|

Trutnov prohrál po špatném výkonu ve Žďáře. V tabulce zůstává předposlední

Hokejisté nenavázali na dobrý výkon v předchozím druholigovém utkání s Pískem a prohráli ve Žďáře nad Sázavou 5:3. Soupeř zvítězil zaslouženě, byl lepší a aktivnější ve střelbě. Vyššímu brankovému přídělu zabránil skvělým výkonem trutnovský gólman Jaroslav Jágr. Trutnov v tabulce zůstává osmý, na play-off ztrácí dva body.

SENTRU
Ždár nad Sázavou
33.
Žďár nad Sázavou
27.01.2010
18:00
5:3
(2:1,1:1, 2:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 16. Plachý (Sobotka, Vránek), 18. Sobotka (Vránek), 39. Plachý (Sobotka, Smejkal), 44. Doležal (Dítě), 49. Kunstmüller (Dítě, Doležal) - 11. Šimoníček (Stehno, Fiedler), 22. Dlab (Chochola), 54. Jindřich (Březina, Chytráček). Rozhodčí: Hejduk. Vyloučení: 6:9 + navíc Chytráček (Trutnov) osobní trest 10 minut.Využití: 3:0. Diváků 568.

Ždár nad Sázavou: Vajner (Kousal) - Koželuh, Souček, Zdráhal, Doležal, Smejkal, Novák – Kunstmüller, Bukáček, Dítě, Dobiáš, Štěpánek P., Mühlfait, Vránek, Plachý, Sobotka M., Sobotka R.

Trutnov: Jágr - Pazdera, Mečiar, Mlejnek, Antonín, Měsíček, Poul, Provazník - Chytráček, Jindřich, Březina - Dlab, Mikolášek, Chochola - Šimoníček, Fiedler, Stehno.

Trutnov se dostal do první vážnější šance v 11. minutě a hned z toho byl gól. Přečíslení dva na jednoho proměnil Šimoníček - 0:1. Žďár vyrovnal v 16. minutě při přesilovce. Vyloučení Mečiara potrestal Plachý - 1:1. Za další dvě minuty už domácí vedli, když domácí Sobotka se štěstím zasunul puk za vynikajícího brankáře Jágra - 2:1.

V čase 21,23 skóroval z přečíslení dvou proti jednomu Dlab - 2:2. Dvě minuty před koncem druhé třetiny se Žďár znovu ujal vedení. Přesilovku pět na tři využil Plachý - 3:2. Šest vteřin před sirénou mohl Pazdera vyrovnat, ale trestné střílení mu chytil domácí brankář Vajner.

Rozhodnutí padlo ve 44. minutě, kdy domácí potřetí využili přesilovou hru (skóroval Doležal) a odskočili na 4:2. Trutnovské zatlačili před jejich branku a převahu potvrdili ve 49. minutě pátou branku. Hosté už pak jen snížili Jindřichem na konečných 5:3.

Ohlasy po utkání

Stanislav Mečiar, trenér HC Trutnov: „Nepodali jsme takový výkon, jaký jsme chtěli. Žďár má šikovné hráče a prostě nás přehrál. Za stavu 3:2 jsme těsně před koncem druhé třetiny jeli penaltu, ale nedali jsme ji. Kdybychom gól dali, myslím, že by pak byl výsledek jiný. Ale takový je hokej. Udělali jsme víc chyb než soupeř a prohráli.“

Reportáž: Trutnovinky.cz