|

Trutnov prohrál na Kobře a v tabulce klesl na devátou příčku

Podobným způsobem jako v úvodu sezony prohráli trutnovští hokejisté dnešní druholigové utkání s Kobrou Praha. Na soupeřově hřišti se vyrovnané utkání rozhodovalo ve třetí třetině, kdy dala Kobra hned po pauze dva klíčové góly. Trutnov prohrál čtvrté utkání v řadě a v tabuce se propadl na devátou příčku.

KOBTRU
Kobra Praha
12.
Praha
31.10.2009
18:00
4:2
(1:1, 0:0, 3:1)
Trutnov
Góly a nahrávky: 1. Chocholáček, 41. Bárta (Pazourek), 43. Havlín (Regner), 60. Holý - 5. Šejnoha (Pazdera, Petr), 49. Chochola (Mikolášek). Vyloučení: 3:6, využití 2:0. Diváklů: 50

Trutnov:

Trutnov k utkání nastoupil bez obránce Spudila a útočníka Chytráčka. Podobně jako v prvním vzájemném utkání v úvodu sezony se ale nechal pražským soupeřem zaskočit. Už v 1. minutě lovil Kudrna puk ze sítě po střele domáícho Chocholáčka. Šejnoha v 5. minutě vyrovnal, když zužitkoval spolupráci Pazdery a Petra. V zápase na menším hřišti se hosté přizpůsobili hře domácího týmu. Pokračovala jejich střelecká nemohoucnost.

Rozhodnutí přišlo v úvodu druhé třetiny. Půl minuty po návratu z kabin dal Bárta na 2:1 a o dvě minuty později zvýšil Havlín na 3:1. Deset minut před koncem sice Chochola snížil na 3:2, ale vyrovnat se hostům nepovedlo. Naopak, tři vteřiny před koncem inkasovali při power play do prázdné branky počtvrté.

Aleš Pazdera, obránce HC Trutnov: "Dostáváme se do šancí, ale neproměňujeme je. Musím být důraznější, víc chodit před bránu, clonit jejich gólmanovi a prosadit se třeba i z dorážek. I v předchozích zápasech jsme neproměnili řadu přílžitostí, navíc se nechám vylučovat za hloupé fauly.

Ohlasy po utkání

Martin Řehák, asistent trenéra HC Trutnov: "Dnes jsme nebyli výrazně lepší, naopak. Chtěli jsme soupeře předčít v rychlosti, tvrdosti, bruslení a střelbě. Ani jedno z toho se nám nepodařilo. Soupeř několik šancí využil, my se pak trápili a hráli křečovitě. Čtyři porážky v řadě jsou moc. Zejména pro tým, který měl ještě před dvěma týdny ambice druhého nejsilnějšího mužstva tabulky. Příčiny jsou vždy podobné. Na chvíli přestaneme hrát, spolehneme se jeden na druhého, soupeř toho využije a my se z toho pak těžko dostáváme."

Reportáž: pec, ml