|

Trutnov přejel Hronov a konečně prolomil střeleckou smůlu!

V 5. kole se střetli domácí HC Wikov Hronov a hostující HC BAK Trutnov. Trutnovští hokejisté s přehledem zvítězili 3:6.

HRNTRU
Hronov
5. Kolo
Hronov
21.10.2012
17:00
3:6
(0:3, 2:3, 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 24. Dudadík (Fišer), 38. Hubáček (Daňo, Franců Mar.), 47. Daňo - 3. Chytráček (T. Veselý), 4. Šimoníček, 7. Kašák (Antonín), 35. Vacek (Kašák), 37. Mašek, 39. Chytráček (T. Veselý, Malinský)

Hronov: Exner (Wittvar) - Hornyš, Táborský, Ježík, Daňo, Vybíral, John, Suk - Dudadík, Fišer, Šakarov, Ansorge, Rojšl, Franců Mar., Franců Mich., Valtar, Hubáček, Kozák

Trutnov: M. Veselý (Pech) - Antonín, Malinský, Kuna, Seidl, Karlík, Poul - T. Veselý, Šimoníček, Chytráček - Kozák, Kašák, Vacek - Synek, Mašek, Smékal

Trutnovští hokejisté si v dalším duelu poradili s hronovským Wikovem. Domácí hokejisté opět potvrdili, jak to mají v hlavě "srovnané" a několika zákroky se opravdu předvedli, což však potrestal hlavní sudí.

Hokejisté Trutnova do zápasu nastoupili bez Zelenky a Procházky, kteří měli jiné povinnosti a nemohli do utkání zasáhnout. V úvodním dějství byli domácí jak na kolotoči. První šance ihned skončila brankou. Chytráček dostal kotouč od Tomáše Veselého a s přehledem překonal Exnera - 0:1. O minutu později lovil kotouč z branky domácí brankář po druhé. Trutnovský kapitán Šimoníček si najel mezi kruhy a švihem od břevna vsítil branku - 0:2. O další dvě minuty později to už bylo 0:3. Antonín našel krásným pasem najetého Kašáka a ten si Exnera vychutnal bekhendovým blafákem zakončeným pod horní tyčku - 0:3. Trutnov byl po osmi minutách na koni a domácí si vzali oddechový čas. Po prvním zkratu, kdy se do Karlíka pustil domácí ostrostřelec Fišer (jinak v utkání nevýrazný) a do Poula z ničeho nic pustil Vybíral, tak měli hostující hokejisté výhodu přesilovky 5 na 3. Ta se ovšem hostujícím hráčům moc nepovedla a také ji nevyužili. Domácí měli větší šanci až ke konci třetiny, kdy na trutnovském brankáři vyhořel Táborský.

Druhá třetina už byla o něco lepší, alespoň ze strany domácích. Několik vyloučení, které brankou neskončili, udeřili domácí. Po vhazování našel Fišer Dudadíka a ten pohotově snížil - 1:3. Hosté se zaskočit nenechali, ikdyž domácí v té době začali vytahovat růžky. Ve 35. minutě ujeli dva na jednoho Kašák s Vackem a trutnovský junior tuto akci zakončil svojí první brankou v dresu mužů - 1:4. Ve 37. minutě dojížděl kotouč v útočné třetině Synek, Exner vyjel z branky a namazal do jízdy Maškovi, který si poté ještě dovolil forhendový blafák a lidově řečeno "poslal brankáře na párek" - 1:5. Domácí ještě stihli snížit, když skrumáž před brankou využil Hubáček - 2:5. Gólový účet druhé třetiny uzavřel hostující Chytráček, kterého k brance vybídl krásným pasem Tomáš Veselý - 2:6. To by byly branky, ovšem co předvedl domácí Dudadík ve 25. minutě, to nemá obdoby. Hronov nahodil kotouč za branku, kam pro něj vyjel hostující brankář Michal Veselý a toho Dudadík doslova knokautoval. Nepochopitelný zákrok byl potrestán trestem do konce hry. Další, doslova divadelní scény, předváděl domácí Kozák, kterého krásně a čistě přišpendlil k mantinelu hostující Kuna a nepochopitelně vyfasoval dvě minuty.

Třetí třetina pokračovala v tempu, které udávali hosté z Trutnova. Opět v poslední dvacetiminutovce byli hosté lepším týmem a na extempore Hronova nahlíželi s ledovým klidem. Gólově se podařilo prosadit ale jen domácím. Trutnovská obrana chybovala v rozehrávce a to potrestal z otočky domácí Lukáš Daňo - 3:6. Domácí zkoušeli ještě Trutnov nějak překvapit, ale hostující mužstvo se nedalo a po zásluze si odneslo tři body.

Hokejisté Trutnova si tak poradili s Hronovem po třetí a odnáší si po středečním neúspěchu další výhru. Plusy nedělního utkání spočívají konečně v zakončení, které trutnovské hokejisty tak trápilo a konečně tuto nemohoucnost protrhli. Perfektní výkon předvedl brankář Michal Veselý, který pochytal 31 střel domácích.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova ve středu v Trutnově, od 18:00 s Novým Městem. Děkujeme zároveň všem fanouškům, kteří přijeli do Hronova hostující Draky podpořit! Reportáž: Redakce