|

Drama až do konce! Šimoníček rozhodl v čase 59:45!

Velice emotivní a dramatické utkání sehráli trutnovští hokejisté na svém ledě proti Kutné Hoře. Domácí si připsali šestou výhru v řadě!

TRUKUT
Trutnov
2531.
Trutnov
29.01.2012
17:00
4:3
(1:0, 1:2, 2:1)
Kutná Hora
Branky a nahrávky: 14. Antonín (Bláha, Šimoníček), 31. Fořt (Šimoníček), 49. Chytráček (Luštinec, Březina), 60. Šimoníček - 26. Sladký (Bláha), 39. Burda (Veselý), 41. Kubišta (Bílek)

Trutnov: Jeschke (Biegl) - Klement, Antonín, Seidl, Kuna, Hamerský, Pištora, Karlík - Chochola, Šimoníček, Fořt, Březina, Bláha, Mašek, Veselý, Chytráček, Luštinec, Dlab, Perutek

Kutná Hora: Kalousek (Bárta) - Janata, Šlejtr, Burda, Bílek, Vondráček, Horálek, Muras, Vylíčil, Sladký, Kubišta, Kadlec, Hanus, Veselý, Pomichálek, Bláha

Velmi dramatický a emotivní zápas byl viděn dnes na trutnovském stadionu. Hosté přijeli bez opor Králíčka a Nakládala za to však se skvělým brankářem Kalouskem, který dělal domácím velké starosti po dobu celého zápasu.

Do úvodní třetiny vstoupila obě mužstva poněkud vlažně. Oba týmy se nejdříve oťukávali. Trutnovští Draci věděli, že je nečeká procházka růžovým sadem a kutnohorští moc dobře věděli proč. Do první vážné šance se ve 4. minutě dostal domácí kapitán Patrik Fořt. Tomáš Bláha ho našel krásnou přihrávkou a domácí kapitán nastřelil tyčku Kalouskovy branky. V 9. minutě měli domácí další tutovku, když vybídl Hamerský Chytráčka. Domácí rychlík vysprintoval za obránce hostí a v samostatném úniku přestřelil svatyni hostujícího brankáře. V 11. minutě měli první šanci hosté, ale kotouč který mířil do branky vyrazil pohotovým betonem Jeschke. Ve 14. minutě se měnilo skóre. V přesilové hře výborně sehráli trutnovští hokejisté svůj signál. Šimoníček vyslal střílenou nahrávku na Bláhu, ten tečoval do Kalouska, kotouč se vykulil k padajícímu Antonínovi a ten vstřelil svou první branku v sezoně - 1:0. Trutnov ale po brance stále hrál, oproti předešlým utkáním, jiný hokej. To ovšem ale nevadilo, protože do kabin šli domácí za vedení 1:0.

Ve druhém dějství utkání padlo už branek více. Druhá dvacetiminutovka začala náporem domácích. Ve 22. minutě opět ujel Chytráček, ale svojí střelou netrefil ani branku a skóre zůstalo beze změny. Ve 24. minutě měl skvělou příležitost Březina, ale Kalousek ho vychytal. Na druhé straně měl obrovskou šanci Pomichálek, ale jeho střelu chytil obětavým zákrokem Luštinec. Ve 26. minutě se utkání srovnalo. Nahození na mantinel se odrazilo přesně na hůl Sladkého a ten svou pohotovou střelou překvapil všechny, včetně Jeschkeho - 1:1. Domácí byli touto brankou zaskočeni. Jenže to nebylo vše. Ve 30. minutě byl znovu před brankou domácích Pomichálek, ale Jeschke se proti oběma pokusům vyznamenal. V 31. minutě pokračoval večer domácího Šimoníčka. Ten si vzal kotouč, zavezl ho do útočného pásma a z rohu našel milimetrově Fořta, který krásně překonal Kalouska - 2:1. Hosté ale začali agresivně napadat a to dělalo domácím velké problémy v rozehrávce. V 37. minutě byl sám před brankou Luštinec, ale tentokrát jeho střela brankou neskončila. v 39. minutě přišly další starosti pro domácí. Střelu Veselého Jeschke pokryl, ale na dorážku Burdy byl krátký - 2:2. Domácím se zápas velmi zkomplikoval a to pokračovalo ve třetí třetině.

V posledním dějství utkání to vřelo. Jestli je Trutnov "mužstvo vrahů", co se potom dá říct o Kutné Hoře. Několik zákroků hostujícího mužstva zapříčinilo vyhrocenou atmosféru. Nejdříve se vyznamenal brankář Kalousek, který celý zápas atakoval domácí útočníky. Poté byl Murasem tvrdě atakován Šimoníček a dokonal to Veselý, který si celý zápas jezdil stěžovat rozhodčímu a podrazil Luštince tak nešetrně, že musel domácí kanonýr z ledu odkulhat na střídačku. Co ale bylo velmi důležité, se stalo pouhých 55 sekund po začátku třetiny. Trutnovskou obranou proklouzl Kubišta a strhl překvapivě vedení na stranu outsidera - 2:3. Trutnov moc dobře věděl, že když ztratí tyto body, bude to špatné. Domácí se s tím nesmířili a jako jeden muž bojovali s nepřízní skóre. Téměř osm minut se hrálo bez šance a potom se Trutnov prosadil. Vedoucí muž kanadského bodování Trutnova, Jakub Luštinec, našel svojí přihrávkou druhého borce v bodování, Chytráčka a ten střelou mezi betony vyrovnal a rozproudil domácí stadion - 3:3. Ovšem stále bylo do konce jedenáct minut a vidina vítězství v nedohlednu. Domácí fanoušci i hráči byli trpěliví a sledovali jak Draci bojují až do samého konce. V 59. minutě zvedl Bláha fanoušky a obě mužstva ze střídačky, když ujížděl sám na branku a ... Kalouska nepřekonal. Ani ne o minutku později znovu Bláha ujel. Tomáš Bláha spěchal na Kalouska a ze zadu ho podtrhnul hostující obránce a Bláha spadl do branky, ale bohužel bez kotouče. Sudi Veinfurter měl zdviženou pravici a jen se čekalo na jeho verdikt a ten zněl ... V čase 59:45 nařizuje hlavní sudí trestné střílení za podražení na domácího Bláhu. Domácí střelec však zůstal ležet na ledě a na pomoc mu přispěchal doktor. Bylo jasné, že Tomáš nájezd jet nemůže tak domácí trenér Malinský poslal na trestné střílení, v utkání aktivního, Šimoníčka. V minulém trestném střílení selhal proti Brnu. Předtím selhal proti Žďáru. Ovšem tentokrát si Jirka Šimoníček vzal kotouč, rozjel se a vystřelil šikovně pod Kalouskovu vyrážečku a rozvlnil síť v brance! Patnáct sekund před koncem poslal Trutnov do vedení - 4:3. Domácí si konec zápasu pohlídali a nakonec zaslouženě zvítězili.

Utkání však mělo dohru ještě v prostoru kabin. Při návratu sudích a obou mužstev ze zápasu čekali hostující trenéři v prostoru, kde rozhodčí procházejí. Hostující hlavní trenér Měsíček, kterého spousta lidí zná z nedalekého Hronova, kde trénoval a je znám svým slovníkem i výstředním a nevybíravým chováním, se pustil do hlavního rozhodčího. Počastoval ho pár neslušnými a nevhodnými slovy, poté přidal několik dalších urážek a výhružek. Celému momentu sekundoval jeho asistent, taktéž impulzivní muž, bývalý brankář Libor Barta. I přes snahu pořadatelů a nekolika přihlížejících byli sudí nevhodně atakováni hostujícím trenérem. Situace se poté uklidnila a přes všechnu snahu pořadatelské služby byli rozhodčí dopraveni do kabiny.

Mužstvo domácích si připisuje další výhru, šestou v řadě a znovu se posunulo v tabulce, tentokrát na šesté místo. Děkujeme všem fanouškům, kteří opět ve velkém počtu podpořili domácí hokejisty a byli trpěliví až do konce a společně s mužstvem si užili výhru nad Kutnou Horou. Těšíme se na Vaší další návštěvu za cestou do Play Off! Reportáž: op