloučení měli domácí výhodu přesilové hry 4 na 3. V téže přesilovce si vzal kotouč na hokejku Antonín, projel celé kluziště, ale ke gólu mu chyběl kousek. Velkou šanci měl i domácí Zelenka, ale ani jeho pokus v brance neskončil. Po zakázaném uvolnění domácích se vhazovalo v domácí třetině a Nová Paka odvolala brankáře. Vhazování hosté prohráli, kotouč se dostal k Zelenkovi a zkušený útočník si dokráčel pro uklidňující branku - 4:2.

Hokejisté Trutnova si tak v odvetě s Novou Pakou připsali výhru, 3 body do tabulky a jedinečný zážitek z již zmiňované akce, která se odehrála po první třetině. Další utkání sehrají hokejisté Trutnova v neděli, od 17:00 je bude hostit Jičín. V neděli to nebude jednoduché utkání, ale všichni věříme ve vítězství Draků. Chtěli bychom ještě jednou poděkovat všem fanouškům, kteří dnes na utkání přišli a těm, co darovali "létající plyšáky"! Vaše pomoc a podpora je opravdu jedinečná!

Ostatní výsledky:

Hronov 3:11 Vrchlabí

Jaroměř 2:0 Náchod Reportáž: Redakce