|

Trutnov s klidem porazil Opočno a udržel si čelo tabulky!

V dalším kole přivítali hokejisté Trutnova hosty z Opočna. Utkání bylo v režii domácích, kteří zvítězili 7:2. Dvě branky vstřelil Jakub Luštinec, který nastoupil poprvé v životě proti svému otci Tomášovi (trenér Opočna - pozn.red.)

TRUOPC
Trutnov
20. Kolo
Trutnov
12.12.2012
18:00
7:2
(3:1, 2:1, 2:0)
Opočno
Branky a nahrávky: 5. Luštinec (Malinský), 11. Luštinec (Poul), 16. Kozák, 31. Zelenka (Antonín), 36. Vlček (Filip), 52. Mašek (Perutek), 55. Šimoníček (Filip) - 7. Franc (Bury, Slezák), 26. Jedlička (Černík)

Vyloučení: 0:1, Využití: 1:0, Střely na branku: 42:28

Rozhodčí: Machač - Průcha, Karous

Diváci: 217

Trutnov: M. Veselý (od 31. Pech) - Antonín, Synek, Poul, Seidl, Malinský, Procházka - Filip, Šimoníček, Vlček - T. Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Kašák, Mašek - Kozák, Janoušek, Zelenka - Smékal

Opočno: Blažko (Dostál) - Černík, Franc, Jedlička, M. Mlateček, J. Mlateček, Petr, Rail, Slezák, Šitina, Škrabal, Vejral, Žid, Žník, Bury, Vlkanova

Hokejisté Trutnova přivítali v dalším zápase na svém ledě Barony z Opočna. Do utkání naskočil Trutnov na tři obrany a čtyři útoky, aby hráči pošetřili síly na příští týden, kdy je čeká šňůra tří utkání.

Před utkáním bylo jasné, kdo je favorit a utkání také tak začalo. V první šanci byl Šimoníček, jeho střelu Blažko vyrazil a dorážka Vlčka skončila za brankou. Branka přišla v 5. minutě. Malinský si podržel kotouč na holi, vyslal přesnou nahrávku na Luštince a ten svůj nájezd proměnil - 1:0. Trutnov ovšem vzápětí inkasoval. Přečíslení tři na dva špatně vyhodnotil domácí Kozák a nechal tak France úplně volného a ten střelou po ledě vyrovnal - 1:1. Domácí ale neponechali nic náhodě a v 10. minutě strhli vedení na svou stranu. Poul zavezl kotouč do třetiny a se štěstím našel Luštince, který vymetl levý roh branky - 2:1. Další branka v 16. minutě. Svou předchozí chybu napravil domácí junior Martin Kozák, který vlétl do hostující třetiny a překonal švihem Blažka - 3:1.

Druhá třetina nezačala ze strany domácích nijak oslnivě. Ve 23. minutě měl velkou šanci Chytráček, ale jeho střelu zastavila hostující obrana. Po něm pálil Zelenka, ale ani jeho pokus brankou neskončil. Ve 26. minutě přišel trest z holí hostů. Závar před brankou vyřešil Jedlička a překonal Veselého - 3:2. Domácí ale opět zabrali a těžili z toho další branku. V 31. minutě našel Antonín najetého Zelenku, ten přejel modrou čáru a tvrdou ranou překonal hostující brankáře - 4:2. O pět minut později přihrál Filip na Vlčka a ten svůj pokus nasměroval přesně za záda Blažka v brance Opočna - 5:2.

Třetí třetina přinesla opět pouze dvě branky. Před utkáním byl počet vstřelených branek Trutnova na číslovce 93, což znamenalo, že případná sedmá branka bude stou v této sezoně. Tu šestou dali domácí v 51. minutě. Perutek zavezl kotouč za modrou čáru, svou načasovanou přihrávkou našel Libora Maška, který se nemýlil - 6:2. V 55. minutě předvedla domácí první pětka kolotoč v podobě nádherné kombinace, na jejímž konci stál domácí kapitán Jiří Šimoníček, který svou střelou upravil skóre utkání na - 7:2. Opočno mělo ještě příležitost v závěru, ale únik Slezáka vyřešili Seidl a Poul a z šance nic vážnějšího nebylo.

Trutnov tak po šesté v řadě neprohrál, ani neztratil bod a může se pyšnit prvním místem. Chtěli bychom poděkovat všem divákům, kteří na dnešní utkání zavítali a podporovali domácí borce v silném mrazu - děkujeme! Další utkání sehrají hokejisté Trutnova v neděli a zavítají na led Náchoda. Utkání začíná v 17:00 hodin. Těšíme se na vaši podporu a návštěvu v tzv. "tichém dole" v Náchodě!

Ostatní výsledky:

Jaroměř 4:2 Vrchlabí

Nový Bydžov 4:7 Hronov

Semechnice 0:9 Nové Město

Nová Paka 5:4 Náchod

Jičín 3:1 Dvůr Králové n/L Reportáž: Redakce