|

Hokejisté potřetí prohráli, doma s prvoligovým Vrchlabím

Třetí prohru ve třech dnech utrpěli hokejisté Trutnova. Ve středečním přátelském utkání prohráli s HC Vrchlabí 5:0. Zápas se měl původně hrát ve Vrchlabí, ale kvůli poruše na rolbě se oba kluby na poslední chvíli domluvily na přeložení duelu do Trutnova. Fanoušci tak měli po roce opět možnost vidět na zdejším ledě prvoligové mužstvo. Za hosty nastoupili také Potůček, Mikšovský, Jaroměřský a Andres, kteří loni oblékali zelený dres Trutnova ve druhé lize.

TRUVCH
Trutnov
přát.
Trutnov
09.09.2009
18:00
0:5
(0:1, 0:2, 0:2)
Vrchlabí
Branky: 6. Hubáček (Andres, Mikšovský), 23. Potůček (Konečný), 26. Filip (Beck), 46. Andres (Potůček), 46. Andres. Rozhodčí: Stolín. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 50.

Trutnov: Škrabejl (21. Škop, 41. Kudrna) - Lesák, Seidl, Poul, Antonín, Mlejnek, Provazník - Svoboda, Březina, Petr - Šejnoha, Havlíček, Chochola - Dlab, Mašek, Chytráček - Řehák, Hruška, Kotrba.

Vrchlabí: Ševčík (31. Biegl) - Chatrnúch, Pácal, Chmelíř, Vála, Flašar, Chaloupka, Jaroměřský - Beck, Filip, Tvrdek - Gengel, Zíma, Urban - Andres, Hubáček, Mikšovský - Rusnák, Potůček, Konečný.

V sestavě Trutnova se objevili také dva zapůjčení útočníci z řad soupeře - Adam Kotrba a Petr Hruška. Zápas podle předpokladů ovládli hosté, kteří evidentně v některých momentech nehráli na sto procent, přesto to byli pouze oni, kteří dokázali skórovat. V trutnovské brance se vystřídali všichni tři gólmani.

Trutnov sehrál před sezonou šest přípravných utkání, z toho pět během posledních sedmi dnů. Porazil pouze středočeskou Jesenici 4:3, remizovala s hradeckou juniorkou (6:6) a prphrál s Kutnou Horou 1:3, Jabloncem 3:4, Hradcem Králové A (3:12) a Vrchlabím (0:5).

První mistrovské utkání odehraje Trutnov v neděli 13. září od 17 hodin doma proti Kobře Praha, která koupila druholigovou licenci od Mělníka.

Ohlasy po utkání

Radim Haupt, HC Trutnov: „Po dvanácti gólech v Hradci jsme uhráli lepší výsledek, ale kdyby nám i Vrchlabí nasázelo deset branek, nikdo by se nemohl divit. Škoda, že jsme doma nevstřelili žádný gól, šance jsme měli, ale koncovka nám ještě vázne.“

Josef Řeháček, HC Vrchlabí: „O výsledek nám až tolik nešlo, i když samozřejmě jsme chtěli dát co nejvíce branek. Byla to pro nás generálka, a tak jsme si ještě spíš chtěli vyzkoušet určité situace: založení útoku, hru v přesilovkách, střelbu. Bohužel, koncovka nás zatím trápí po celou dobu přípravy. Snad nám to bude padat v sezoně.“

Reportáž: pec