|

Břeclav utla trutnovskou sérii. Draci si ale odvezli bod.

V dalším kole nastoupili trutnovští hokejisté na ledě Břeclavi.

BCLTRU
Břeclav
2537.
Břeclav
01.02.2012
18:00
5:4 sn
(2:2 - 1:2 - 1:0 - 0:0 - 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 3. Lysoň (Zháňal, Novák), 5. O. Bartoš (Beneš), 22. Truhlář (Barus, Dlapa), 42. Popolanský (Beneš, Dora), rozhodující nájezd Truhlář – 12. Březina, 18. Chochola (Šimoníček), 37. Luštinec (Chytráček), 39. Luštinec (Chytráček, Kuna)

Břeclav: Chvátal – Dlapa, Dora (A), Latner, Novák, Směřička, Lysoň, Nekoranec – Beneš, Popolanský, O.Bartoš – Papp, Barus (C), Zháňal – Zemánek, Truhlář V., Vlašic – Lechner

Trutnov: Biegl - Klement, Hamerský, Antonín (A), Kuna, Seidl, Pištora, Fořt (C), Šimoníček, Březina, Chochola, Luštinec, Chytráček, Perutek, Veselý, Fiedler, Lesák

Břeclavští hokejisté měli excelentní nástup do utkání. Hosté byli ještě v autobuse, když úvodní tlak domácích proměnil v první branku Jakub Lysoň. Napřáhl od mantinelu a pokořil veterána Biegla v brance Trutnova. V 5. minutě už to bylo o dvě branky. Beneš našel před brankou Ondřeje Bartoše. Ten zakončil ukázkově do šibenice.

„Se dvěma body jsem spokojený. Začátek utkání byl skvělý, ale po dvou brankách jsme si mysleli, že se hosté porazí sami. Oni několikrát využili svých rychlých hráčů, kteří zkušeně zakončili své úniky. Museli jsme přeskupit obránce,“ začal hodnocení zápasu trenér Lvů Michal Konečný.

Jak naznačil, slibné vedení Lvi neudrželi. Břeclavský gólman sice zlikvidoval v 8. minutě nájezd Šimoníčka, ale překonal ho později paradoxně vlastní hráč. Nájezd hostů sice Chvátal vyrazil, ale puk si srazil bek do branky. V 18. minutě se pak individuálně prosadil Chochola. Obešel obránce a sám zakončil do šibenice.

„V kabině jsme si něco řekli. Nebyla bouřka. Chválím kluky, že pochopili, co po nich chceme. Dokázali jsme se zase dostat do hry,“ potěšilo domácího kouče.

Domluva opravdu pomohla. Lvi na Východočechy opět vletěli. Novák ještě blafákem netrefil branku, Václav Truhlář ale ve 22. minutě prostřelil Biegla z pravého kruhu. Lvi jednobrankové vedení udrželi i přesto, že hráli téměř dvě minuty ve třech. Trutnovští se téměř nedostali ke střele. Následně si dvojnásobnou výhodu zahráli i domácí. Sice se snažili, ale Biegl v brance zelenobílých čaroval.

V polovině zápasu se strhla za hostující brankou hromadná bitka, ve které nejmladší hráč druhé ligy Marek Papp složil na led mnohem staršího Hamerského.

Promarněné šance Lvů hosté nemilosrdně trestali. Pravidlo nedáš, dostaneš, se projevilo ve 36. minutě, kdy brejk dvou hráčů na jednoho proměnil ukázkovou střelou do šibenice Luštinec.

Ten samý hráč poslal Trutnov poprvé do vedení minutu před odchodem do kabin. V přesilovce dostal trestuhodně mnoho prostoru a znovu učebnicově vymetl horní růžek Chvátalovy branky.

Úkol pro domácí zněl jasně. Zastavit smrtící trutnovské brejky a pokusit se srovnat. To se podařilo hned ve 42. minutě. Nabídnutou početní výhodu proměnil z hranice brankoviště Tomáš Popolanský.

To domácí nakoplo a zatlačili hosty do defenzivy. Výsledkem toho ale byla jen nastřelená tyč Bieglovy svatyně. Břeclavští hokejisté ještě promarnili dvojnásobnou přesilovku, a vyrovnaný zápas tak dospěl do prodloužení.

V tom také branka nepadla, ačkoliv měly oba týmy možnost zahrát si přesilovku. Rozhodly až nájezdy. Z Trutnovských uspěl jen Luštinec, zatímco Biegla překonali Popolanský i Truhlář. Díky dvěma bodům si Břeclav zajistila účast v play-off.

„Trutnov hrál zkušeně, my můžeme být rádi, že jsme ve třetí třetině dotáhli a dovedli zápas na remízu. V nájezdech jsme vyhráli, takže jsem nakonec spokojený,“ komentoval Konečný zápas.

Play-off už mají sice Lvi jisté, ale domácí lodivod vidí rezervy v přesilových hrách. Ve vyřazovacích bojích budou o to důležitější.

„Ve dvojnásobné přesilovce neumíme soupeře utahat, natož pořádně vystřelit na branku. To je naše trápení,“ dodal Konečný. Reportáž: hcbreclav.cz, Martin Daneš