|

Dramatický závěr a tři body pro Draky - to nabídlo středeční klání!

Ve středečním utkání se setkal Trutnov a Nymburk. Ve 22. kole byl úspěšnější tým z podkrkonoší.

TRUNYM
Trutnov
2432.
Trutnov
23.11.2011
18:00
3:2
(0:1, 1:0, 2:1)
Nymburk
Branky a nahrávky: 39. Bláha (Fořt , Chochola), 41. Hamerský, 43. Březina (Luštinec, Chytráček) - 1. Šimek (Sedlák), 59. Sedlák (Dvořák)

Trutnov: Biegl(Jeschke) - Klement (od 32. Hamerský), Antonín, Kuna, Rejzek, Karlík, Lesák, Mašek, Březina, Chytráček, Luštinec, Chochola, Bláha, Fořt, Veselý, Šimoníček, Dlab, Perutek

Nymburk: Kocián(Rückl) - Sem, Knesl, Šefl, Vlach, Drak, Cicvárek, Němeček, Šimek, Sedlák, Vaľko, Velechovský, Tregl, Martinec, Dvořák, Protivný, Toma

Domácí přivítali hosty z Nymburka v rámci 22. kola II. ligy skupiny Střed. Souboj sousedů z tabulky byl divácky atraktivní a napínavý do samého konce.

1. třetina

Domácí vstoupili do utkání špatnou nohou. Opět, jako v Nymburce, u toho byla ta samá dvojice a to zkušený Sedlák a rychlonohý Šimek. Šimek dostal přesný pas, obrana Trutnova se rozestoupila a Šimek se blafákem ze svého nájezdu trefil Bieglovi mezi betony - 0:1. Ospalý začátek pokračoval i nadále. Sedlák měl šanci, ovšem Biegl vytáhl perfektní zákrok a ani Valko z dorážky se neprosadil. První dějství nenabídlo moc šancí domácím a ti se do kabin vláčeli s jednobrankovým mankem.

2. třetina

Do druhého dějství už domácí vstoupili lépe. Nejprve spálil šanci Březina a poté i Bláha. Na druhé straně čaroval při úniku Šimka Biegl a pokus Sedláka zmařil svým ležícím tělem Antonín. Ovšem zlom utkání přišel v půlce zápasu. Obránce Martin Klement tvrdě atakoval protihráče a hlavní sudí bez milosti vytáhl eso z rukávu v podobě pětiminutového trestu, trestu do konce utkání a trestu ve hře - to znamená, že Martin Klement určitě nenastoupí v následujícím utkání. Pro Trutnov začalo pětiminutové peklo, ale obrana domácích společně s Bieglem se uzamkla na sto západů a Nymburk si nevytvořil téměř žádnou šanci. A jako na potvoru pro hosty se utkání chopil Trutnov. Nejdříve jeli dva na jednoho Březina a Luštinec. Jakub Luštinec našel krásným pasem Březinu, na toho doslova křičela prázdná branka, ale tíha okamžiku padla na střelce Trutnova a hostující Kocián v brance vytáhl famózní zákrok. Následovala zadovka Chocholy, která doputovala přes celé pásmo až k Fořtovi, ten kopl do vrtule, nabrulil na kruhy, tam krásně našel Bláhu a ten poslal hostujícího brankáře tzv. "na párek" a bekhendovým blafákem srovnal - 1:1. Branka do kabiny a hosté byli rozhozeni.

3. třetina

Jak druhá třetina skončila tak třetí začala. Raketový nástup domácích zužitkoval Hamerský. Nejdříve střílel Březina, kotouč se přes hráče Nymburka dostal k Hamerskému a ten dělovým projektilem propálil vše co mu stálo v cestě, včetně výborně chytajícího Kociána - 2:1. Následující střídání a ta samá pětka. Luštinec dostal kotouč na modrou, tu přebruslil, zasekl těsně před kruhama a perfetkně vybídl Březinu. Podotýkáme, že Ondra Březina v té době spálil dvě šance, ovšem s touto naložil exkluzivně. Přesný pas od Luštince si potáhl a golfákem trefil přesně pod vyrážečku Kociána - 3:1. Domácím narostla křídla a hosty z Nymburka k ničemu nepustili. Bohužel vše zdramatizovalo domácí vyloučení. Na řadu přišla přesilová hra Nmyburka, power-play a snížení z hole Sedláka, který trefil odkrytou branku - 3:2. Okamžitě po vhazování se hosté tlačili znovu do branky, ale Radovan Biegl v brance domácích už inkasovat nechtěl a sám bez masky na hlavě zmařil další šanci. Valná hromada v brankovišti domácích a sudí vykázal hru do středního pásma. Trutnovští už výsledek ubránili a zaslouženě za perfektní výkon si odnáší velmi důležité tři body a posouvají se na osmou příčku před Břeclav.

Domácí hokejisté sehrají další utkání příští středu na svém ledě proti Pelhřimovu. Utkání začíná 30.11.2011 od 18:00. Reportáž: op