|

Vajgar nasypal Trutnovu jedenáct branek

JHRTRU
Jindřichův Hradec
2472.
Jindřichův Hradec
18.12.2011
18:00
11:1
(5:0, 3:0, 3:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 2. Voříšek (Mazanec J.), 5. Dvořák (Kupec, Kocar), 6. Měrka (Záhora), 14. Voříšek (Kubeš, Mazanec J.), 20. Milotinský (Kocar, Voříšek), 29. Procházka (Kupec, Kocar), 33. Měrka (Skokan, Záhora), 34. Kupec (Kocar, Procházka), 46. Skokan (Měrka, Dvořák), 49. Záhora (Heršálek, Mazanec D.), 55. Milotinský (Voříšek, Mazanec J.) - 60. Březina (Bláha, Rejzek)

Jindřichův Hradec: Kubeš, od 41. min. Krásný - Mazanec D., Heršálek, Procházka, Chmel, Tupý, Klement - Měrka, Skokan, Záhora - Kocar, Kupec, Dvořák - Mazanec J. (od 28. min. do 43. Kadela), Voříšek, Milotinský.

Trutnov: Truhlář, od 14. min. Jeschke - Klement M., Rejzek, Antonín, Kuna, Poul, Seidl, Fořt. Šimoníček, Březina, Chochola, Chrytráček, Luštinec, Perutek, Dlab, Veselý, Schwartz, Bláha, Karlík, Mašek

Do zápasu oproti předpokladům zasáhl i obránce David Mazanec, který si nakonec v zápase připsal na své konto jednu asistenci a čtyři plusové body. Byli to domácí hokejisté, kdo od začátku zápasu udával tempo hry. V úvodu druhé minuty nepřekvapil Truhláře ranou z ostrého úhlu David Kupec, o pár vteřin později vyklepal Truhlářovy betony Luboš Voříšek. A byl to práve hráč s devatenáctkou na zádech, kdo otevřel účet zápasu. Luboš Voříšek si nabruslil z rohu kluziště až mezi kruhy a švihem překonal Romana Truhláře poprvé – 1:0. Poté fauloval Rejzek a Vajgar tuhle přesilovku nevyužil. V polovině 5. minuty tlak domácích neustával, Kupec přihrál skrz brankoviště Marku Dvořákovi, který zametl puk do odkryté branky Romana Truhláře – 2:0. Uběhla další minuta, Svatopluk Měrka si nabruslil před Truhláře, kterému puk pronikl mezi betony – 3:0. O střídání později ho málem napodobil Kupec, ale Truhlář se tentokrát nedal. V polovině třetiny si domácí vybrali slabší chvilku, hosté si po faulu Ondřeje Chmela zahráli přesilovku, avšak bez úspěchu. Vajgar přidal čtvrtý gól ve 14. minutě. Luboš Voříšek si vzal puk za vlastní brankou, projel doslova celé kluziště a parádním blafákem vyhnal Truhláře z branky – 4:0. Jeho náhradník Ota Jeschke se měl hned co ohánět. V úvodu 16. minuty musel řešit hostující brejk Tomáš Kubeš, ale přečíslení tří proti dvěma hostům nevyšlo. I o minutu později se musel vytáhnout hradecký brankář, když Šimoníček mohl ležícího Kubeše přehodit, ale fantóm v hradecké brance vymrštil část své výstroje a puk do branky nepustil. Na 5:0 po první dvacetiminutovce upravil půl minuty před první sirénou Michal Milotinský, když zužitkoval Kocarův pas zpoza branky – 5:0.

Převaha Vajgaru pokračovala i po přestávce. Ve 23. minutě chtěl Dvořák zamést puk do branky, ale zblokovaná hůl mu to neumožnila. V téže minutě našel Josef Mazanec v brejku Milotinského, který nechal vyniknout Otu Jeschkeho v brance Draků. Vajgar si v dalších minutách zahrál přesilovku. Dokázal sice hosty zamknout do třetiny, ale z tlaku nebylo mnoho střel a změna skóre se nedostavila. Na konci 29. minuty se do útočných manévrů zapojil Luboš Heršálek, v brejku předal Měrkovi, který o fous minul trutnovskou svatyni. Dlouho truchlit nemusel. Na konci 29. minuty předvedli domácí opravdovou lahůdku a na konci akce na jeden dotek byl Robert Procházka – 6:0. Ve 32. minutě prověřil Jeschkeho Dvořák a další pokus přidal aktivní Robert Procházka. Pokud v neděli večer hosté zahrozili, tak při většině přídadů u toho byl Petr Chytráček. Tak tomu bylo i v úvodu 33. minuty. Poté vyfasoval 4 minuty trestu Jiří Antonín a Vajgar trestal. Svatopluk Měrka zametl puk do branky, který předtím Jeschke nepokryl – 7:0. A aby toho nebylo málo, tak po 44 vteřinách pálil z první David Kupec a dobře mířil k lévé tyči – 8:0. Hosté byli zralí na ručník a zmohli se jen a pouze na bránění i za cenu zakázaných uvolnění. Výjimkou snad byl pokus Šimoníčka, který se marně natahoval po teči.

Do třetí třetiny vystřídal Tomáše Kubeše Daniel Krásný. Na druhé straně kluziště poslal Kupec puk na Dvořáka, hradecký kapitán byl však hodně ze střeleckého úhlu. Ve 44. minutě měl na holi tutovku Luštinec, Krásný předvedl velmi dobrý zákrok. Hradecký brankář neměl mnoho práce s nahozením Martina Klementa o minutu později. Ve 46. minutě načasoval v brejku Měrka přihrávku na Aleše Skokana, který neměl problém se zakončením do odkryté části branky – 9:0. Fanoušci se desítky dočkali v polovině 49. minuty. Daniel Záhora byl ve správný čas u levé tyče hostů a uklidil puk do branky – 10:0. Pak však na chvilku převzali iniciativu hosté z Trutnova. Nejprve Krásného prověřil Chytráček, aby v trutnovské přesilovce vykryl hradecký brankář střelu Jakuba Luštince. V 54. minutě si došel pro faul Daniel Záhora a v následné přesilovce uklidil odražený puk do branky Michal Milotinský – 11:0. V předposlední minutě byl vyloučen David Mazanec a hosté zkazili domácím čisté konto, ktyž Ondřej Březina překonal Daniela Krásného. Reportáž: op, klhvajgar.cz