|

Hokejisté vyhráli přetlačovanou s Kolínem až po samostatných nájezdech

Dva body za vítězství po samostatných nájezdech si připsali hokejisté ve středečním utkání druhé ligy. Na domácím ledě se nejprve s Kolínem pustili do brankové přestřelky, v závěru zápasu ubránili dvě dvojnásobná oslabení. V samostatných nájezdech se trefil obránce Pazdera. Trutnov v tabulce ztrácí na play-off jediný bod.

TRUKOL
Trutnov
35.
Trutnov
03.02.2010
18:00
6:5 sn
(2:2, 3:3, 0:0 - 0:0)
SC Kolín
Góly a nahrávky: 3. Florián (Jindřich), 13. Dlab (Chochola, Havlíček), 26. Chochola (Havlíček, Dlab), 28. Florián (Mečiar), 36. Dlab (Havlíček), 65. Pazdera (rozhodující nájezd) - 5. Malý (Kubišta), 18. Pospíšil (Nedbal), 24. Pomichálek (Malý), 28. Pomichálek (Procházka), 29. Pomichálek. Rozhodčí: Kareš. Vyloučení 9:12 + navíc Mečiar a Pazdera (oba Trutnov) osobní trest na 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváků: 268.

Trutnov: Škrabelj - Pazdera, Mečiar, Mlejnek, Hanousek, Měsíček, Provazník, Poul - Březina, Florián, Jindřich - Dlab, Havlíček, Mikolášek - Stehno (od 21. Řehák), Fiedler, Šimoníček (od 21. Mašek).

SC Kolín: Blažek - Nedbal, Poláček, Pýcha, Přibyl, Kopecký, Procházka - Skokan, Pomichálek, Malý - Mejzr, Kubišta, Pospíšil - Čtvrtečka, Kubát, Musil

Domácí byli aktivní a v zápase šli třikrát do vedení (1:0, 2:1 a 4:3), soupeř ale vždy dokázal kontrovat. Otočil skóre ze stavu 2:1 na 2:3 a později ze stavu 4:3 na 4:5. To už ale bylo v době, kdy na obou stranách přibývalo vyloučených. Trutnov se dvakrát úspěšně ubránil v oslabení tří proti pěti, sám ale nedokázal podobnou šanci využít. V prodloužení bylo na obou stranách šancí málo, museli tak rozhodovat nájezdy.

V nich uspěl pouze trutnovský obránce Pazdera, když oklamal brankáře hostů perfektní forhendovým blafákem. Neuspěli domácí Jindřich a hostující Nedbal, Malý a Pomichálek.

"Měli jsme využít některé přesilovky, soupeř by pak neměl vůbec šanci. V obraně jsme udělali hloupé chyby, toho se musíme přístě vyvarovat. Svůj samostatný nájezd jsem jel příliš pomalu. V předchozím zápase na Kobře mi to vyšlo, tentokrát jsem to ale zvoral," řekl Ladislav Jindřich, útočník Trutnova.

Góly ze zápasu

Ohlasy po utkání

Stanislav Mečiar, trenér Trutnova:
"Dva body proti Kolínu jsou dobré. Kluci bojovali, i když bylo hodně vylučovaných, bylo to hektické utkání. V poslední třetině nás podržel gólman Škrabelj, rozhodující bylo, že vyčapal nájezdy."

Stanislav Bednář, trenér Kolína:
"Utkání jsme si prohráli sami. Stojí za tím to, že jsme nedali góly. Takových šancí jsme měli a to je až nevídané, co my nedáme. Napadali jsme, bruslili, ale zatímco domácí téměř všechny naše chyby potrestali, my ty jejich ne."

Video: © Kabelová televize Žacléř 2010

Reportáž: Trutnovinky.cz, Pavel Cajthaml