|

Kutnou Horu jsme porazili po nájezdech, v tabulce jsme šestí

Pouze dva body za výhru v samostatných nájezdech si dnes připsali naši hokejisté. S posledním týmem tabulky se v předehrávce 26. kola trápili a přestože dvakrát hráli téměř minutu a půl v dvojnásobné přesile, nedokázali soupeře porazit v normální hrací době. Dvěma proměněnými penaltami se blýskl obránce Pazdera.

TRUKUT
Trutnov
26.
Trutnov
11.11.2009
18:00
5:4 sn
(3:2, 0:2, 1:0 - 0:0)
Kutná Hora
Góly a nahrávky: 5. Suchý (Pazdera, Spudil), 7. Pazdera (trestné střílení), 19. Petr (Chochola), 43. Dlab (Stehno), 65. Pazdera (rozhodující nájezd) - 3. Beránek (Prachař), 7. Prachař (Beránek), 36. Heřmanský (Nakládal), 37. Beránek (Florian). Rozhodčí: Vokřál. Vyloučení: 8:11 + navíc Janata (K. Hora) osobní trest do konce utkání. Využití: 1:1, v oslabení: 0:1. Diváků: 371.

Trutnov: Kudrna - Antonín, Spudil, Pazdera, Klement, Měsíček, Mlejnek - Suchý, Fiedler, Mikolášek - Šimoníček, Chochola, Petr - Dlab, Havlíček, Stehno - Chytráček.

Kutná Hora: Kalousek - Šlejtr, Janata, Kadlec, Florian, Rejzek, Veselý, Heřmanský - Vylíčil, Bláha, Nakládal, Prachař, Muras, Beránek, Hemský, Králíček, Chvalovský, Mlika.

Zápas pro naše borce nezačal dobře. Po devatenácti vteřinách hry sice dostali nabídku hrát první přesilovku, ale trestuhodně ji nevyužili. Ve 3. minutě dostali stejnou příležitost znovu, ale překvapivě inkasovali, když hosté skórovali po úniku v oslabení - 0:1. Trutnovská odpověď přišla po minutě a půl, když skóroval Suchý po kombinaci s Pazderovu a Spudilem - 1:1.

Za další 1 minutu a 22 vteřin ale znovu vedli hosté. Prachř využil přesilovku a Kutná Hora překvapivě vedla. Rychle ale odpověděl obránce Pazdera, když proměnil trestné střílení nařízené za faul na útočícího Dlaba - 2:2. Půldruhé minuty před koncem vzorně nahrál přes půl kluziště Chochola a Petr si mazácky vychnutnal gólmana hostů - 3:2.

Ve druhé třetině se hostům povedlo dvěma slepenými góly v 36. a 37. minutě (Heřmanský v přesilovce) - otočit na 3:4. Klíčový vyrovnávací gól zařídil Štěpán Dlab ve 43. minutě, po nahrávce mladíka Stehna. Potom Trutnov neproměnil dvě dvojnásobné výhody (1:11 a 1:32 minuty dlouhé), a gól už nevstřelil.

A protože v prodloužení gól nepadl, rozhodovaly nájezdy. Petr svůj lišácky proměnil, a také Pazdera mazácky vyškolil brankáře Kalouska. Hosté nedali ani jeden.

"Dnešní utkání z naší strany nebylo moc dobré. Ze začátku se nám podařilo z minima vytěžit maximum, nájezdy nakonec byla loterie, byli jsme šťastnější," řekl utkání Petr Chytráček, který nastoupil do utkání po dešlí pauze způsobené zraněním kotníku.

Ohlasy po utkání

Jiří Mlika, asistent trenér Kutné Hory: "Bylo to vyrovnané utkání. Udělali jsme několik zbytečných chyb, které Trutnov potrestal."

Martin Řehák, asistent trenéra HC Trutnov: "Byl to z naší strany utrápený hokej. Měli jsme pět dní volna, bez tréninku, kluci nebyli tak lehcí, odskakovalo nám to, soupeř dobře bruslil. Jsme rádi, že jsme vybojovali alespoň dva body po nájezdech. Mít ve třetí třetině tři a půl minuty přesilovku pěti proti třem a vystřelit jednou na bránu je hrozně málo."

Foto: © Miloš Šálek

» Více fotografií ze zápasu

» Video ze zápasu

Reportáž: ml, jch