|

Opět u toho byl Měrka. Trutnov vysoko prohrál s Vajgarem.

19. kolo II. ligy skupiny Střed nabídlo utkání domácích Draků s hostujícím Vajgarem z Jindřichova Hradce.

TRUJHR
Trutnov
2412.
Trutnov
13.11.2011
17:00
2:6
(1:4, 1:1, 0:1)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 6. Šimoníček (Veselý, Malinský), 40. Bláha (Šimoníček, Fořt) - 9. Mazanec (Záhora), 12. Záhora (Mazanec), 14. Měrka (Skokan), 17. Markulinec (Procházka), 28. Milotinský (Markulinec), 44. Měrka (Klement)

Trutnov: Jeschke ( od 21. Truhlář ) - Malinský, Klement, Rejzek, Hamerský, Antonín "A", Karlík, Lesák - Fořt "C", Šimoníček, Březina, Chochola, Chytráček "A" , Luštinec, Perutek, Dlab, Veselý, Bláha, Jindřich

Jindřichův Hradec: Kubeš ( Krásný ) - Mazanec D. "A", Klement, Procházka, Bača, Semrád, Pavlíček, Ištvánik, Hastrman, Měrka, Skokan "A", Záhora, Kocar "C", Voříšek, Markulinec, Mazanec J., Milotínský, Mäkelä, Jasanský, Härkönen, Tomšík

Domácí hokejisté nastoupili v rámci devatenáctého kola na svém ledě proti Vajgaru Jindřichův Hradec.

Domácí měli do utkání lepší vstup. Na trestné lavici seděl hostující obránce a třetí pětka Draků zaúřadovala. Malinský nahodil kotouč na branku, tam ho sklepl Veselý Šimoníčkovi a ten vykoupal Kubeše v brance - 1:0. Ovšem přišla rychlá odpověď. Nahozený kotouč za branku Jeschke viděl, ale dorážku Mazance už ne - 1:1. To nebylo vše. Byl u toho opět Záhora s Mazancem a svoje role si prohodili. Kotouč za záda Jeschkeho dorazil Záhora - 1:2. O minutu později byl u kotouče Jindřich a pelášil sám na branku. Byl faulován a sudí nařídil trestné střílení. Ladislav Jindřich volil své kalsické zakončení, ale jako by to brankář Kubeš čekal a vytáhl svou hůl a kotouč skončil spolu s Jindřichem za brankou. Ovšem to ztrestali hosté. Prohrané vhazování v útočném pásmu, rychlý start Skokana, který pefektně našel Měrku a Svatopluk Měrka golfákem prostřelil Jeschkeho - 1:3. Aby toho nebylo málo, tak přišla další branka. Opět to byla střela od modré, kterou Jeschke kryl, ale kotouč mu propadl mezi výstrojí a snadná dorážka Markulince skončila v brance - 1:4.

Druhé dějství nabídlo zajímavý hokej. Trutnovští zlepšili svou hru. Ale opět to byli hosté, kteří skórovali. Milotínský dostal krásný pas od svého spoluhráče a čerstvého Truhláře snadno prostřelil - 1:5. Trutnovu se naskytla výhoda přesilové hry. Šimoníček našel Veselého a ten v klíčovém okamžiku zlomil svou hůl. Trutnov se přeci jen dočkal. V posledních minutách druhého dějství hrál přesilovou hru pět na tři. Fořt přihrál Šimoníčkovi, ten následně Bláhovi a Bláha pověsil kotouč za Kubešova záda - 2:5.

Do třetí třetiny nastoupili Draci s jasným cílem - napadat a kazit hostující rozehrávku. Chvilku se jim to dařilo, ale opět Vajgar brankově udeřil. Měrka využil chyby domácího obránce, prosvištěl celé hřiště a pohlednou stahovačkou pověsil kotouč tentokrát za záda Truhláře - 2:6. Trutnovští hokejisté nedokázali na šest branek odpovědět a zaslouženě z utkání odešli bez bodu.

Další utkání sehrají Draci na ledě Chotěboře, již tuto středu od 18:00 hodin. Reportáž: op