|

Draci to dokázali! Základní část končí na třetím místě!

Historický úspěch se povedl domácím hokejistům. V posledním utkání základní části přehráli Nymburk a upevnili si třetí pozici v tabulce.

TRUNYM
Trutnov
2564.
Trutnov
15.02.2012
18:00
5:4
(1:1, 1:3, 3:0)
Nymburk
Branky a nahrávky: 4. Březina (Fiedler, Bláha), 39. Jindřich (Fiedler, Březina), 42. Chytráček (Luštinec), 50. Březina (Luštinec, Chytráček), 60. Šimoníček - 20. Velechovský, 29. Martinec (Sirotek), 37. Sirotek, 40. Němeček (Martinec)

Trutnov: Jeschke ( Biegl ) - Klement, Antonín, Kuna, Seidl, Hamerský, Poul, Schwartz, Pištora - Fořt, Šimoníček, Chochola, Fiedler, Bláha, Březina, Luštinec, Chytráček, Veselý, Perutek, Jindřich

Nymburk: Kocián ( Rückl ) - Šefl, Sem, Dvořák, Cicvárek, Kozák, Vlach, Drak, Velechovský, Valko, Tregl, Sirotek, Němeček, Štepán, Martinec, Rys, Dvořák

Trutnovští hokejisté již před utkáním věděli, že chtějí za soupeře Kolín a ne Jindřichův Hradec. Vývoj po dvou třetinách byl však pro domácí noční můrou.

První třetina začala doslova totálním náporem domácích. Ve 3. minutě měl na hokejce první tutovku Chytráček, ale jeho nájezd Kocián vykryl. O pár sekund později měl příležitost Chochola, ale ani ten kotouč do branky nedopravil. První branka přišla ve 4. minutě. Kombinace druhé pětky a na konci akce, letošní překvapení a třetí nejproduktivnější hráč, Ondřej Březina - 1:0. Do 10. minuty utkání bylo vše tak jak mělo být. Ovšem od této doby se domácím začalo nedařit a noční můra byla zrozená. V čase 19:56 byl faulován Velechovský v samostatném úniku a sudí nařídil trestné střílení. Šikovný útočník Nymburka promněnil - 1:1.

Do druhé třetiny nastoupili domácí doslova vlažně. Nymburk byl ve všem na ledě dříve a z toho také těžil. Ve 28. minutě měl tutovku hostující Tregl, ale jeho pokus minul prázdnou branku. Ve 29. minutě měl kotouč na holi Martinec a propálil z kruhů Jeschkeho - 1:2. Koncert Nymburka ale pokračoval. V 37. minutě si další slabší chvilku vybrala přesilovková obrana Trutnova a kotouč za záda Jeschkeho dopravidl Sirotek - 1:3. Ve 39. minutě měli trutnovští obrovskou šanci, na jejímž konci stál Jindřich a zametl kotouč za záda Kociána - 2:3. Ovšem ve 40. minutě odskočil Nymburk opět na rozdíl dvou branek. Martinec zpoza branky našel Němečka a ten pohotově uklidil kotouč do branky - 2:4.

Zdálo se být rozhodnuto, ovšem to by nebyl Trutnov aby utkání trošku nezamotal. Ve 42. minutě rozehráli celou akci Poul a Hamerský. Druhý jmenovaný našel Luštince, ten parádně přenechal Chytráčkovi a domácí "jednička" publika prostřelila Kociána - 3:4. Domácí byli ve varu a jejich nápor pokračoval. V 50. minutě hráli domácí přesilovou hru. Luštinec dostal kotouč na kruhy, tvrdě vypálil a jeho střelu tečoval Poul. K následné dorážce se dostal Březina a vyrovnal - 4:4. V této době Draci stáli pevně na třetím místě. V 60. minutě přišlo rozzuzlení. Nymburk odvolal brankáře, protože bod mu nestačil. Šimoníček si obhodil kotouč o obránce, přebruslil ho a zasunul kotouč do prázdné klece - 5:4.

Domácí hokejisté předvedli další obrat a zaslouženě vyhráli. V sobotu při prvním kole PLAY OFF přivítají na svém ledě hostující Kolín. Utkání začíná v 17:00. Reportáž: op