|

Trutnov pokračuje ve spanilé jízdě za Play Off. Tentokrát porazil v prodloužení Hodonín.

V dalším kole na sebe narazil domácí Hodonín a hostující Trutnov.

HODTRU
Hodonín
2515.
Hodonín
18.01.2012
18:00
2:3 pr.
(0:0,1:1,1:1 - 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 36. Svoboda (Jurásek), 51. Pokorný (Vodák) - 40. Chytráček (Luštinec, Březina), 42. Březina (Bláha), 61. Hamerský (Šimoníček)

Hodonín: Peksa (Šenk) - Okuliar, Skočovský, Pokorný, Polesný, Svoboda, Hlavačka, Vodák, Miklík - Nesrsta, Rehuš, Špok, Tomi, Kocák, Peš, Charvát, Sajdl, Jurásek, Podešva, Hollý, Horinka

Trutnov: Jeschke (Biegl) - Klement, Antonín, Kuna, Seidl, Schwartz, Hamerský, Vácha - Mašek, Šimoníček, Fořt, Březina, Bláha, Perutek, Veselý, Chytráček, Luštinec

V dalším kole na sebe narazili hodonínští Drtiči a trutnovští Draci. Bilance vzájemných utkáních hrála do karet Trutnovu - výhra 8:6 a 5:4 a prohra 0:4.

1. Třetina:

Úvodní dějství začalo překvapivě v roli Draků. Po téměř pětihodinové cestě vlétlo hostující mužstvo na led jako uragán. První šanci měl Fořt, ale Peksa jeho kotouč vyrazil. Ihned ve 2. minutě měl obrovskou šanci Chytráček. Veselý nabil hostujícímu kanonýrovi mezi kruhy, ale Peksa jeho pokus chytil. V 6. minutě měl šanci Rehuš, ale i jeho pokus kryl Jeschke. V 11. minutě měl Hodonín výhodu přesilové hry 4 na 3. Opět pálil Rehuš, ale Jeschke byl znovu na svém místě a kotouč kryl. Ve 13. minutě zkoušel překvapit Šimoníček Peksu, ale moc se mu to nepovedlo a domácí brankář s přehledem kotouč chytil.

2. Třetina:

Do druhého dějství vstoupil aktivněji Hodonín. Ve 24. se prokličkoval hostující obranou Peš, ale skvěle chytajícího Jeschkeho nepřekonal. V 25. minutě dorážel před Jeschkem Špok, ale opět byl trutnovský brankář na svém místě a šanci kryl. V 30. minutě jel sám na branku Rehuš, ale jeho blafák perfektně vychytal Jeschke. V 35. minutě byl v šanci hostující Šimoníček, ale Peksu nepřekonal. V 36. minutě hráli Drtiči přesilovou hru. Jurásek poslal kotouč na Svobodu a ten tvrdou ranou prostřelil všechno včetně hostujícího brankáře - 1:0. Ihned o minutu později byl v další šanci aktivní Rehuš, ale se svým spoluhráčem Sajdlem nedokázali Jeschkeho překonat. V 37. minutě byl v šanci Fořt, jeho pokus Peksa kryl a následnou dorážku Maška také. Trutnov měl výhodu přesilové hry, kterou přerušovala přestávka, ale ... Akci na jeden dotek po trase - Březina, Luštinec a Chytráček zakončil střelou z první posledně jmenovaný a vyrovnal - 1:1. Branka padla v čase 39:59!

3. Třetina:

Možná právě ta poslední branka Hodonín nahlodala. Ovšem ve 41. minutě se za zády Jeschkeho rozsvítilo červené světlo, avšak hlavní sudí branku neuznal, naopak. Na druhé straně se naskytla šance Březinovi a ten ji promněnil. Bláha společně s Březinou jeli 2 na 1 a prvně jmenovaný v pádu pohledně našel svého spoluhráče, který vymetl Peksovi vingl - 1:2. Draci šli senzačně do vedení. Ve 44. minutě hlavní sudí zatopil Trutnovu. Nejdříve Antonín a poté Bláha putovali na trestnou lavici a Hodonín hrál 5 na 3. V této početní výhodně se nestalo doslova vůbec nic a Trutnov se statečně ubránil. Ve 49. minutě rozezvučel Antonín domácí horní tyčku, jeho střela následně skončila v síti - ale v té síti nad plexisklem. V 51. minutě bylo srovnáno. V přesilové hře našel Vodák na modré stojícího Pokorného, ten tvrdě vypálil a přes hlouček hodonínských clonících útočníků neměl Jeschke šanci něco vidět - 2:2. V 55. minutě měl obrovskou šanci Březina, ale jeho pokus minul branku. V 58. minutě byl sám před Peksou hostující Šimoníček, ale jeho šance skončila v boční síti. V čase 59:55 mohl vítězství na svou stranu strhnou Peš, ale jeho pokus skvěle chytil Jeschke.

Prodloužení:

První pokus v prodloužení vyslal na domácí svatyni Antonín, Peksa byl na svém místě a kotouč kryl. Zanedlouho byl vyloučen Sajdl a nabídl tak přesilovou hru trutnovským. Šimoníček zavezl kotouč do útočného pásma, nabil Hamerskému a trutnovský navrátilec do sestavy svým tvrdým příklepem rozhodl - 2:3.

Draci si v dalším zápase připsali cenné vítězství, ačkoliv tentokrát až v prodloužení. V dalším utkání nastoupí v neděli na svém ledě proti Žďáru nad Sázavou. Reportáž: op