|

Trutnov prohrál s Jindřichovým Hradcem, favorit trestal chyby

Ani s posilami Bergerem a Šejnohou nestačili trutnovští hokejisté na Jindřichův Hradec. V nedělním utkání II. ligy prohrávali 1:3 a 2:4, dokázali vždy snížit na jednogólový rozdíl, ale na vyrovnání nedosáhli. "Neproměnili jsme šance a často chybovali. Zkušený soupeř to využil," řekl po utkání asistent domácího trenéra Martin Řehák.

TRUJHR
Trutnov
30.
Trutnov
17.01.2010
17:00
3:5
(1:1, 1:2, 1:2)
Jindřichův Hradec
Góly a asistence: 16. Berger (Chytráček, Jindřich), 40. Pazdera (Jindřich, Chytráček), 51. Havlíček (Mikolášek, Dlab) - 16. Bula (Mazanec), 24. Skokan (Zíb), 38. Tupý (Hájek), 50. Kanov (Kupec, Šulčík), 60. Kupec (Mazanec). Rozhodčí: P. Wechterle. Vyloučení: 5:7 + navíc Šejnoha (Trutnov) osobní trest 10 minut. Využití 1:2. V oslabení: 0:1. Diváků: 240.

Trutnov: Skrabelj - Pazdera, Mečiar, Mlejnek, Antonín, Klement, Poul - Berger, Chytráček, Jindřich - Dlab, Havlíček, Mikolášek - Pulpán, Šejnoha, Šimoníček.

Jindřichův Hradec: Kubeš (32. Hnízdil) - Zíb, Tupý, Klíma, Vinogradov, Matušík, Chmel, Kanov - Skokan, Šulčík, Kupec, Dvořák, Bula, Hájek, Mazanec, Ištvánik, Bílek, Voříšek, Fiedler.

Hosté potvrdili roli favorita. Od počátku byli lepší a střelecky aktivnější. Když v 10. minutě nastřelili tyč, jejich tlak v první třetině sílil. Ale při vyloučení domácího Šejnohy mohli skórovat paradoxně Trutnovští - Havlíček se v oslabení dostal před gólmana Kubeše a nebezpečně na něj vystřelil. O chvíli později, v čase 15,44 zůstal ve středním pásmu nepokrytý Mazanec, pronikl rychle do třetiny a parádně nahrál Bulovi - 0:1.

Vedení netrvalo ani deset vteřin. Trutnovská první pětka předvedla neuvěřitelnou souhru na jeden dotek. Chytráček vyhrál buly na své obránce, Pazdera posunul k mantinelu Jindřichovi, ten z otočky na Chytráčka a jeho posunutí kotouče dokonal ve vyrovnávací gól Jan Berger - 1:1. Trutnov pak hrál 1 minutu a 54 vteřin přesilovku pět na tři, ale ze čtyř střel se ani jedna nedostala do sítě.

Ve druhé třetině hosté skórovali při vlastním oslabení. První pětka Trutnova si nerozuměla při rozehrávce, puk na modré vybojoval Skokan a sólo zakončil brankou - 1:2. Ve 38. minutě Jindřichův Hradec využil přesilovku (1:3), ale Trutnov se nevzdal. Půl minuty před sirénou skóroval dělovkou Pazdera - 2:3.

V 50. minutě hosté využili druhou přesilovku, ale Trutnov po půl minutě znovu snížil na rozdíl jediné branky. Puk do sítě doslova došťouchal Havlíček - 3:4. Závěrečná power - play Trutnovu nevyšla, do prázdné branky v poslední vteřině skóroval Kupec.

připravujeme další podrobnosti

Góly ze zápasu

Ohlasy po utkání

Martin Řehák, asistent trenéra Trutnova:
"Soupeř byl na nás dobře nachystaný. Dnes se nedařilo druhé lajně. Když dostaneme doma pět gólů, to je moc na tak kvalitního soupeře, jakým Hradec je. V útoku nám chybí lepší finální přihrávka."

Miloslav Čech, trenér Jindřichova Hradce:
"Věděli jsme, jak Trutnov aktivně hraje a připravili se na to. Podle mě utkání rozhodlo to, že jsme si přivezl dva obránce z prvoligového Tábora. Měli jsme navrch."

Foto: © Aleš Vaníček
Video: © Kabelová televize Žacléř

Reportáž: