|

Konečně jsme vyhráli, Kolínu jsme dali osm gólů

Po čtyřech prohraných zápasech naši hokejisté konečně vyhráli. V náročném utkání doma porazili dosud druhý Kolín 8:3, když o vítězství rozhodli čtyřmi góly v závěrečné třetině. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen útočník Ondřej Fiedler. V tabulce jsme poskočili na sedmé místo.

TRUKOL
Trutnov
13.
Trutnov
04.11.2009
18:00
8:3
(3:1, 1:2, 4:0)
SC Kolín
Góly a nahrávky: 4. Mikolášek (Petr, Klement), 5. Suchý (Šejnoha), 13. Pazdera (Fiedler, Petr), 37. Šimoníček (Fiedler), 42. Fiedler (Šimoníček, Petr), 45. Šejnoha (Suchý), 55. Pulpán (Pazdera), 55. Fiedler (Pazdera) - 10. Malý (Pomichálek), 30. Nedbal (Pospíšil), 40. Pýcha (Hanzl). Rozhodčí: Volf - Kis, Lučan. Vyloučení: 6:10. Využití: 3:0. Diváků: 350.

Trutnov: Jágr - Klement, Antonín, Provazník, Pazdera, Mlejnek, Měsíček - Suchý, Šejnoha, Pulpán - Šimoníček (Mikolášek), Fiedler, Petr - Chochola, Potůček, Stehno - Havlíček

SC Kolín: Blažek - Nedbal, Tondr, Pýcha, Morkes, Hanzl, Přibyl, Kopecký- Mejzr, Pospíšil, Malý, Nekvasil, Pomichálek, Jonáš, Skokan, Kubát, Čtvrtečka, Manhart, Beňovský

Domácí zvládli dobře první třetinu. S posilami Jágrem, Pulpánem a Stehnem proměnili hned první přesilovku. Mikolášek ve 4. minutě převzal puk od Petra a bekhendem překonal brankáře Blažka. Po 53 vteřinách to bylo už 2:0, když po spolupráci se Šejnohou skórval kapitán Suchý. Hostům se povedlo snížit v 10. minutě, ale poté Pazdera přesnou střelou využil dvojnásobnou přesilovku domácích - 3:1.

Tragická byla pro Trutnov druhá třetina. Kolínští se naopak postavili na nohy, v úvodním oslabení dokonce jeli dvakrát sami na gólmana Jágra. Snížili ve 30. minutě po střele Nedbala. ve 37. minutě Fiedler efektně přihrál Šimoníčkovi a ten zvýšil vedení na rozdíl dvou branek. Jenže Trutnov nebyl důrazný v obraně a nechal si dát v poslední vteřině branku - 4:3.

V poslední části hry už se trefovali jen domácí. Ve 42. minutě se trefil nejlepší hráč domácích v zápase Fiedler, ve 45. minutě zužitkoval přesilovku Šejnoha. Gól vstřelila i juniorská posila Pulpán a na konečných 8:3 upravil Fiedler.

Ohlasy po utkání

Martin Řehák, asistent trenéra: "Posily splnily očekávání, přinesly bojovného ducha a zvýšily konkurenci v týmu. Se ziskem tří bodů jsme spokojení, zápas rozhodly slepené góly v závěrečné třetině."

Foto ze zápasu

Foto: © Miloš Šálek

» Více fotografií ze zápasu

» Video ze zápasu

Reportáž: pec, ml