|

Z Kolína vezeme první letošní bod, za prohru 2:3 v prodloužení

Ani středeční utkání v Kolíně našim hokejistům střelecky nevyšlo. Přestože byli herně lepším týmem, nedokázali proměnit gólové situace a po remíze 2:2 v základní hrací době padli po 2 minutách a 12 vteřinách v prodloužení. V zápase přitom byli střelecky aktivnějším týmem, většinu střel ale "pochytal" domácí gólman Blažek, kterého naši doslova zasypali střelami. V tabulce jsme po dvou kolech na osmé příčce.

KOLTRU
SC Kolín
2.
Kolín
16.09.2009
18:00
3:2 pr.
(1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Trutnov
Góly a nahrávky: 7. Pomichálek (Jonáš, Nedbal), 30. Kubát (tr. střílení), 63. Morkes (Nedbal) - 7. Havlíček (Poul), 26. Šimoníček (Březina). Rozhodčí: Kareš. Vyloučení: 12:9, využití 1:1. Diváků: 550.

SC Kolín: Blažek - Nedbal, Přibyl, Rejthar, Kopecký, Pýcha, Morkes, Procházka - Skokan, Pospíšil, Malý - Nekvasil, Pomichálek, Jonáš - Kubát, Mejzr, Čtvrtečka - Manhart, Beňovský

Trutnov: Kudrna - Seidl, Antonín, Poul, Lesák, Mlejnek, Měsíček, Provazník - Suchý, Fiedler, Petr - Šejnoha, Havlíček, Šimoníček - Březina, Chytráček, Chochola - Svoboda, Dlab, Mašek - Řehák.

První branku vstřelil už v 7. minutě kolínský Pomichálek, ale naši dokázali zareagovat velmi rychle. Za dvanáct vteřin využili přesilovku pěti proti čtyřem, když perfektní ránu obránce Ondřeje Poula lehce tečoval kapitán Lukáš Havlíček - 1:1. Další šance pak měli Chochola a Petr, ale jejich střely nebyly dost razantní.

Ve 26. minutě se naši ujali vedení. Při hře čtyř proti čtyřem doslova "vymíchal" domácího gólmana útočník Šimoníček - 1:2. Chvíli na to chytil Blažek lapačkou Havlíčkovu přesilovkovou střelu. Ve 29. minutě naši obránci zatáhli za záchrannou brzdu a v poslední chvíli zastavili faulem do brejku prchajícího Mejzra. Domácí Kubát nařízené trestné střílení ranou po ledě k tyčce proměnil - 2:2.

Trutnovští byli i nadále lepší, ale jen trefovali domácího gólmana Blažka, který Kolínské podržel a měl největší zásluhu na jejich výhře. V zápase si navíc pomáhali mnoha fauly.

Když už měly oba týmy jistotu bodu, připsali si další bod navíc domácí. Při hře čtyř proti čtyřem Jan Morkes umístil pod břevno Kudrnovy brány střelu od modré.

Další známé výsledky skupiny Střed:

Milevsko - Pelhřimov 7:4, Písek - Nymburk 6:1, Benešov - Žďár nad Sázavou 4:6, Kobra - Kutná Hora 6:3.

Ohlasy po utkání

Radim Haupt, trenér HC Trutnov: "Pro nás je to první důležitý bod, i když bychom si zasloužili dva, zejména za dominantní poslední třetinu, kdy jsme soupeře defacto nepustili z jeho obranného pásma a jeho gólmana zasypali sprškou střel. Oni vystřelili jednou v prodloužení a propadlo nám to tam, ale takový už je hokej. Nemůžeme se na kluky zlobit. Po prohraném zápase a našem špatném výkonu s Kobrou jsem byl hodně naštvaný, ale pokud bude hrát jako v Kolíně, a předpokládám, že se budeme ještě zlepšovat, tak nemám o naše umístění strach."

Ladislav Kudrna, brankář Trutnova: "Z pozice gólmana jsem rád za bod, i když slušely by nám dva. Hráli jsme mnohem lépe než doma proti Kobře. Nebojím se toho, že bychom nemohli být v první půlce tabulky. Máme na to, určitě se budeme zlepšovat."

Reportáž: pec, pac