|

Trutnov drama nedopustil a poskočil na první místo v tabulce!

Horor z prvního utkání se neopakoval a hokejisté Trutnova Nové Město porazili 1:3. Velkou zásluhu na tom má skvělý výkon brankáře Radovana Biegla, který pokryl 31 střel a pouze jednou inkasoval!

NMETRU
Nové Město
19. Kolo
Nové Město nad Metují
09.12.2012
17:00
1:3
(0:3, 1:0, 0:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 27. Kodym (Potůček, Stehno) - 7. Luštinec (Chytráček, Seidl), 9. Filip (Vlček), 18. Chytráček (T. Veselý)

Vyloučení: 3:1, Využití: 0:1, Střely na branku: 30:50

Rozhodčí: Pahulák - Novák, Pechánek

Diváci: 320

Nové Město: Horáček (Čáp) - Jakl, Dufek, Marša, Plíhal, Šnejdr - Potůček, Kodym, Stehno - Řehák, Škoda, Reichmann - Zámečník, Dittrich, Chmelík - Junek, Mach

Trutnov: Biegl (Pech) - Synek, Procházka, Poul, Seidl, Malinský, Karlík - Filip, Šimoníček, Vlček - T. Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Kašák, Mašek

Nedělní utkání nabídlo bitvu o čelo tabulky. Hostující Trutnov si utkání rozhodl již v první třetině a zejména v té třetí domácí Spartak takticky přehrál.

V utkání se museli hosté obejít bez Jirky Antonína, Michala Veselého a Jirky Zelenky. Naopak k dispozici byl hradecký Filip a Stanislav Procházka.

První třetina začala z domácí strany hodně opatrně. Nové Město na Trutnov nijak nevyrukovalo a hosté toho využili. První branka přišla v 7. minutě při hostující přesilové hře. Situaci perfektně vyhodnotil Seidl, který přihrál Chytráčkovi, ten protečoval kotouč lehce na Luštince a hostující kanonýr se opět nemýlil - 0:1. O minutu později se skóre zase měnilo. První pětka Trutnova si vytvořila tlak v domácím obranném pásmu, Vlčkovu střelu ještě Horáček vyrazil, ale na dorážku Filipa byl už krátký - 0:2. Trutnovští hokejisté ovládli i druhou polovinu první třetiny. Hostující hokejisté nedovolili domácím rozehrát, Tomáš Veselý se dostal k odraženému kotouči, přihrál Chytráčkovi a ten uzavřel skóre prvního dějství 0:3.

Druhá třetina začala ze strany Trutnova vlažně. Nové Město se snadno dostávalo za záda obránců Trutnova, ale branku z toho nevytěžili. Naopak to mohli být hosté, kteří přidají další branku. Ve velké šanci se ocitl Veselý, ale jeho pokus Horáček chytil. Ani Luštinec s Šimoníčkem branku nepřidali a domácí to potrestali. Při signalizované výhodě si Spartak podržel kotouč, Potůček ho zavezl do útočného pásma a Kodym se prosadil z předbrankového prostoru - 1:3. Všichni moc dobře víme, co se stalo v prvním zápase, tudíž hosté takovou situaci už nechtěli opakovat. Slibnou příležitost měl opět Luštinec, volil přihrávku na Veselého, ale kotouč tečoval do ochranné sítě brankář Horáček. O pár minut později jeli dva na jednoho Filip a Šimoníček, ale prvně jmenovaný svou přihrávku nasměroval jen do hole obránce domácího mužstva.

Ve třetí třetině Trutnov předvedl vynikající taktiku a Nové Město se do šancí dostávalo sporadicky. V té největší šanci vyhořel Potůček, kterého famózně vychytal Biegl. Trutnov chtěl utkání rozhodnout a dát uklidňující branku, ale to se mu bohužel nepodařilo. Minutu před koncem odvolali domácí brankáře, ale perfektně odbráněné power-play ze strany Trutnova branku domácím nepřineslo a hosté se mohli radovat ze tří bodů a z prvního místa v tabulce.

Utkání rozhodli hokejisté Trutnova již v první třetině. Další dvě třetiny byly výborně takticky odehrané a Nové Město mělo jen čtyři vážnější šance, které zlikvidoval bezchybný Radovan Biegl. Trutnov si tak odnáší tři body a průběžné první místo. Chtěli bychom opět poděkovat fanouškům Trutnova, kteří vytvořili pro hosty domácí atmosféru! Další utkání sehrají trutnovští hokejisté ve středu a na svém ledě přivítají Barony Opočno. Utkání začíná v 18:00 hodin.

Ostatní výsledky:

Náchod 2:3 po prdl. Jičín, Vrchlabí 10:4 N. Bydžov, Opočno 2:3 N. Paka, Hronov 8:1 Semechnice, Třebechovice 3:2 Jaroměř Reportáž: Redakce