|

Draci potvrdili roli favorita a porazili Kutnou Horu.

V rámci 17. kola přivítal domácí Trutnov hostující Kutnou Horu.

TRUKUT
Trutnov
2399.
Trutnov
06.11.2011
17:00
5:2
(2:0, 3:1, 0:1)
Kutná Hora
Branky a nahrávky: 3. Fořt (Hamerský), 4. Březina (Chytráček), 24. Šimoníček (Dlab), 33. Bláha (Fořt, Poul), 34. Luštinec (Březina, Chytráček) - 29. P. Veselý (TS), 55. Kůrka (Hladký)

Trutnov: Jeschke - Antonín, Klement, Poul, Hamerský, Rejzek, Kuna, Pištora - Chytráček, Luštinec, Březina - Fořt, Bláha, Chochola - Veselý, Šimoníček, Dlab - Perutek

Domácí hokejisté opět zvítězili, tentokrát si na svém ledě poradili s Kutnou Horou.

První dějství odstartoval hrubý faul na Chytráčka, když hráč Trutnova úplně mimo hru dostal hokejkou do obličeje. Kutnohorský hráč vyfasoval 2+2 minuty za vysokou hůl a domácí toho náležitě využili. Nejprve si vymněnil Hamerský kotouč s Fořtem a ten golfovým úderem zamířil přesně - 1:0. O minutu později tuto akci zopakoval Březina s Chytráčkem a šikovné nahození Březiny skončilo v brance - 2:0. Kutná Hora neměla v prvním dějství šanci se Trutnovu vyrovnat, ale poté se domácí uspokojili a na pár minut dostali hosty do hry.

Druhé dějství odstartovala nenápadná akce Šimoníčka. Dlab posunul kotouč do středního pásma, kde byl Šimoníček, ten přejel modrou čáru a přesnou střelou přes obránce zvýšil - 3:0. Ve 29. minutě unikal sám na branku Veselý a po faulu Hamerského bylo nařízeno trestné střílení, který Veselý promněnil - 3:1. Kutná Hora se dostávala málo do šancí a tak se utkání znovu chopili domácí. Ve 33. minutě rozehrál kotouč Poul, zmocnil se ho Fořt, bleskově prosvištěl celé hřiště a naservíroval Bláhovi. Trutnovský útočník prostřelil hostujícího brankáře a zvýšil na - 4:1. Trutnovský gólový účet uzavřel Luštinec, který svou nenápadnou střelou prostřelil brankáře Bártu - 5:1.

Po přestávce se z přesilové hry prosadil hostující Kůrka - 5:2. Kutná Hora se ale na nic jiného nezmohla a trutnovští Draci si s přehledem hlídali výsledek. V utkání opět dominoval domácí brankář Jeschke, který pokryl většinu pokusů, které na něj šly. Trutnovští si po zásluze odnesli tři body a Kutné Hoře za předvedený výkon patří po zásluze poslední místo. Reportáž: op