|

Trutnov rozstřílel Chotěboř - 11:0!

V dalším kole II. ligy skupiny Střed na sebe narazili hokejisté Trutnova a hostující Chotěboře.

TRUCHB
Trutnov
2488.
Trutnov
04.01.2012
18:00
11:0
(3:0, 6:0, 2:0)
Chotěboř
Branky a nahrávky: 2. Březina (Bláha), 5. Luštinec (Chytráček), 11. Šimoníček (Klement , Fořt), 31. Chochola (Karlík), 31. Luštinec (Šimoníček, Antonín), 33. Luštinec (Šimoníček), 35. Luštinec (Chytráček), 36. Březina (Bláha), 39. Veselý (Luštinec, Chytráček), 50. Mašek (Bláha), 56. Perutek (Březina, Mašek)

Trutnov: Jeschke(Truhlář) - Klement, Antonín, Kuna, Seidl, Karlík, Rejzek, Schwartz, Vácha - Chochola, Šimoníček, Fořt, Březina, Bláha, Mašek, Veselý, Chytráček, Luštinec, Perutek

Chotěboř: Kousal(od 31. Pešek)- Posmyk, Boblenkov, Bělohlávek, Blažek, Mlejnek, Zítka, Novotný, Eis, Prachař, Skarýd, Pelán, Fila, Svoboda, Hospodka, Šíma

Chotěboř nedávno vyhlásila, že bojuje o postup do Play Off. V dnešním utkání ale svěřenci kouče Rohlíka neuspěli a co ještě, dostali jedenáct branek. Trutnovští Draci naopak pokořili pár milníků.

1. Třetina:

Úvodní dějství již od samého začátku nabídlo atraktivní podívanou v podání hry domácího mužstva. První šanci měli okmažitě domácí, ale Kousal byl pozorný. Ovšem ihned šance druhá, skončila v brance. Ve 3. minutě krásně zavezl kotouč Bláha, naservíroval kotouč Březinovi a ten mazácky zavěsil - 1:0. V 5. minutě měl šanci Veselý, ale Kousal kotouč chytil. Z následného vhazování, které čistě vyhrál Chytráček se prosadil Luštinec a načal svůj galavečer - 2:0. Chotěboř byla opravdu bídná a svůj první střelecký pokus vyslala na branku domácích až v 12. minutě. Ještě předtím ale hráli Draci přesilovou hru. Dělostřelec Klement vypálil tak tvrdou ránu, že ji brankář Kousal neudržel, ke kotouči se dostal Šimoníček a elegantně zavěsil - 3:0. Úvodní dějství více branek nenabídlo.

2. Třetina:

Druhá třetina lze nazvat pro Chotěboř "dvacetiminutovka smrti". Nejprve jel sám na branku Patrik Fořt, ve vlastním oslabení, ale Kousala nepřekonal. Trutnov hrál v 31. minutě přesilovou hru. Ostrá střela Karlíka vypadla Kousalovi z výstroje a pohodlně do branky usměrnil kotouč Chochola - 4:0. S hostujícím celkem bylo zle, kouč Rohlík si vzal oddechový čas. Ovšem o pár sekund později už to bylo 5:0! Antonín se zmocnil kotouče za svojí brankou, našel na červené Šimoníčka, ten krásně zatáhl kotouč do útočného pásma a naservíroval kotouč Luštincovi, který poslal brankáře Kousala na střídačku - 5:0. Ve 33. minutě padla další branka. V mizerné hostující přesilové hře našel Šimoníček rozjetého Luštince, ten volil klasické zakončení a zvýšil - 6:0. Zanedlouho byla na ledě domácí třetí pětka. Chytráček objel branku, přihrál na volného Jakuba Luštince a ten vstřelil svoji čtvrtou branku - 7:0. V 36. minutě se zmocnil kotouče Bláha, obkroužil branku, vystřelil a jeho střelu dorazil do prázdné branky Březina - 8:0. Hostující mužstvo už bylo zralé na ručník. Ale nebyl to ještě konec. Druhé dějství uzavřel Veselý. Chytráček vybídl Luštince, ten namazal Veselému a Tomáš Veselý mazácky překonal Peška - 9:0. Trutnovským stadionem se ozývalo "Dejte jim deset".

3. Třetina: Třetí třetina začala velkým náporem domácích. Ovšem až do 50. minuty se skóre neměnilo. Svoji šanci nevyužil Fořt, rázdnou branku netrefil Karlík a ani Seidl Peška nepřekonal. Desítku se podařilo vstřelit Maškovi. Tomáš Bláha zavezl kotouč do útočné třetiny, ze strany ostře vypálil, kotouč se vykutálel před Peška a Libor Mašek puk dorazil do branky - 10:0. Trutnov si utkání užíval a společně s fanoušky se hokejem doslova bavil. Poslední branku přidala trutnovská čtvrtá formace. Schwartz vybojoval kotouč za vlastní brankou a přenechal Váchovi. Lukáš Vácha na nic nečekal, ihned dal kotouč Březinovi, který si přihrál s Maškem. Březina nabruslil mezi kruhy, vypálil a kotouč jen tak tak letěl za čáru ale ... Pro jistotu přijel Vojtěch Perutek a bassebalovým úderem kotouč doklepl za záda Peška - 11:0. Černou tečku za utkáním předvedl ruský obránce, který v utkání do tohoto momentu nebyl ani vidět. Boblenkov dostal trest do konce hry za úplně zbytečný faul na Šimoníčka, kterého udeřil do hlavy. Po odchodu do šaten rozmlátil dveře svojí kabiny a napadl členku pořadatelské služby, která v té době procházela mezi šatnami.

Trutnovští hokejisté odčinili ostudný debakl v Jindřichově Hradci a doma potupili Chotěboř. V tabulce poskočili na 6. místo. V utkání padlo pár zajímavých milníků a tady je máte!

Milníky dosažené v utkání s Chotěboří:

- 11 branek nasázel Trutnov po prvé v historii svého působení ve II. lize

- trutnovský brankář Jeschke vychytal první nulu od 4.3.2009

- Jakub Luštinec je prvním hráčem, který v utkání za HC BAK Trutnov vstřelil 4 branky

- Jakub Luštinec vstřelil 100. gól v této sezoně na kontě HC BAK Trutnov

- Vojtěch Perutek vstřelil svou první branku v HC BAK Trutnov Reportáž: op