|

V Nymburku jsme prohráli o gól a navíc přišli o kapitána

O jediný gól prohráli naši hokejisté na ledě silného Nymburka. Značně oslabený tým se v závěru druholigového utkání dotáhl na rozdíl jediné branky, ale k vyrovnání nedostal příležitost. Rozhodčí ho poslal do oslabení po chybě střídačky a hrubém faulu kapitána Suchého.

NYMTRU
Nymburk
17.
Nymburk
21.11.2009
17:00
5:4
(3:2, 1:1, 1:1)
Trutnov
Góly a nahrávky: 6. Krejčík (Toma, Kříž), 6. Sirotek (Toma, Dvořák), 18. Toma (Kořínek), 34. Kříž (Velechovský), 45. Velechovský - 4. Stehno (Šimoníček, Mikolášek), 18. Jindřich (Suchý, Chytráček), 33. Suchý (Chytráček, Jindřich), 56. Jindřich (Suchý). Rozhodčí: Homola. Vyloučení: 5:6 + navíc Suchý (Trutnov) osobní trest do konce utkání. Využití: 3:1. Diváků: 260.

Nymburk: Rückl – Sem, Kříž, M. Krejčík, Kořínek, Švácha, Drak – Velechovský, Protivný, Vacek – Dvořák, Sirotek, Toma – Martinec, Mareš, Dulovec – Hloušek, Němeček.

Trutnov: Škrabejl - Antonín, Pazdera, Mlejnek, Měsíček, Provazník - Suchý, Chytráček, Jindřich - Šimoníček, Mašek, Mikolášek - Dlab, Stehno, Řehák - Chochola.

Pouze s pěti obránci a deseti útočníky nastoupil náš tým na ledě silného Nymburku. Přesto to byl právě on, kdo šel do vedení. Ve 4. minutě skóroval Stehno po spolupráci se Šimoníčkem a Mikoláškem - 0:1. Nymburk ale kontroval rychle. V 6. minutě hrál přesilovku pět na tři a dvojnásobnou početní výhódu využil. Nejprve srovnal Krejčík a krátce poté poslal domácí do vedení Sirotek - 2:1. Nymburk šel v 18. minutě do dvougólového vedení Tomem, ale za Trutnov snížil na 3:2 Jindřich.

V úvodu druhé třetiny byli naši hráči pod velkým tlakem, ale v bráně předvedl několik skvělých zákroků gólman Škrabejl. Když Nymburk povolil, naši se dostali do několika šancí, spolupráci s Chytráčkem a Jindřichem proměnil ve vyrovnávací gól Suchý - 3:3. Jenže vzápětí domácí dali gól a do kabin šli znovu s jednobrankovým náskokem - 4:3.

Ve 45. minutě Nymburk po ráně Velechovského zvýšil na 5:3, ale Trutnov se nevzdal, bojoval o každý puk a pět minut před koncem se mu povedlo snížit na 5:4, když se podruhé v utkání trefil Jindřich. Na vyrovnání už ale nebylo dost sil a času. Tým se navíc oslabil špatným střídáním (šest hráčů na ledě) a přišel o kapitána Suchého, který byl za faul loktem na hlavu soupeře potrestán 5 minutami a vyloučením do konce zápasu a navíc ho čeká disciplinární řízení.

"Ve hře pět na pět jsme byli lepší, ale rozhodlo se v přesilovkách, my dostali tři góly v našich oslabeních. Oba moje góly byly se štěstím, při prvním hodně práce udělal kapitán Pavel Suchý," řekl po zápase útočník Ladislav Jindřich.

Ohlasy po utkání

Martin Řehák, asistent trenéra HC Trutnov: "Musíme kluky pochválit za bojovnost, splnili taktické pokyny, výborně zachytal Škrabejl, ale měli jsme smůlu v koncovce. Rozhodlo, že dal soupeř tři z pěti gólů v přesilovkách. Na to, v jaké jsme hráli sestavě, jsme s výkonem spokojeni. Škoda, že jsme nedosáhli aspoň na bod, určitě jsme si ho zasloužili."

Reportáž: pec, ml