|

Hokejisté mají bod z Jindřichova Hradce, prohráli v nájezdech

Hokejisté prolomili smůlu na hřištích soupeřů. Přivezli bod z ledu třetího Jindřichova Hradce a potvrdili, že se definitivně odpoutávají ze dna druholigové tabulky skupiny Střed. Podali kvalitní výkon, ve vyrovnaném duelu rozhodli domácí se štěstím v nájezdech.

JHRTRU
Jindřichův Hradec
19.
Jindřihův Hradec
29.11.2009
18:00
3:2 sn
(2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
Trutnov
Góly a nahrávky: 7. Šulčík (Kupec, Dvořák), 14. Toporin (Bula), 65. rozhodující nájezd Skokan - 4. Berger (Klement), 40. Šimoníček (Petr, Klement). Rozhodčí: Pražák - Hák, Zíka. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváků: 650.

Jindřichův Hradec: Kubeš (14. Melišík) - Bílek, Fiedler, Klíma, Novák, Ištvánik, Chmel, Zíb, Šulčík, Dvořák, Voříšek, Kupec, Skokan, Bula, Mikš, Tupý, Toporin, Mazanec.

Trutnov: Kudrna - Spudil, Seidl, Pazdera, Mlejnek, Lesák, Klement - Jindřich, Šejnoha, Berger - Šimoníček, Chytráček, Petr - Chochola, Stehno, Řehák - Mašek.

Ve vyrovnaném a pohledném utkání začali lépe hosté. Ve 4. minutě Klement vypálil od modré, domácí brankář Kubeš vyrazil puk do strany, kde byl dobře postaven Berger a z ostrého úhlu zamířil přesně - 0:1. Až do 7. minuty Trutnov jasně dominoval, ale v čase 6,26 Šulčík s nešťastným přispěním bránícího Chytráčka vyrovnal. V čase 13,15 hradecký Bula vyslal rychlou přihrávku zpoza branky na volného Toporina a ten nedal Kudrnovi šanci - 1:2.

Ve druhé třetině měli mírně navrch domácí, ale v bráně byl vynikající Kudrna. Také trutnovští forvardi se dostali do šancí, ale ujala se pouze jediná akce - 22 vteřin před koncem. Petr přihrál na modrou Šimoníčkovi, ten si sjel tři metry do pásma a golfákem prostřelil Melišíka - 2:2.

Drama pokračovalo, ale ani jeden z týmů nedokázal skórovat ve třetí třetině ani v prodloužení. Rozhodly samostatné nájezdy. Trutnovští útočníci Petr a Šejnoha neuspěli, domácí Kupec a Skokan ano.

Ohlasy po utkání

Radim Haupt, trenér Trutnova: "Hráli jsme aktivně, pozitivní hokej, nehráli jsme defenzivně. Měli jsme trochu smůlu v koncovce, na druhé straně nás za stavu 2:1 podržel gólman Kudrna. Za vyrovnaného stavu 2:2 jsme měli stejně šancí jako domácí, rozhodnout mohl kdokoliv. Duel skončil spravedlivou remízou, nájezdy nám nevyšly, ale můžeme být spokojení s předvedenou hrou i bojovností našeho týmu."

Foto: © KLH Vajgar Jindřichův Hradec

» Více fotografií ze zápasu

Reportáž: pec, ml