|

Kozlové poznali "dračí hněv". Trutnov si odvezl z Kolína tři body!

Kolín přívítal na svém ledě Trutnov. V šestnáctém kole na sebe narazili Kozlové a Draci.

KOLTRU
SC Kolín
2394.
Kolín
02.11.2011
18:00
2:4
(0:0, 2:2, 0:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 13. Cerk (Kubát, Nedbal), 40. Mejzr (Pácal) - 29. Chochola (Poul, Hamerský), 40. Fořt (Poul, Hamerský), 41. Chytráček (Klement, Antonín), 42. Šimoníček (Luštinec)

SC Kolín: Brázdil (Hermann) - Nedbal, Procházka, Barták, Pácal, Pýcha, Richter - Skokan, Kubát, Cerk - Mejzr, Pospíšil, Morkes - Čtvrtečka, Hloušek, Herwig

Trutnov: Jeschke (Truhlář) - Klement, Antonín, Poul, Hamerský, Rejzek, Kuna, Pištora - Chytráček, Luštinec, Březina, Fořt, Bláha, Chochola, Dlab, Veselý, Šimoníček, Perutek

Trutnovští hokejisté zajížděli v rámci šestnáctého kola na led favorita z Kolína. Trenér Malinský udělal pár změn v sestavě a nakonec se to zdálo býti úspěšné.

Trutnov začal v Kolíně opět svojí hrou - bránit a spoléhat se na šance, které jim soupeř dá. To se naskytlo Fořtovi, ale ztroskotal na Brázdilovi. To samé předvedl i Bláha, ale brankář Kolína byl pozorný. Na druhé straně nepřesně mířil Mejzr a Cerka vychytal Jeschke.

Druhá třetina byl už veselejší. Nejprve využil svojí šanci před brankou Cerk - 1:0. O malou chvilku později se Kolín radoval po druhé, ale spornou branku sudí neuznali. Toho využila nově sestavená druhá formace Draků. Bláha vyhrál vhazování, Hamerský přihrál Poulovi a ten z první vystřelil. K odraženému kotouči se dostal Chochola a zamířil přesně - 1:1. Branku do kabiny přidali obě mužstva. Nejrpve Trutnov. Opět u toho byla druhá pětka. Hamerský našel Poula, ten tvrdou přihrávkou našel Fořta a Patrik Fořt si z obránců Kolína udělal "Dobrý den" a vykoupal i brankáře Brázdila - 1:2. Ovšem tři sekundy před koncem třetiny bylo vyrovnáno. Nahozený kotouč před branku skončil nakonec v síti - 2:2.

Do třetího dějství vstoupili lépe Draci. Nejprve našel Klement Chytráčka, ten projel do útočného pásma, naznačil a střelou pod vyrážečku poslal Draky do vedení - 2:3. O minutu později projel kolínskou obranou, jak nůž máslem, Šimoníček a krásně zakončil svou akci brankou - 2:4. Poté přišel obrovský tlak domácích, kterému napomohl Březina nepochopitelným zkratem, za který vyfasoval 5 minut + do konce utkání. Trutnov se ale ubránil sedmi minutovému oslabení. Velký podíl na vítězství má výborný Jeschke, který kryl neuvěřitelných 48 střel!

Trutnov si z Kolína odvezl tři body a v neděli na svém ledě přivítá Kutnou Horu. Utkání začíná v 17:00 hodin. Reportáž: op