|

Výborný Jeschke prohře nezabránil - Draci se vracejí z Brna bez bodů.

V dalším kole se střetli hokejisté Techniky Brno a Trutnova.

BRNTRU
Brno
2497.
Brno
07.01.2012
17:00
4:1
(1:1, 1:0, 2:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 5. Habrovec (Vozdecký), 32. Habrovec (Česnek, Benýšek), 37. Jurča (Česnek, Vozdecký), 60. Zapletal - 6. Fořt (Šimoníček)

Brno: Novák, (Vrba) - Habrovec, Žalud - Zapletal, Vozdecký - Hájek, Šedý - Mráz, Sedláček, Rajnoha - Bělohlávek, Česnek, Jurča - Benýšek, Matouš, Jelínek

Trutnov: Jeschke (Truhlář) - Klement, Antonín, Kuna, Seidl, Rejzek, Schwartz, Vácha - Chochola, Šimoníček, Fořt, Březina, Perutek, Mašek, Veselý, Dlab, Luštinec

Draci nastoupili do utkání v Brně oslabeni o Bláhu, kterého si vyžádal prvoligový Hradec a o Petra Chytráčka, kterého v noci zkolila viróza a měl vysokou horečku.

1. Třetina:

Hostující Trutnov i v improvizované sestavě se Techniky nezalekl a začal hrát svoji hru, jakou předvádělo mužstvo trenérů Řeháka a Malinského, doposud. První přerušení hry přišlo v 5. minutě a bylo to, bohužel pro hosty, po brance. Na modré se kotouče chopil Vozdecký a pálil nad branku. Kotouč se k němu znovu odrazil, tentokrát Vozdecký volil přihrávku na Matouše, ale ten také minul. U mantinelu se kotouči dostal Habrovec a střelou překonal Jeschkeho - 1:0. Odpověď přišla vzápětí. Šimoníček přihrál Fořtovi a ten svojí střelou nad lapašku vyrovnal - 1:1. Technika byla v prvním dšjstvím lepší, ale její šance končili na výborném brankáři hostí. Ve 14. minutě měl příležitost luštinec, ale Novák jeho pokus vyrazil do ochranné sítě. Dvacet sekund před koncem ujížděli Bělohlávek s Matoušem dva na jednoho. Matouše ale ve skvělé příležitosti selhal a kotouč skončil v rohu.

2. Třetina:

Okamžitě po nástupu na led tvrdě pálil Kamil Rajnoha, ale jeho pokus Jeschke kryl. Ve 25. minutě měl příležitost Česnek, ale Jechke byl opět pozorný a tentokrát měl i nutnou dávku štěstí. V čase 29:50 ujížděl sám na branku Jakub Luštinec a Habrovec ho fauloval - sudí nařídil trestné střílení. Pro Trutnov byla 30. minuta možná klíčový okamžik utkání. Jakub Luštinec se rozjel ke svému pokusu, vystřeil na vzdálenou tyčku a ... zazvonila tyčka. Trestné střílení hostující kanonýr nepromněnil. V 32. minutě fauloval Chochola Mráze a putoval na trestnou lavici. Na modré se napřáhl Habrovec a vyslal jedovatý projektil, který byl několikrát tečovaný hradbou těl, která stála před hostující brankou a nakonec skončil v síti - 2:1. V 36. minutě ujížděli útočníci Techniky v přečíslení 3 na 1, ale obětavý zákrok hostující obránce akci přerušil. V 37. minutě se ale skóre opět měnilo. Česnek tvrdě vypálil, kotouč vyrazil Jeschke a Jurča trefil kotouč ideálně za záda hostujícího strážce svatyně - 3:1.

3. Třetina:

Třetí dvacetiminutovka začala opět v roli Brna. Chybu v obraně Trutnova mohl ztrestat Česnek, ale trefil pouze tyčku. Ve 44. minutě pálil od modré Vozdecký, nálsedně se dostal k dorážce - nedal, k další dorážce se připletl Sedláček, ale jeho pokus ještě před brankovou čárou vyškrábl Jeschke. V 53. minutě měl kotouč na holi Rajnoha, ostře vypálil, ale znovu nenachytal výtečného Jeschkeho. V 55. minutě vypálil Mráz, Jeschke kotouč kryl a chytil i dorážku Sedláčka. V čase 58:52 putoval na trestnou brněnský obránce a hosté si vzali time-out. Do přesilové hry nastoupili bez brankáře - šest proti čtyřem. Další komplikace pro Brno přišla o 12 sekund později, když Rajnoha vyhodil kotouč mimo hřiště. Draci tentokrát hráli 6 na 3. Paradoxně se ale prosadilo Brno. Po skrumáži se kotouč odrazil k Zapletalovi, ten v pádu vystřelil a kotouč se došoural do prázdné branky Trutnova - 4:1.

Trutnov se vrací z Brna bez bodu a nadále bojuje o postup do Play Off. Letošní konec sezóny bude dramatický a proto Vás prosíme o podporu na každém domácím utkání. Reportáž: op