|

Draci vyhráli po dvou letech v Nymburce!

21.1.2009 - to byla první prohra na ledě Nymburka. Následovalo dalších šest proher a smolnou sérii protrhli Draci až dnes - 28.12.2011.

NYMTRU
Nymburk
2486.
Nymburk
28.12.2011
18:00
1:5
(0:0, 1:3, 0:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 33. Kouřil (Weiss) - 34. Chochola (Fořt, Šimoníček), 37. Klement (Fořt, Šimoníček), 39. Luštinec (Březina), 48. Chytráček (Luštinec), 58. Fořt (Chochola, Šimoníček)

Nymburk: Kocián (Rückl) - Šefl, Sem, Knesl, Tondr, Vlach, Cicvárek, Kozák - Němeček, Sirotek, Martinec, Tregl, Velechovský, Dvořák, Valko, Weiss, Kouřil, Rys, Turinský, Protivný

Trutnov: Jeschke (Truhlář) - Klement, Antonín, Kuna, Seidl, Schwartz, Rejzek - Chochola, Šimoníček, Fořt, Březina, Bláha, Mašek, Veselý, Chytráček, Luštinec - Vácha, Perutek

Mezisváteční utkání nabídlo duel čtvrtého Nymburka a devátého Trutnova. Draci potřebují každý bod a kdyby jim někdo před zápasem řekl, že budou mít všechny tři, určitě by nevěřili.

Mužstvo posíleno celým autobusem fanouškům a v brance s uzdraveným Jeschkem začalo hrát aktivně. První šance hostí zlikvidoval Kocián a šance domácích skončili na Jeschkem. Do velké šance se dostal Chytráček, ale minul branku. V 15. minutě po chybě domácí obrany se řítil na branku Šimoníček, ale jeho blafák Kocián vykryl. O dvě minuty pozdějí měl šanci Sirotek, ale toho zase vychytal mladíček Jeschke. V první třetině byli lepší domácí, ale do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Druhé dějství bylo už po brankové stránce bohatší. Nejprve ve vyložené šanci selhal Chochola a poté Chytráček orazil tyčku. V 31. minutě ujížděl sám na branku domácí Martinec, ale na Jeschkeho znovu nevyzrál. O minutu později se ale skóre měnilo. Při vlastním oslabení se vydal napadat Weiss, o kotouč obral oba hostující obránce, poté našel Kouřila a ten prostřelil Jeschkeho mezi betony - 1:0. Hostující Trutnov se ale nezalekl a pokračoval dál ve své hře. Odměnou z toho byla branka. O téměř třicet sekund později bylo vyrovnáno. Fořt se zmocnil kotouče, našel najetého Chocholu a ten pohodlně uklidil kotouč za Kociánova záda - 1:1. V 37. minutě už Trutnov vedl. Martin Klement se napřáhl ke své neskutečné dělové ráně a propálil vše co mu stálo v cestě - 1:2. V 39. minutě se prosadili hosté po třetí. Přesilovková souhra mezi nahrávačem Březinou a střelcem Luštincem skončila za zády Kociána - 1:3. Nymburk byl zralý na ručník, ale brankostroj Draků ukončila druhá siréna.

Trutnov si od začátku třetí třetiny hlídal dvoubrankový náskok. Perfektně si hosté plnili svoje úkoly v rámci obranné činnosti. Černá kaňka na tomto faktu je, že jejich hru přerušila 45. minuta, kdy trutnovští příznivci začali používat zábavní pyrotechniku a nymburský stadion zahalila mlha. O dvě minuty později po době "temna" se ale prosadili opět hosté. Domácí obraně ujel Chytráček a zasunul kotouč mezi betony Kociána - 1:4. Poslední K.O do řad Nymburka zasadil Patrik Fořt, který se trefil po deseti utkáních - 1:5.

Trutnovští hokejisté si po zásluze odvážejí z Nymburka tři body, které jsou pro ně velmi cenné. Honba za Play Off pokračuje po novém roce, kdy na svém ledě přivítají Draci hostující Chotěboř. Reportáž: op